Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 06.06.17 at 23:14
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Ja nieco mi nechuti nebudem na silu...lebo in....lebo vsetci....
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

A zase si s tým niekto nedá pokoj. https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/p...itm_position=1
0 0
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Aké víno pijeme?
https://spravy.pravda.sk/ekonomika/c...b4tnb3SiTRE2oc
0 0
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Tweety
A zase si s tým niekto nedá pokoj. https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/p...itm_position=1
Ale všimni si, ako "postupovali"..... POMALY...... varovali až vtedy, keď už bolo prakticky rozpredané.....
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

kukučka
Avokádo mám rada, quinoa je bezvadná pre celiatikov, rovnako ako amarant. Amarant namiesto zápražky, kto bol dovtedy zvyknutý a potrebuje za každú cenu polievku zahustiť.
Keby sa dal použiť mak, hodím do polievky ten. Viem, ešte je tu slovenská pohánka, pšeno, to sa varí u nás tiež. Kým sme vnikli do diéty, trochu to trvalo, a tieto spomínané plodiny pomohli, ide o jednoduché a rýchle úpravy.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

misoft
Tweety
A zase si s tým niekto nedá pokoj. https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/p...itm_position=1
Ale všimni si, ako "postupovali"..... POMALY...... varovali až vtedy, keď už bolo prakticky rozpredané.....
Ja kuracinu už nekupujem veľmi dlho a krídelká tôbož. Ale nedávno som z edelia.sk kúpila https://www.top-farm.sk/sk/produkty/stastne-kura/, ale nakoniec sa dostalo do mrazničky. Oproti foto tovaru je bezprsé, zoštíhlené.
Sympatické na edelii je, že stavia na slovenských výrobkoch. Tovar v poslednej dobe pomerne rýchlo pribúda. Údajne by časom mal tvoriť drvivú väčšinu sortimentu.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Údajne Hyza balí poľskú kuracinu, je to pravda?
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Su tu vobec nejake realne slepicarne.....?tak velke ...aby mala hyza take trzby ako sa pise....
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Na pultoch našich predajní je stále veľký podiel zahraničného mäsa. Slovenského je, žiaľ, dlhodobo pod 50 percent. Kupujeme poľské, ukrajinské či dokonca brazílske mäso. Informácie o tom, kde bolo zviera chované, zabité a balené, sa dočítate na etikete. „Nezačína sa to na farme, ale už od plodín, ktoré zožnú na poli, cez vajcia, z ktorých sa malé kuriatka vyliahnu,“ pokračuje Jiří Šavrda. Spolu s údajmi ako výrobca, dátum spotreby a hmotnosť si preto treba všímať aj informáciu o mieste balenia, ale najmä označenie pôvodu mäsa, krajiny chovu i zabitia. Podstatnou informáciou je pôvod. „Bohužiaľ, na Slovensku existuje veľa firiem, ktoré nie sú výrobcom v tom pravom zmysle slova (s celým cyklom spracovania hydiny), ale len prebaľovači, ktorí mäso nakúpia na základe ceny (nikto nevie kde a za akých podmienok), bez akejkoľvek garancie pôvodu, kvality
či bezpečnosti,“ dopĺňa Šavrda.
https://www.hyza.sk/ake-maso-kupujeme/
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

https://www.dtest.sk/test/coco-rico-...ni-rizky/66418, rumunský dovoz.

V Tescu mäso nekupujem, raz sa objavilo írske, chované, zabité, ale balené v Poľsku. Dovidenia.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

buchač
Na pultoch našich predajní je stále veľký podiel zahraničného mäsa. Slovenského je, žiaľ, dlhodobo pod 50 percent. Kupujeme poľské, ukrajinské či dokonca brazílske mäso. Informácie o tom, kde bolo zviera chované, zabité a balené, sa dočítate na etikete. „Nezačína sa to na farme, ale už od plodín, ktoré zožnú na poli, cez vajcia, z ktorých sa malé kuriatka vyliahnu,“ pokračuje Jiří Šavrda. Spolu s údajmi ako výrobca, dátum spotreby a hmotnosť si preto treba všímať aj informáciu o mieste balenia, ale najmä označenie pôvodu mäsa, krajiny chovu i zabitia. Podstatnou informáciou je pôvod. „Bohužiaľ, na Slovensku existuje veľa firiem, ktoré nie sú výrobcom v tom pravom zmysle slova (s celým cyklom spracovania hydiny), ale len prebaľovači, ktorí mäso nakúpia na základe ceny (nikto nevie kde a za akých podmienok), bez akejkoľvek garancie pôvodu, kvality
či bezpečnosti,“ dopĺňa Šavrda.
https://www.hyza.sk/ake-maso-kupujeme/
"O tom, aké alergény obsahuje jedlo, ktoré konzumujeme, sa dočítame aj na jedálnych lístkoch v reštauráciách."
Osobne mi to stále veľmi prekáža, nestačí uviesť alergény, chýba mi zloženie potravín v rovnakej miere, ako sú uvádzané na etiketách potravín v obchodoch. Nevidím v nich žiadny rozdiel. Kvôli receptúre? Nikto nechce presné množstvá, iba zloženie.
0 0
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

korela
Údajne Hyza balí poľskú kuracinu, je to pravda?
V nedávnej minulosti tomu tak bolo a ktohovie ako je to terazky.
0 0
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Asi rovnako, podľa toho čo buchač pripol, keď je tu naša cca 50 perc. produkcia.
Osobne mi ako-tak vyhovuje morčacie z HU. Nejako im stále verím.
Uvažujem nad debničkovým tovarom.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
Asi rovnako, podľa toho čo buchač pripol, keď je tu naša cca 50 perc. produkcia.
Osobne mi ako-tak vyhovuje morčacie z HU. Nejako im stále verím.
Uvažujem nad debničkovým tovarom.
Vieš aký je rozdiel medzi regálovým a debničkovým tovarom?
Ak nie si spokojná s regálovým tovarom môžeš spraviť taký krik že ťa budú počuť všetci v obchoďáku, pri debničkovom sa vykričíš len na dovozcu do domu.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Tweety
korela
Údajne Hyza balí poľskú kuracinu, je to pravda?
V nedávnej minulosti tomu tak bolo a ktohovie ako je to terazky.
Tak som si dobre myslela...
0 0
richard8888 richard8888

richard8888 je offline (nepripojený) richard8888

Odporucam slovensky pel priamo od vcelara : http://produktyvciel.sk
0 1
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

richard8888
Odporucam slovensky pel priamo od vcelara : http://produktyvciel.sk
Hmmmm..... takže odporúčaš..... a zároveň robíš reklamu svojmu webu a podnikaniu.
"Predávajúcim a prevádzkovateľom e-shopu .. Ing. Richard Varga..."
Poznáš Etiketu Porady? Asi nie, tak čítaj:
https://www.porada.sk/t216110-etiketa-porady.html
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

celkom by ma zaujímalo, čo tak cez týždeň jedávate, keď sa vymedzujete raz proti takému jedlu z takého obchodu, raz proti inému jedlu. Kde nakupujete, čo jedávate, ako sa stravujete a hlavne, koľko to stojí. Hlavne tí, čo bývate v mestách.
0 0
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Dáša_
celkom by ma zaujímalo, čo tak cez týždeň jedávate, keď sa vymedzujete raz proti takému jedlu z takého obchodu, raz proti inému jedlu. Kde nakupujete, čo jedávate, ako sa stravujete a hlavne, koľko to stojí. Hlavne tí, čo bývate v mestách.
Nooo, ak Ťa to zaujíma, tak stačí nahliadnuť do príslušných tém, hlavne
https://www.porada.sk/t216791-p276-c...ml#post3101408

Nad tým som sa už aj pozastavil...špecifikovať konkrétne nicky a jedlo nemienim.
Ale ak by sa mal jeden fakt zdravo, z tých bio produktov (prípadne iných) stravovať ?
Nuž jeden obyčajný jedinec (o rodine ani nevravím), tak má smolu.
Holt, takéto stravovanie je príliš náročné...nie ani tak na obstaranie surovín alebo čas prípravy...tu ide o náročnosť finančnú.


P.S.:
Nedávno som vzal do ruky v obchode zajaca...že dokonca akcia. Cena cca 6-7€ za kg. Jeden vážil cca 75 dkg.
Som pekne položil späť...díky za takého atléta, koštiale obhrýzať...dvoch by som musel vziať na jeden obed.
0 0
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

Tuším som to už niekde spomínala, kniha Storočný starček, švédsky autor. A tam rozpráva o tom, jak sa kurčatá už ani neviem odkiaš prebaľujú a hneď sú to tie naše, domáce, švédske. Alebo v poslednom dieli píše o špargli, ako málo stačí, a ľudia ju považujú za kvalitnú nemeckú Nejak je v móde, že každý národ hovorí, že chce len to vlastné. A to je vlastne voda na mlyn všetkým marketingovým guru, ako ľudí presvedčiť o tom, čo chcú kúpiť.

Za mňa je najdôležitejšie čo najmenej hotových výrobkov. Čo najviac potravín v základnom stave. Lebo bio nálepka je síce super. Ale celkom by ma zaujímalo, kde sú také polia, čo fakt môžu povedať, že sú eko, že nemajú susedov, spodné vody....

https://www.mall.tv/dobrou-chut/prav...turecka-a-ciny
2 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať