Zavrieť

Porady

zavarený zázvor (ďumbier)

Ahojte,
už dlhšie sa snažím vypátrať recept na zaváranie zázvoru,
zatiaľ bezúspešne. Poradí niekto?
Vopred ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    zaja je offline (nepripojený) zaja

    zaja
    Ďakujem za link, je to sice v angličtine, ale preložiť to dám sestre :-))
    Ešte raz veľká vďaka.

    rdb je offline (nepripojený) rdb

    rdb
    ivka70 Pozri príspevok
    A das recept?
    V praci mame blog blokovany takze ked das ddo googlu
    Varíme s Medveďom - Vianočné darčeky z vašej kuchyne
    tak prvy recept je na kandovany zazvor (aj ked to kandovany by malo byt v uvodzovkach)

    arizona je offline (nepripojený) arizona

    arizona
    ivka70 Pozri príspevok
    A das recept?
    Kandizovaný zázvor

    POTREBNÉ PRÍSADY

    Zázvor, voda, cukor

    POSTUP PRÍPRAVY

    Najprv zázvor ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Namočíme ho do studenej vody . Močíme ho asi týždeň aby sa zázvor čiastočne zbavil štiplavosti a aby trošku zmäkol.Vodu meníme 2 krát za deň. Po týždni ho úplne zlejeme a mierne osušíme. Zázvor zasypeme cukrom, ja som dala práškový aj kryštálový. Zázvor v cukre dobre poobaľujeme a dáme sušiť do rúry na 150 stupňov kým nezačne cukor bublať, potom rúru vypneme a zázvor v nej necháme vychladnúť, toto opakujeme 3-4 krát. Nakoniec po 3-4 raze vychladnutý zázvor poobaľuleme ešte raz v cukre a uskladníme.
    http://www.mimibazar.sk/recepty.php?...xt=z%C3%A1zvor

    sito je offline (nepripojený) sito

    sito
    Aj tak sa dá. Najradšej zaparený kúsok, veľký ako slivka, ponakrajovaný na pol cm ako ježko. Požuť a len kosti nechať ... Paráda ...

    viktorviktor je offline (nepripojený) viktorviktor

    viktorviktor
    tu sa môžeš prezázvorovať v zacukrenom, precukrenom a kandizovanom http://podhajska-rk.szm.com/litterate/002.html

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.