Neviem, ale ja som po hepatitíde A (ktoru som s manzelom chytila v jednej restauracii, kam sme chodili na obedy s firmy), manzel je doma uz 4. mesiac a nemoze sa s toho dostat. A ver mi, ze depresie ma poriadne ... sak 4 mesiace lezat doma je uz co povedat(ma nakazany klud na lozku). Pisem sem len preto ot omto, lebo po zápale pecene je ta ista dieta ako pri zlcniku, takze este velmi dobre viem co odporucaju jest a co nie, tak ak ma niekto zaujem tak tu:
NEVHODNE:
- paprika, mak, orechy, ovocie s drobnymi jadierkami (jahody,ribezle,hrozno,...), supka z jablk (len ostruhane od lupky mozme), vyprazane jedla, olej, stuzeny rastlinny tuk, kusnute cesto, linecke cesto, odpalovane, ziadne cerstve pecivo, horcica, kečup, čierne korenie (aj mlete, aj cele), nove korenie,mleta červena paprika,žltky z vajec, čokoláda (aj čierna aj biela) ...
VHODNE:
- chude maso (najlepsie kuracie, zajacie, ryby - okrem morskych(ale filety z tresky vraj mozme), banany ,pomarance, grepy, rastlinne maslo v malom mnozstve, tvaroch, mlieko nizkotucne (kazdy vraj znasa inak), bielky z vajec (v malom množstve), čaj UNGOLEN (vždy rano teply na lačno) ....
mám doma celý papier, co mi dali v nemocnici co smieme a co nie. Verte mi, že je to o držku, niekedy ani dieta nepomoze. Manzel ju drzal a do nemocnice isiel uz 2x, dostal opakovany zápal ....
Takže každému prajem straaaaaaaašne veľa zdravia, lebo bez toho je človek nahratý ....
Ak by mal niekto záujem nech mi posle SS a mozem odfaxovat ten papier co mzme a xco nie z nemocnice) - je to dieta aj po žlčníku aj po zápaloch pečene ... aj recepty uz mam povymyslane, lebo
vsetko sa vari bez tuku!!!