Pridám recept na mandľové sucháre:
4 bielka, 16 dag hladkej múky špeciál, 16 dag prášk.cukor, 10 dag nelúpané mandle
Z bielok ušľahať tuhý sneh, pridať cukor, múku a prepláchnuté ale neolúpané mandle.
Vymastiť a vysypať formu na srnčí chrbát, masu vyliať do formy a upiesť. Skúsiť špajdlou, či je upečená ( keď nelepí), ešte horúce vyklopiť a zabaliť do mikroténu. Nechať vychladnúť a odložiť do durhého dňa do chladničky. Na druhý deň ostrým a širokým nožom nakrájať na tenké plátky ( ako šunku) a dať na suchý plech piecť ( skôr sušiť). Keď sú zružovelé, vysypať do plechovej dózy. Vydržia dlho, pokiaľ ich dobre schováte. Naši hostia ich obľubujú, často ich mávam v zásobe. Len škoda, že sa tento recept nedá upiecť i s umelým sladidlom, už som to skúšala s viacerými druhmi sladidiel, ale nie je to ono.
Privítam návrh niekoho, ako by sa dal tento recept, resp. s ktorým druhom sladidla upiecť tak, aby sneh stuhol a nerozlievalo sa cesto.