Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
stormcatcher stormcatcher

stormcatcher je offline (nepripojený) stormcatcher

bjuty smis Pozri príspevok
my sme hlavne vyrastali V REALITY SHOW zvanej čssr.....vy ste to dokázali obrábať a chovať presne dovtedy, kým komanči neskrachovali a neskončila sa reality show...
umelý svet, umelé hospodárenie ..
porovnávame sa z rakúšanmi...oni nie su v eú?? pre niuch neplatia tie pravidlá ??
naozaj tam nevidíš vplyv tých 40 r. komunizmu u nás ??
...aj musí byť vidieť, veď nato tu boli
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

my sme hlavne vyrastali V REALITY SHOW zvanej čssr.....vy ste to dokázali obrábať a chovať presne dovtedy, kým komanči neskrachovali a neskončila sa reality show...
porovnávame sa z rakúšanmi...oni nie su v eú?? pre niuch neplatia tie pravidlá ??
ale nie sú v NATO napríklad to tiež niečo znamená ako ? to si vylož sám A keď sme už pri tom tak tam platilo tereziánske právo čo je podstatný rozdiel proti uhorskému ale niektorí sú mimo, a ten vplyv komunizmu? napríklad nákup ohromnej komunistickej investície za facku chceš príklad? BAZ Bratislava a chceš ďalšie príklady? Človek musí zažiť dve spoločenskoekonomické formácie na vlastnej koži aby vedel posúdiť čo je dobré a čo zlé na každej z nich. Ale ty to nikdy nepochopíš, čo mi je ľúto
Naposledy upravil pavol54 : 24.04.13 at 20:33
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Peklo na talíři - hovadiny na obaloch potravín

http://www.stream.cz/peklonataliri/8...sti-na-obalech
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Ako sú na tom ostatné krajiny RVHP v poľnohospodárstve dnes?
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
korela Pozri príspevok
Ako sú na tom ostatné krajiny RVHP v poľnohospodárstve dnes?
Od diktatúry proletariátu k diktatúre kapitálu
http://finweb.hnonline.sk/c1-3906139...ature-kapitalu

Alebo
http://www.google.sk/search?client=o...hannel=suggest
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

korela suhlasim plne s tebou.len v rakusku je to ai aj tak trochu jednoduchsie.aj ked su v eu,oni su silny stat,s dobrym kapitalom tak myslim ze oni si mozu klast aj odpor.
kdezto my sme maly statik zavisly vzdy este na niekom inom a preto musime skakat ako nam kazu,nemozeme moc vystrkovat rozky.
ale tych 40 roko,myslim si,nedobehneme uz nikdy.....
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
osky Pozri príspevok
korela suhlasim plne s tebou.len v rakusku je to ai aj tak trochu jednoduchsie.aj ked su v eu,oni su silny stat,s dobrym kapitalom tak myslim ze oni si mozu klast aj odpor.
kdezto my sme maly statik zavisly vzdy este na niekom inom a preto musime skakat ako nam kazu,nemozeme moc vystrkovat rozky.
Ja nič , ja muzikant ...trošku ale upresním ...

Rakúsko je neutrálny štát a nie nezávislý ...o veľkosti teraz sa nebudeme baviť ...
Nezávislých štátov je ale na tejto planéte do bludu ...
Seznam současných států světa zahrnuje:
- 197 nezávislých, široce uznaných států.
- 10 nezávislých států s omezeným uznáním.
- závislá území s vysokou mírou autonomie.
- Evropskou unii, která není státem, ale mezinárodní organizací s mezinárodně-právní subjektivitou.
- Maltézský řád, který je svrchovaným, mezinárodně uznaným subjektem bez státního území.
- území nenáležící žádnému státu.
Keď sa vrátim do čias Dubčeka , tak vtedy bol kurz koruna - šiling 1 : 3...
Dubček padol , aj kurz sa otočil následne ...že 3 : 1 ..
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

Ak by náš štát za tých 40 rokov tak hospodaril a s takými politikmi ako hospodári za posledných 23 rokov, tak si ani neviem predstaviť ako by to
vyzeralo. Neviem o akom umelom hospodárení na pôde hovoríš, či si vôbec zažil hospodárenie za socializmu.
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
A ja som minule vo Zvolene nakupil fajny syr z dvora. Mali aj ostiepok, aj bryndzu, aj jogurty aj masko. Okrem toho tam predavali aj rucne robene mydla do ktorych sa pridavalo kozie mlieko. Mali aj vajicka a mam djem, ze mi baba vravela, ze aj kurcata vedia predat.
Adresa sa da najst tuto.

http://www.mydlozfarmy.sk/

Pozn.: nie som vo firme nijako zainteresovany, iba som spokojny zakaznik
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

kedže toto je téma o potravinách, tak len naposledy:
myslel som tým, že počas 40 rokov komunizmu stratili naši farmári-polnohospodári-družstevníci konkurencieschopnosť...mali umelo zabezpečený odbyt bez ohladu na svetové ceny, svetovú produkciu..
proste naplánovala sa 5 ročnica...ked to nevychádzalo tak sa pridali " čierne hektáre" a plán bol splnený..
ked padli komanči, zistili sme, že krava v holandsku alebo v kanade nadají 3 x tolko ako naša s 1/10 zamestnancov....že 1 stroj na západe spraví viac ako naších 60 robotníkov s menšími nákladmi ( len pre obraz, aby niekto neriešil že len 51)

proste úplne iná produktivita, ale hlavne nebol zabezpečený odbyt...museli si sami predať za konkurencieschopné ceny, čo neboli ...a pri súčasnej dotačnej politike eú bude ešte dlho problém....rvhp padlo...zdá sami , že ako velké víťazstvo to prezentoval minister dlouhý...
ilona ilona

ilona je offline (nepripojený) ilona

aj ja naposledy v tejto téme " mali umelo zabezpečený odbyt bez ohľadu na svetové ceny" . Však vidíš, čo tá svetovosť k nám priniesla, akú kvalitu potravín, celá táto téma je o tom, aký odpad k nám dovážajú a že nikto sa nezastavý pred ničím, už aj deťom otravujú potraviny. Krava nech nadojí aj o polovicu menej, ale nech je to mlieko kvalitné a nech tá krava je normálne chovaná a nie dopovaná. Súčasná dotačná politika je tiež len podvod, keď stačí aby ste zmulčovali pozemky a peniaze dostanete, tak načo by potom produkovali, keď aj bez roboty majú peniaze. Všetkých darebákov si vychoval štát a za tých 23 rokov je to už jedna generácia, tí už robiť nebudú. No ale už naozaj končím, lebo by sa o tom dalo písať donekonečna.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

ilona Pozri príspevok
aj ja naposledy v tejto téme " mali umelo zabezpečený odbyt bez ohľadu na svetové ceny" . Však vidíš, čo tá svetovosť k nám priniesla, akú kvalitu potravín, celá táto téma je o tom, aký odpad k nám dovážajú a že nikto sa nezastavý pred ničím, už aj deťom otravujú potraviny. Krava nech nadojí aj o polovicu menej, ale nech je to mlieko kvalitné a nech tá krava je normálne chovaná a nie dopovaná. Súčasná dotačná politika je tiež len podvod, keď stačí aby ste zmulčovali pozemky a peniaze dostanete, tak načo by potom produkovali, keď aj bez roboty majú peniaze. Všetkých darebákov si vychoval štát a za tých 23 rokov je to už jedna generácia, tí už robiť nebudú. No ale už naozaj končím, lebo by sa o tom dalo písať donekonečna.
Chovať bylinožravce mäsom je choré na to môžu prísť len šialenci v honbe za vysokým ziskom a vyrastú z tých bylinožravcov šialené kravy treba viac?
korela korela

taiko Pozri príspevok
A ja som minule vo Zvolene nakupil fajny syr z dvora. Mali aj ostiepok, aj bryndzu, aj jogurty aj masko. Okrem toho tam predavali aj rucne robene mydla do ktorych sa pridavalo kozie mlieko. Mali aj vajicka a mam djem, ze mi baba vravela, ze aj kurcata vedia predat.
Adresa sa da najst tuto.

http://www.mydlozfarmy.sk/

Pozn.: nie som vo firme nijako zainteresovany, iba som spokojny zakaznik
Hej, už sa to pomaly spúšťa, iba škoda, že to tak dlho trvalo. Mohli sme byť podstatne ďalej a samostatnejší.
Pomohol veľa internet.
Ja vždy vravievam, už tu mohla byť dávno vybudovaná agroturistika. Ľudia predtým na západ bežne necestovali, nakoniec mnohí ani dnes.
Peniaze na turistický ruch čo sa rozflákali na tlačené letáky, reklamu o Slovensku po našich ambasádach toto odvetvie vôbec nepodporili. Rovnako čo urobil SACR?
Peniaze sa mohli radšej minúť na vyškolenie ľudí po regiónoch jednotlivo v malom hoteliérstve - penziónoch, privátoch, etikete, podávaní jedál, úcte k zákazníkovi a všetkým okolo toho.
Ľudia by aj chceli, ale nevedeli ako na to. To je môj názor. Štát ich mal podporiť, aj finančne aj s počiatočnými úľavami na daniach.
Nech mi niekto nepovie, že by Česi nezačali sem zasa veľmi radi chodiť ako aj predtým.
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Ja som bola včera u súkromníka a to, čo hovoril, ma celkom potešilo. jednak predáva mlieko z dvora - ešte je teplé, keď ho "čapuje". Potom poctivé výrobky, nič sa nikam nepridáva. Jeho kravy sa pasú, nechová ich žiadnymi zmeskami. Mäso z býkov je vynikájúce - objednala som ďalšiu dodávku, Naviac spomínal, že na jar predávali skúšobne malých capkov a ani nestačili dopytu. Vraj chodí hlavne veľa ľudí 25+.

Tak takéto veci ma tešia. neodvoláva sa na žiadne dotácie, nevyhovára sa, že musí hospodáriť na drobných pozemkoch. Jeho vek je cca 50 rokov a pracujú už aj jeho deti. Toto je naša cesta.
korela korela

mimoriadne trápne prirovnanie...tušíš len, kolko " kulakov" bolo vo väzení ??
kolko sa ich odtial nevrátilo ?
kolko si ich vzalo život ??

si si istá, že mali na výber ?
Si sa trafil teraz. Otcov otec sa vrátil po šiestich rokoch z Ameriky, a vďaka svetovej kríze skúpil 3/4 chotáru, plus lesy. Neviem či bol kulakom, a aby som tu neklamala, nepamätám či nezomrel ešte pred 48. rokom, som sa narodila oveľa neskôr. Ale ostali deti.
Mamina mama, žijúca v meste, tiež zainvestovala do pozemkov, podnes je tam družstvo. Z oboch strán sa prišlo o všetko.
Koľko si vzalo život? Smutná to bola doba, prevrat. Rovnako ako dnes. Prečo dnes ľudia skáču z okien?
Tiež nemajú na výber. Pravda je niekde medzi. Dôležité je udržať rovnováhu a slušnosť. Potom to nenaberie katastrofický dej. Vedieť odkiaľ pokiaľ.
A okrem toho nás do toho zatiahli predsa Česi. Voľbami. S ich komunistami. Podnes je to tam výraznejšia farba.
korela korela

osky Pozri príspevok
Osky, dúfam, že to prijmeš pokojne, čo napíšem. Rakúsko bolo na tom po vojne veľmi skromne. Ja si pamätám, že dokonca Slovensko malo lepšiu východziu pozíciu. Lepšiu menu. No ale zabrzdili nás. Oni sa mohli rozvíjať. Čo som čítala, veľmi im pomohol najmä turistický ruch, ktorý sa rozbehol vďaka projektu Mozartových gúľ, ktoré sú všade i dnes, to je fakt, aj keď sa vám to bude zdať čudné. A s tým zároveň sa pozdvihla aj ich kultúra celkovo aj s Mozartom.
Rakúsko profituje najviac vďaka svojej geografickej polohe, vďaka tomu, kto ho obkolesuje - po vstupe do EÚ. Jednoducho šťastie.
Ja sa to pokúsim príležitostne nájsť, len neviem kde mám tú knihu, aby som to mohla citovať. Aj autora.
bettylou bettylou

bettylou je offline (nepripojený) bettylou

:-))
cit. Osky
to si nemyslim.tu ludia kus role len tak nepredaju.

žijem viac menej v reichu ca 2/3 času a dosť cestujeme, tak vidím, ako je to tam vystavané. Aj na tých ich ajnkaufcentrami zastavaných pozemkoch boli niekedy role. Teda vidím to, keď si porovnávam fotky spred ca 60tich rokov. Dajú sa nájsť v miestnych knižniciach aj u známych a tak.
Naposledy upravil bettylou : 25.04.13 at 16:55
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

bettylou-ved hej,ale je to bud pri dedine alebo meste a nie uprostred urodnej role-to je ten rozdiel.
samozrejme ze na okrajoch miest sa stavia,ale chod na dedinu a uvidis ci bude len tak lahko ziskat od niekoho kus pozemku,a ci ti na nom dakto dovoli stavat taketo bloky ako u nas
gilda gilda

gilda je offline (nepripojený) gilda

osky Pozri príspevok
bettylou-ved hej,ale je to bud pri dedine alebo meste a nie uprostred urodnej role-to je ten rozdiel.
samozrejme ze na okrajoch miest sa stavia,ale chod na dedinu a uvidis ci bude len tak lahko ziskat od niekoho kus pozemku,a ci ti na nom dakto dovoli stavat taketo bloky ako u nas
U nás naopak.Poľnohospodársku pôdu zaberajú nielen reťazce, rozdali sme ju kadejakým investorom, nazývaným tiež plaché srnky (dajme im aby sa nerozpŕchli). Keď sa rozpŕchli, na pôde ostala akurát betónová doska a na tej sa už sadiť nedá. Výsledok - potravinová sebestačnosť v prdeli (veď dovezeme). Takto to vonku fakt nefunguje.
Naposledy upravil gilda : 25.04.13 at 18:32
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
http://www.sme.sk/c/6775877/sefkuchar-zdenk-pohlreich-preco-by-mal-kazdy-pravo-otvorit-si-restauraciu.html
Naposledy upravil 220870 : 29.04.13 at 21:50
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať