Zavrieť

Porady

parižská šlahačka

Dobrý deň,
Chcem Vás poprosiť o radu, potrebujem spraviť parižskú šlahačku.
Možem ju urobiť aj z trvanlivej smotany na šlahanie 30% ? Vyšlahá sa mi do tuha?
Ďakujem za odpoveď
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    Tweety je offline (nepripojený) Tweety

    Tweety
    Suejang Pozri príspevok
    Dobrý deň,
    Chcem Vás poprosiť o radu, potrebujem spraviť parižskú šlahačku.
    Možem ju urobiť aj z trvanlivej smotany na šlahanie 30% ? Vyšlahá sa mi do tuha?
    Ďakujem za odpoveď
    ÁNo, môžeš. A vieš spôsob výroby takejto šlahačky? Je iný ako u obyčajnej.

    KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

    audítor, účtovník, odborný poradca ...viac KEJKA
    ja podľa návodu na Porade povarím šľahačku s kakaom a cukrom, nechám vychladiť a potom vyšľahám, žiadny problém ani veda.
    Skúšala som aj parížsku šľahačku kúpiť a vyšľahať, je tuším 27%, tá nevydrží dlho tuhá, resp. nie je taká tuhá ako moja domáca.
    Objavila som parížsku aj v spreji, celkom mi chutí, biela nie, ale táto je fajn. Použila som ju na ozdobenie torty.

    rdb je offline (nepripojený) rdb

    rdb
    Urcite ano.
    ja slahacku zohrejem nad 50 stupnov, zalejem nou nalamanu horku (80 percentnu) cokoladu premiesam, necham cez noc v chladnicke druhy den pridam lyzicu praskoveho cukru a vyslaham do tuha. MNAM! Nie je to presne parizsky krem, ale mame to strasne radi.

    Suejang je offline (nepripojený) Suejang

    Suejang
    viem toľko že do šlahačky dám nalamanu čokoládu, chcem dať čokoládu ladové gaštany, že vraj je potom lepšia a varím ale nemala by sa prevariť, nechám vychladnúť a dám do chladničky a na druhý deň vyšlaham. Len v šade píšu že to má byť 33% čerstvá šlahačka tak som nevedela či sa mi podaí aj z trvanlivej smotany na šlahanie 30%

    Marína je offline (nepripojený) Marína

    Marína
    Z 33% vyšľaháš tuhšiu ako z 30%, mám vyskúšané. Do klasickej bielej, ak šľahám s 30% tuku, pridám o trochu viac stužovača, musím ho pridať ak robím viedenský zákusok, na šľahačku totiž idú máčané piškóty v džúse. Kuk http://www.porada.sk/1555956-post7374.html

    lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

    lujza.j
    Marína Pozri príspevok
    Z 33% vyšľaháš tuhšiu ako z 30%, mám vyskúšané. Do klasickej bielej, ak šľahám s 30% tuku, pridám o trochu viac stužovača, musím ho pridať ak robím viedenský zákusok, na šľahačku totiž idú máčané piškóty v džúse. Kuk http://www.porada.sk/1555956-post7374.html
    ak má zadávateľ témy blízko do Rakúska tam majú 36% šlahačku

    parižská šlahačka

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.