Vyrába sa chlorizáciou sacharózy, a preto jej väčšina je nestráviteľná, hoci chuťovo násobne sladšia vzhľadom k objemu. Hoci prejde traktom bez odovzdania nejakého významnejšieho počtu kalórií, jej benefity na stratu hmotnosti v dlhodobejšom horizonte sa zatiaľ vo vedeckých štúdiách nepreukázali. Časť výskumov preukázalo priberanie na váhe a výskyt srdcových onemocnení. Je používaná vo veľkom množstve potravín, keďže jej benefity sú : nespôsobuje zubný kaz, v takej miere ako cukor a tieto potraviny môžu používať aj diabetici, aj nediabetici . Hoci viaceré sukralózové tablety, prášky obsahujú aj dextrózu a maltodextrín, ktoré už hladinu inzulínu menia. E955 - sukralóza sa používa v cukríkoch, raňajkových, cereáliách, sladených nápojoch, kompótoch, pudingoch...
zdroj a viac info na:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sucralose