zimama, velmi dobre si to napisala. hovorim, uz len ten prvy dojem z psychologicky, bola ako uspavacka hadov, nemastna, neslana, stale si omielala svoje, ani len sa nespytala v akom prostredi zijeme, iba anamnezu - ake bolo tehotenstvo, ako sa maly vyvial, ci maval choroby. ale nic o tom, ake mame doma pomery, ci sme komplet rodina. jaj ano, vlastne zdiagnostikovala aj mna za asi 6 minut, ze maly je po mne a ma naucene odo mna zle vzorce spravania. moze byt, ale za 6 minut, to je potom expertka. a ze nas posiela k specialnej pedagogicke o dvere vedla. ta ma sfukla medzi dverami, preco tam vodim rocne dieta, tak hadam necham ho pred poradnou, asi tak si to predstavovali, ved aj tak maleho vysetrovala bez mojej pritomnosti a necelych desat minut bol rozhovor so mnou. preco mam pocit, ze som ich otravovala? preco mam pocit, ze tie vysetrenia boli nedostacujuce? ja neviem no... a presne, ucitelke som hovorila, ze chodime k spec. ped. a ona ze a naco, ved maly je sikovny, v zapati ho pomenuje ako lajdaka, ze sa mu malo venujeme, vo vsetkom, co ten maly urobi vidi problem, ihned ma o tom informuje, hodiny mu nejdu, matematika mu nejde, citat nevie, pise skaredo a je pomaly, stale je zasnivany, myslienkami inde a toto mam kazdy den, ked maly pride zo skoly. zaujimave, sadneme si s nim k uloham, napise to pekne, vyrata pekne, hodiny mu idu, pride do skoly a bum, nic. kolkokrat som poslala ucitelke papier, kde si maly trenuje mimo uloh pisanie, diktaty, pocitanie, vsetko skvele, ona ani nereaguje na to. tak neviem, ci je problem v malom, ci je problem v nej alebo ako je to naozaj. spec. ped. tiez nezaujimalo, co robi doma a ako to robi, ju zaujimali zosity. myslim, ze na komplexne posudenie treba porovnat. neviem, v tomto som laik a matka, ktora sa uci prvy krat s prvakom. a co sa tyka ucitelky, ved malemu som vybrala skolu podla referencii, podla ucitelky, len mam pocit, ze na zaciatku a pri zapisoch sa vsetky tvaria uplne uzasne a skutocnost vyjde na porvch ovela neskor. btw, zapis, z neho sme odchadzali asi po 5 minutach, maly mal vsetky ulohy bleskovo vyriesene, este ich tam poucil o veciach, ktore vie navyse, som len nemo stala a nechapala a ucitelky, ze nie je o com, to dieta je pripravene do skoly na 1. ved vtedy zrataval a odrataval do desat a neni mozne, aby po pol roku v skole s tym mal problem. chcem mu nejak pomoct a fakt neviem ako. dakujem za vsetky postrehy.