Zavrieť

Porady

Rybacia vianočná polievka.

U nás varíme rok čo rok takúto vianočnú polievku.
Hlavy z 2-3 kaprov, vnútornosti z 2 rýb(ak je ich málo pridať cca200g
rybieho mäsa, zelenina 300g (zloženie ako pod sviečkovú), cibuľa, cesnak len malý strúčik,pár zrniek čier.korenie.
Po uvarení do mäkka,odstaviť a na druhý deň vybrať zeleninu,mäso,korenie.Mäso dôkladne obrať z kostí.Všetko zmixovať
vliať do vývaru, pridať trochu vegety.Ak je to prihusté doriediť a povariť.
Nechať v chlade odstáť. Nepridáva sa žiady tuk.
Podávame s kockami chleba posmaženého na masle do -silne chrumkava.
Dobrú chuť.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    V každej polievke miesto rajčín môžeš použiť pretlak (alebo aj miesto vody :-), tu je adresa kde sa použil kečup v polievke http://podhajska-rk.szm.com/pesca/osc05.html#poli03
    a tu halászlé
    Haláslé
    suroviny
    1-1,5 kg rýb - viac druhov
    4 veľké cibule
    1 mrkvu
    1 petržlen
    zeler
    celé aj mleté čierne a nové korenie,
    2 lyžice mletej papriky
    1-2 lyžičky vegety
    2-3 strúčiky cesnaku
    rybací bujón
    malý paradajkový pretlak
    čerstvé paradajky a papriku (málo, nerobíme lečo)
    1-2 feferónky
    masť alebo 1 dcl oleja

    Postup:
    Ryby naporcujeme a povyberáme krajšie kúsky, ktoré odložíme . Na tuku orestujeme cibuľu. Keď je polomäkká, pridáme pretlak a ešte popražíme. Prisypeme mletú papriku a potom zvyšok rýb. Okoreníme novým a čiernym korením mletým aj celým, pridáme rascu, vegetu, bujón, na kocky pokrájanú koreňovú zeleninu, cesnak, rajčiny a papriku a zalejeme asi 2 l vody. Keď všetko začne vrieť, postrúhame do polievky 1 väčší surový zemiak. Varíme asi hodinu, aby bola zelenina mäkká. Potom mäso vyberieme, necháme trochu vychladnúť a odkostíme, pokrájame na menšie kúsky a prepasírujeme spolu so zeleninou cez sito do druhého hrnca, do ktorého precedíme aj zvyšnú polievku a privedieme znovu do varu. Potom vložíme odložené kúsky rýb a varíme ešte 10 minút. Dochutíme a opatrne miešame, aby sa mäso nerozpadlo. Podávame.

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    nieje stredomorská, ale čo nie je môže byť

    Rajčinová polievka s darmi mora

    500 g rajčín, 2 kečupy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 250 g kreviet (slávky, ), 250 g filé morskej ryby , 1 lyžičku cukru, 1 cm koreňa zázvoru, petržlenovú vňať, soľ, koreniny podľa chuti, olej.

    V nádobe orestujeme cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, očistený a nastrúhaný zázvor, olúpané roztlačené rajčiny bez jadierok zmiešané s kečupom a cukrom. Necháme zovrieť, pridáme morské produkty (ryby narežeme na kúsky), dochutíme a na miernom ohni krátko povaríme (8-10 minút). Podávame posypané petržlenom a s osmaženými kockami chleba.

    uct2007 je offline (nepripojený) uct2007

    uct2007
    My v rodine robíme takúto rybaciu vianočnú polievku, je to recept ešte od mojej starej mamy a jej mamy ...atď

    Varíme rybacie hlavy, a kúsky rýb,oči predtým dáme preč z hláv (nie je moc pekné,keď sa na Vás ta ryba pozerá z hrnca :-), (odstránime aj žiabre), pridáme všetku zeleninu - mrkvu, petržlen, kaleráb, zeler, cibuľu, čierne korenie celé, i nové korenie a bobkový list - uvaríme z toho riadny vývar - samozrejme dochutíme vegetou, soľou a kockami. Potom vývar precedíme, zeleninu pokrájame na kocky,či rezančeky, alebo "jak je libo", rybu oberieme a taktiež pridáme do vývaru.
    Urobíme klasickú zápražku s červenou paprikou, všetko to dáme pekne dokopy a riadne dovaríme. Pridáme sladkú smotanu. Dochutíme ak ešte treba, nakoniec potom pridávame ocot, alebo citrón. Do polievky dáme vyprážaný hrášok (to voláme) - hladká múka+ vajcia+soľ+ ml.korenie - spraviť také cestíčko,ktoré sa postupne hádže do horúceho oleja. Do dokončenej polievky pri podávaní pridávame tento "vyprážaný hrášok"do taniera. Nuž...treba len vyskúšať, ale je to fakt dobré...mňam :-)

    bettylou je offline (nepripojený) bettylou

    :-)) bettylou
    Nevie niekto recept na rybaciu polievku - červenú, teda v paradajkovom pretlaku, alebo ako sa to robí.

    bettylou je offline (nepripojený) bettylou

    :-)) bettylou
    To bude iná, myslím, že tam šla konzerva tuniaka, morské príšerky a celé to bolo v takej hustej paradajkovej šťave. trošku kyselkavé a trošku pikantné. Je to skôr verzia nejakej stredomorskej polievky.
    vďaka

    bettylou je offline (nepripojený) bettylou

    :-)) bettylou
    viktorviktor Pozri príspevok
    nieje stredomorská, ale čo nie je môže byť

    Rajčinová polievka s darmi mora

    500 g rajčín, 2 kečupy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 250 g kreviet (slávky, ), 250 g filé morskej ryby , 1 lyžičku cukru, 1 cm koreňa zázvoru, petržlenovú vňať, soľ, koreniny podľa chuti, olej.

    V nádobe orestujeme cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, očistený a nastrúhaný zázvor, olúpané roztlačené rajčiny bez jadierok zmiešané s kečupom a cukrom. Necháme zovrieť, pridáme morské produkty (ryby narežeme na kúsky), dochutíme a na miernom ohni krátko povaríme (8-10 minút). Podávame posypané petržlenom a s osmaženými kockami chleba.
    to bude ono. ďakujem veľmi pekne

    Rybacia vianočná polievka.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.