sklenkova
práveže na DU jej povedali, že ona je zodpovedná za doklady podla zákona o účtovníctve, oni s tým nič nemajú,veď má príjmy v peňažnom denníku,FA si musí vyžiadať opisy k tej PK že si ju mala zabezpečiť.Čo sa týka materiálu má si uplatniť stratu-poraďte ako sa to robí.
Uplatniť stratu - asi tým mysleli od poisťovne, pokús sa zachrániť z knihy ERP tržby a prepísať ich, aby ich mohla zúčtovať, ak to bude možné. Som prekvapená, že všetky doklady mala v prevádzke, zvyčajne si ich každý drží doma. Tak len žiadať originály faktúr, horšie to bude s bločkami, tie sa asi nebudú dať vystaviť duplicitne. Ak má potvrdenky z nákupov, v nákladoch to už má, teda ak nie sú zničené, príjmy ak si ich už mala zaúčtované - tak by som pre DÚ dokladovala podklady z účtovníctva, prehlásením zodp.účtovníka, že tieto doklady súhlasia s originálmi, ktoré boli zničené pri krádeži. Mala som skúsenosť, ako sa vytešovala kontrola, že neboli doklady a mohla vyrubiť pokutu, lenže v tomto prípade neboli ani podklady z účtovníctva, a kontrola to nielen že neuznala podľa zápisov z polície, ale navyše vyrubila pokutu za to, že nebolo mesačne vedené v účtovníctve.
Držím palce, nech nájdeš čím viac dokladov a podkladov.