Zavrieť

Porady

diéta po operácii žlčníka

dobrý večer,
moja mamka je po operácii žlčníka. vedel by nám niekto poradiť aká je vhodná diéta po tejto operácii? alebo ktoré potraviny sú vhodné, nevhodné?
ďakujem.

Erika
Usporiadat
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Pri chorobach pecene - zltacka - sa u nas osvedcil caj s bylinky, ktora sa vola RUMAN FARBIARSKY. Skuste ho niekda zohnat v Zdravej vyzive a lebo v lekarni. Pozrite sa, ci nie je sucastou aj caju UNGOLEN. Skore uzdravenie. Recepty bez tuku by som brala, tiez potrebujeme obmenit jedalnicek. Ale nemam fax.
Velettka Velettka

Velettka je offline (nepripojený) Velettka

počula som aj o tom rumane, neviete nahodou ake kvietky to ma? Ako vyzera? ... lebo manzel pije cajik s takych zltych kvietkov od jednej baby a tá neprezrádza co to je ... len ze to pomaha .... A ze to pomaha, máme osvedcene u znamej a jej deti, po dvoch tyzdnoch boli zdrave jak rybky po "Acke"..... ale tiez nevie co to je Chcete skusit varit bez tuku? poslite mail do SS, ked budem mat cas daco poslem
janasv janasv

janasv je offline (nepripojený) janasv

Presne tak, ma to zlte kvietky a vyzera to ako vacsi rumancek. :pVacsi stred a mensie okvetne listky. Asi je to ono. Super. :p:p:pAk to je osvedcene aj v okoli, tak by to malo byt OK. V podstate mohutnejsi rumancek, listy to nema take jemne, oproti rumanceku mohutnejsie, skor pripominaju listy mysieho chvosta.
Naposledy upravil janasv : 31.01.06 at 20:49
sokrateska sokrateska

sokrateska je offline (nepripojený) sokrateska

zasnívaný idealista...
bonita
pre sokrateska: verim ze mas obavy a obdivujem, ze po tom co si vsetko podstupila mas silu este stale ist dalej. Ak sa bojis operacie a podla lek. sprav ti mozu kamineky odstranit aj laparoskopicky, udajne ich najlepsie odstranuju u Milosrdnych v Ba. Ale nebala by som sa laparoskopie, koli tej pani, co mala koli tomu komplikacie, urcite to bola iba zriedkavost. Samozrejme, ze laparoskopia ako pomerne nova metoda, potrebuje chirurga s praxou. Klasicky rez ovlada kazdy chirurg, len je ozaj narocny pre pacienta. K mojej operacii - prezila som a nelutujem, ze je ta potvora von. Drzim palce.

Pre vsetkych : stretol sa niekto z vas s depresiou po operacii - klasickym rezom? Moja znama hovori, ze nieco mi z tela vybrali a telo to vnima a navyse, rez viedli stredom tela - hrudnika - kde je prave - cakra? alebo nejaka duchovna linia?
Ja som mala pocit, ze je to len z tej imobility, ale zda sa mi to prehnane, ved kazdy vdrzi doma trochu lenosit.
Existuje termin : postoperacna depresia?
Milá "bonita" ďakujem za povzbudivé slová. Zdá sa, že na choroby ľudia zareaguju skôr, než na moje medzery v účtovníctve, kde som sa odpovede nedočkala. Ale Tvojich pár riadkov ma fakt potešilo a preto si trúfam odpovedať na otazku, čo davaš. Nechcem moc mudrovať, lebo by to tak
mohlo vyznieť ale neverím moc na pooperačne depresie. Sláva, žlčník máš vonku, teraz to chce čas aby sa to úplne vyliečilo, ale čo aké depresie!
Na tie som nikdy nemala čas. Vediem malú firmu, zápasím s existenčnými problémami a na maródovanie mi nejako neostáva čas. Aj po chemoterapiách, keď mi fakt bolo zle, ale stále za mnou chodili s nejakými
pracovnými problémami, som sa musela venovať robote. A častokrát myslím, že to bolo dobre, lebo som sa nemala kedy sebou moc zaoberať.
Vždy si hovorievam, že kvôli stresu a robote, ktoré nenávidím, som ochorela ale kvôli tej robote som nemala čas ešte umrieť. A tiež, že mám rada svoju pohodlnú rodinu a to by som im nemohla urobiť! Aspoň dúfam! Na východné filozofie som nedorástla, ale nebola som v takom duchu ani vychovávaná, takže nemyslím, že by na mňa zaberali "preťaté
čakry" a záležitosti podobné. Jednemu však verím stopercentne - všetko sa deje najprv v hlave /teda mozgu/. Keby sme si tak vedeli rozkázať, alebo aspoň nepripustiť niektoré problémy, bolo by tých stresov oveľa menej. Vždy si opakujem /aj keď ma niečo bolí/, že ja musím tej hnusobe
bolesti rozkázať a nie ona mne! A veľakrát sa to darí. A keď nie, zapriahnem sa do povinností, zabudnem na bolesť a keď si spomeniem, zbadám, že ma to už prešlo. Po onkol.operácií som už 9.rok. Nie, že by som nemala problémy, ale žijem. A to sa mi zdá dôležité. Ja totiž strašne rada žijem.
Neviem, či Ti tieto riadky mohli pomôcť, znamenali - nepripusť si žiadne
depresie /aspoň nie pooperačné, iné je keď matke zomrie dieťa - s tým by
som sa ani nevedela vyrovnať/! Želám Ťi už len veľa krásnych dní bez akejkoľvek bolesti a drž mi palce, keď budem ležať na operačnom stole.
Moc, moc zdravím
jana jana

jana je offline (nepripojený) jana

Dobrý deň,
ja som práve pár dní po operácii žlčníka, mala som rok problémy, lekár ma odporučil na sono ,zistili mi že mám kamene v žlčníku. Operáciu mi robili laparoskopicky. To bolo v pohode, len po narkóze som celý deň zvracala. Mám teraz diétu, tak uvidím. Vraj sa treba držať aspoň jeden dva mesiace podla diéty. Moja známa dopadla tak že mala zápal a museli ju operovať klasicky. Rez cez celé brucho. Liečba o veľa horšia. Tak snáď si myslím že som urobila dobre.
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

cholerický drak s váhavým srdcom alebo váhavý drak s cholerickým srdcom.... ?????? ...viac
bez mlieka a mliečnych výrobkov a s obmedzením tuku
bea3ce bea3ce

bea3ce je offline (nepripojený) bea3ce

judy Pozri príspevok
Ja sa rozhodujem ci mam podstupit operaciu zlcnika, nakolko mi zistili kamene, ale mam strach a neviem co je lepsie. inak sa citim dobre, zjem skoro vsetko. vie niekto poradit z vlastnej skusenosti?
ahoj z vlastnej skusenosti ty mozem poradit aby si isla cim skor mne kamene nasli pocas tehotenstva mala ma uz 2a pol roka a ja som asi 4den doma ani ja som sa nevedela rozhodnut nic mi nebolo a od vtedi som nemala ani zachvat v nemocnici som bola asi 3 dni robili mi to laparoskopicky nemam skoro ziadne bolesti citim sa celkom dobre mom take 4male ranky na bruchu ale najviac som sa bala narkozy musis vypit aspon 3lit vodi dost to pomaha skoro mi nebolo ani zle po nej.a mala som na nom uz aj zrasti takze tz radim chod cim skor a ps bat sa nemusis horsie to bude ked to budes dlho odkladat
pasuliatko pasuliatko

pasuliatko je offline (nepripojený) pasuliatko

cholerický drak s váhavým srdcom alebo váhavý drak s cholerickým srdcom.... ?????? ...viac
bez mlieka a nič mastné
Zpard Zpard

Zpard je offline (nepripojený) Zpard

Ahojte, mne pred 2 rokmi zistili na sone polyp na žlčníku. Na to mi ho vybrali laparoskop. a pri tom našli aj kamene. Čo konzumujem? Všetko! Telo si je potrebné naučiť tak,ako my chceme. Keby som mala ešte raz postúpiť tú operáciu, tak v pohode. Hlavnou príčinou tohto všetkého boli veľké stresy. Takže prajem pekný nestresový deň.
tutiola tutiola

tutiola je offline (nepripojený) tutiola

obyčajná pracujúca žena - už dôchodkyňa ...viac
Mne stačili 3žlčníkové záchvaty a lekári má hnali pod nože. Nechcelo sa mi a keď som sa lekára pýtala, prečo musím pod nože a niektorí ľudia dokážu žiť dlhé roky s bolesťami žlčníka, tak mi vysvetlil, že nie sú bolesti ako bolesti a u každého je to individuálne. Podľa ultrazvuku mali tam byť 2 kamienky. Operáciu som podstúpila hneď a bolo tam 36 rôzných kameňov. Keby som sa mala znovu rozhodovať, šla by som znovu.
A dieta? Každý lekár mi vravel, že treba držať dietu, ale na otázku čoho sa mám vyvarovať mi zhodne odpovedali" To musíš zistiť sama, lebo u každého je to iné" Piaty deň ma prepustili po laparoskopickej operácií a 3 dni nato som bola na opekačke a skúšala čo môžem a čo nie. Dnes môžem jesť všetko okrem maku. Ak si dám niečo ťažšie, tak použijem pancreolan a je fajn. Majonézu a tatarku som vynechala celkom a nahradila ju kyslou smotanou a jogurtom. Mlieko a mliečne výrobky sú pre mňa nenahraditeľne.
totti totti

totti je offline (nepripojený) totti

judy Pozri príspevok
Ja sa rozhodujem ci mam podstupit operaciu zlcnika, nakolko mi zistili kamene, ale mam strach a neviem co je lepsie. inak sa citim dobre, zjem skoro vsetko. vie niekto poradit z vlastnej skusenosti?
ahoj.ja uz mam po operacii 7 rokov,je mi fantasticky,nelutujem,ze ho nemam...ani tie kamienky.Vcera operovali aj moju dceru. ma len 15 rokov,ale s kamenom treba cim skor prec,bo moze spravit velku galibu... netreba sa bat,len sa treba odhodlat.vela sil pre spravne rozhodnutie ti prajem.
BOBY BOBY

BOBY je offline (nepripojený) BOBY

ahojte,ja som práve dnes prišla domov z nemocnice,som po laparoskopii žlčníka. bolesti predtým som nemala žiadne,pri preventívke mi náhodne objavili nefunkčný žlčník plný kameňov,doporučili to dať von.Robili mi to v utorok, dnes je štvrtok a už si vegetím doma za PC. Je pravda,že ranky ešte pobolievajú, hlavne tá po vývode, ale už som zjedla jogurt a v pohode. Taktiež kávu (nie klasiku) ale nesku s mliekom a tiež OK. Tak si myslím,že budem tiež skúšať všetko pomaličky a uvidím...
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

ahojte dievčence, potrebujem poradiť dnes operovali svokru na žlčník, zajtra ju chcem ísť pozrieť a neviem aké ovocie môže jesť,/pomaranče, banány jablká?/ alebo čo by bolo dobré jej zobrať.
lijana1 lijana1

lijana1 je offline (nepripojený) lijana1

rada idem do detailov vecí
Ovocie by som nenosila.Odnes jej keksy bez plnky alebo piškoty.Ovocie aj ovocné šťavy by ju mohli nadúvať.O týžden už bude jesť celý sortiment stravy. Ona sama ako ja príde na to, čo jej robí problém.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
[QUOTE=beba13;1224225]ahojte dievčence, potrebujem poradiť dnes operovali svokru na žlčník, zajtra ju chcem ísť pozrieť a neviem aké ovocie môže jesť,/pomaranče, banány jablká?/ alebo čo by bolo dobré jej zobrať. [/QUOT

Durman voňavý (Brugmansia)

....aspoň ja ....tej svojej ...
beba13 beba13

buchač Pozri príspevok

Durman voňavý (Brugmansia)

....aspoň ja ....tej svojej ...
téda ty ju musíš zbožňovať, ale já mám dobrú svokru, takže tie keksíky beriem
beba13 beba13

lijana1 Pozri príspevok
Ovocie by som nenosila.Odnes jej keksy bez plnky alebo piškoty.Ovocie aj ovocné šťavy by ju mohli nadúvať.O týžden už bude jesť celý sortiment stravy. Ona sama ako ja príde na to, čo jej robí problém.
Ďakujem
jennifer30 jennifer30

jennifer30 je offline (nepripojený) jennifer30

ja som čerstvo po operacii zlcnika, tiez som nemala ziadne problemy, až kym som nedoslala 3 silne zachvaty - koliky, co ma donutilo ist ku doktorovi a tam mi zistili ze mam velke mnozstvo malych kamenov, ktore musia ist co najskor von, tak som sa objednala, ale kedze som dostala nadchu tak mi to museli odlozit o mesiac. nastal den d a ja som musela do nemocnice, strasne som sa bala, ako kazdy iny, este aj na operacnom stole som plakala po 3 dnoch ma pustili domov, stehy ma este pobolievaju, hlavne ten nad pupkom, pomaly sa snazim dostavat do normalu, takze vsetky vase rady budu pre mna uzitocne, zaco vam dakujem. budem pomaly pridavat ako to tu vsetci radite, pretoze momentalne sa necitim velmi najlepsie, ale to je asi normalne kedze som cerstvo po operacii.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať