Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Aj uhorky,čalamada s cukrom
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

buchač
korela
Neviem nájsť nikde napr. chren bez sladidiel. Nechápem, ľudia by ho nekupovali iba s cukrom o pár centov drahší? Neverím.
Vieš, čo ja nechápem ???

Že niekto je až taký, že podriadi svoj celý život, správanie, životný a denný režim tomu, aby žil (akože) zdravo.

P.S.:
Neber osobne, ale aj ty patríš do tejto kategórie....teda aspoň podľa toho, čo čítam.
Čítaš môžeš, ale s dedukciou si úplne mimo.
Zatiaľ nie som alergická na žiadnu potravinu, ani intolerantná. Ale roky môj organizmus reaguje na aspartam, tak sa mu logicky vyhýbam, po ňom mi príde zle a cítim veľmi nepríjemnú pachuť v ústach min. 6 hod., nastúpi to po požití najneskôr cca do 20 min.
Zasa kupujem veľmi málo šunky, dá sa to prežiť, ak si človek pripraví mäso doma, má aspoň istotu, že je bez zbytočností. Aj tak nikdy nejde z obchodu o domáce mäso. Filé nekupujeme tiež, jedine losos párkrát do roka, ten jediný je z bioobchodu, farmovým sa vyhýbam.
A nekupujem si ani bio zeleninu, človek by sa nedoplatil. Detto sušené ovocie v sieťach nekupujem. To je asi tak všetko k "zdravej" výžive.
Čo ty vieš, čomu podriaďujem svoj život?
.
Nad čím sa však naozaj pozastavujem je, prečo štát núti ľudí sa stravovať proti svojej vôli v reštauráciách, ktoré im nevyhovujú. Bez toho aby vedeli, čo konzumujú. Nútiť zamestnanca, aby priniesol potvrdenie od lekára špecialistu. To sme kde skončili? A bude sa stále hovoriť o slobode. Mňa to nepostihlo, našťastie.
Doba otrocká.
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

korela
buchač
korela
Neviem nájsť nikde napr. chren bez sladidiel. Nechápem, ľudia by ho nekupovali iba s cukrom o pár centov drahší? Neverím.
Vieš, čo ja nechápem ???

Že niekto je až taký, že podriadi svoj celý život, správanie, životný a denný režim tomu, aby žil (akože) zdravo.

P.S.:
Neber osobne, ale aj ty patríš do tejto kategórie....teda aspoň podľa toho, čo čítam.
Čítaš môžeš, ale s dedukciou si úplne mimo.
Zatiaľ nie som alergická na žiadnu potravinu, ani intolerantná. Ale roky môj organizmus reaguje na aspartam, tak sa mu logicky vyhýbam, po ňom mi príde zle a cítim veľmi nepríjemnú pachuť v ústach min. 6 hod., nastúpi to po požití najneskôr cca do 20 min.
Zasa kupujem veľmi málo šunky, dá sa to prežiť, ak si človek pripraví mäso doma, má aspoň istotu, že je bez zbytočností. Aj tak nikdy nejde z obchodu o domáce mäso. Filé nekupujeme tiež, jedine losos párkrát do roka, ten jediný je z bioobchodu, farmovým sa vyhýbam.
A nekupujem si ani bio zeleninu, človek by sa nedoplatil. Detto sušené ovocie v sieťach nekupujem. To je asi tak všetko k "zdravej" výžive.
Čo ty vieš, čomu podriaďujem svoj život?
.
Nad čím sa však naozaj pozastavujem je, prečo štát núti ľudí sa stravovať proti svojej vôli v reštauráciách, ktoré im nevyhovujú. Bez toho aby vedeli, čo konzumujú. Nútiť zamestnanca, aby priniesol potvrdenie od lekára špecialistu. To sme kde skončili? A bude sa stále hovoriť o slobode. Mňa to nepostihlo, našťastie.
Doba otrocká.
Z čoho by potom žili firmy predávajúce stravovacie poukážky ?
Pri tolkých nezdanitelných bonusoch by bol azda najmenší problém stanoviť výšku a pravidlá peňažného príspevku na stravovanie priamo v mzde zamestnanca ...
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
buchač
korela
Neviem nájsť nikde napr. chren bez sladidiel. Nechápem, ľudia by ho nekupovali iba s cukrom o pár centov drahší? Neverím.
Vieš, čo ja nechápem ???

Že niekto je až taký, že podriadi svoj celý život, správanie, životný a denný režim tomu, aby žil (akože) zdravo.

P.S.:
Neber osobne, ale aj ty patríš do tejto kategórie....teda aspoň podľa toho, čo čítam.
Čítaš môžeš, ale s dedukciou si úplne mimo.
Zatiaľ nie som alergická na žiadnu potravinu, ani intolerantná. Ale roky môj organizmus reaguje na aspartam, tak sa mu logicky vyhýbam, po ňom mi príde zle a cítim veľmi nepríjemnú pachuť v ústach min. 6 hod., nastúpi to po požití najneskôr cca do 20 min.
Zasa kupujem veľmi málo šunky, dá sa to prežiť, ak si človek pripraví mäso doma, má aspoň istotu, že je bez zbytočností. Aj tak nikdy nejde z obchodu o domáce mäso. Filé nekupujeme tiež, jedine losos párkrát do roka, ten jediný je z bioobchodu, farmovým sa vyhýbam.
A nekupujem si ani bio zeleninu, človek by sa nedoplatil. Detto sušené ovocie v sieťach nekupujem. To je asi tak všetko k "zdravej" výžive.
Čo ty vieš, čomu podriaďujem svoj život?
.
Nad čím sa však naozaj pozastavujem je, prečo štát núti ľudí sa stravovať proti svojej vôli v reštauráciách, ktoré im nevyhovujú. Bez toho aby vedeli, čo konzumujú. Nútiť zamestnanca, aby priniesol potvrdenie od lekára špecialistu. To sme kde skončili? A bude sa stále hovoriť o slobode. Mňa to nepostihlo, našťastie.
Doba otrocká.
začnem od konca
zamestnancom som dal možnosť sa stravovať v jedálni miestneho podniku že oni chcú radšej gastráče zákon mi to neukladá tak som im dal na mesiac a oni za ne kupovali cigi a na obed žuvali ktovie čo. tak som si povedal dosť doma jedia z kvetináča a dobrý obed za polovičnú cenu im nechutí a mne hej. Nikto nikoho nenúti len im nikto nepreplatí pol obeda.
dnes ako počuješ tak vtáčia chrípka nie tam kde sú kury zavreté vo farmách teda prísun zdravých potravín
v dobe mikroplastov by som si rozmyslel či budem jesť volne plávajúcu rybu alebo rybu z farmy (voľnú vodu nemyslím stupavské rybníky to je čisté )
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
korela
Práve min. týždeň som bola po prvýkrát na ich stránke http://www.kapustaren.sk/predajna.html, lebo som sa chcela dopátrať k zloženiu jedného výrobku. Tiež žiadne popisy produktov, mini foto nepostačí na vylúštenie použitých surovín.

"Maloobchod - zákazníci si môžu v našej podnikovej predajni zakúpiť naše rôzne výrobky v spotrebitelských baleniach,rezanú kapustu na kvasenie, ale tiež výrobky zdravej výživy,jabĺčka zo Slovenských sadov,prútené košíky.Tento sortiment Vám ponúkame celoročne v čase otváracích hodín."
Hneď vedľa, kde svoje produkty predávajú, jedno z miest - farmárska tržnica.
Jedno je isté, že všetko vypestovali farmári, ide o to kde.
Taký humbug dnes všetko.
"Našu kapustu nájdete aj v ďalších predajniach:

Farmárska tržnica Bratislava
(stará Ikea, Tomášikova ulica)

Stánok Monika Lacková
pri Novom kostole, Karlova nová Ves, Bratislava ..."
o to čo je v tých téglikoch (okrem kvasenej kapusty lebo tá nepotrebuje konzervant) by som ani špinavú botu neobtrel Otvorim si pohár so sterilizovanou zeleninou, a po týždni ide do hája, lebo mi skyslená nechutí To akože normálne doma na akože farme by sa malo takto robiť?
Neviem, čo v nich je, eshop nemal popis, tak som sa prepracovala ku kapustárni.
Zavárala som roky aj 300 pohárov, všetko sa logicky neminulo. Čalamády nie. Uhorky v skle pre mňa nemusia existovať.
Napr. Aro Kvasená kapusta biela v slanom náleve 500 g má E211. Tesco, Billa má bez konzervantov.Určite sa nájdu aj iné.
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

pavol54
korela
buchač
korela
Neviem nájsť nikde napr. chren bez sladidiel. Nechápem, ľudia by ho nekupovali iba s cukrom o pár centov drahší? Neverím.
Vieš, čo ja nechápem ???

Že niekto je až taký, že podriadi svoj celý život, správanie, životný a denný režim tomu, aby žil (akože) zdravo.

P.S.:
Neber osobne, ale aj ty patríš do tejto kategórie....teda aspoň podľa toho, čo čítam.
Čítaš môžeš, ale s dedukciou si úplne mimo.
Zatiaľ nie som alergická na žiadnu potravinu, ani intolerantná. Ale roky môj organizmus reaguje na aspartam, tak sa mu logicky vyhýbam, po ňom mi príde zle a cítim veľmi nepríjemnú pachuť v ústach min. 6 hod., nastúpi to po požití najneskôr cca do 20 min.
Zasa kupujem veľmi málo šunky, dá sa to prežiť, ak si človek pripraví mäso doma, má aspoň istotu, že je bez zbytočností. Aj tak nikdy nejde z obchodu o domáce mäso. Filé nekupujeme tiež, jedine losos párkrát do roka, ten jediný je z bioobchodu, farmovým sa vyhýbam.
A nekupujem si ani bio zeleninu, človek by sa nedoplatil. Detto sušené ovocie v sieťach nekupujem. To je asi tak všetko k "zdravej" výžive.
Čo ty vieš, čomu podriaďujem svoj život?
.
Nad čím sa však naozaj pozastavujem je, prečo štát núti ľudí sa stravovať proti svojej vôli v reštauráciách, ktoré im nevyhovujú. Bez toho aby vedeli, čo konzumujú. Nútiť zamestnanca, aby priniesol potvrdenie od lekára špecialistu. To sme kde skončili? A bude sa stále hovoriť o slobode. Mňa to nepostihlo, našťastie.
Doba otrocká.
začnem od konca
zamestnancom som dal možnosť sa stravovať v jedálni miestneho podniku že oni chcú radšej gastráče zákon mi to neukladá tak som im dal na mesiac a oni za ne kupovali cigi a na obed žuvali ktovie čo. tak som si povedal dosť doma jedia z kvetináča a dobrý obed za polovičnú cenu im nechutí a mne hej. Nikto nikoho nenúti len im nikto nepreplatí pol obeda.
dnes ako počuješ tak vtáčia chrípka nie tam kde sú kury zavreté vo farmách teda prísun zdravých potravín
v dobe mikroplastov by som si rozmyslel či budem jesť volne plávajúcu rybu alebo rybu z farmy (voľnú vodu nemyslím stupavské rybníky to je čisté )
Bolo tu kedysi dosť tém práve s týmto problémom. Išlo hlavne o prevádzky v obciach, kde bolo k dispozícii iba jedno stravovacie zariadenie. Ľudia sa v obciach navzájom poznajú od plienok, tak verím, že mali výhrady až averziu k tým, ktorí by im mali jedlo pripravovať. Nehovoriac o príp. o zlých rodinných väzbách, aj takáto téma tu bola. Jedlo je citlivým terénom. To sa dá pochopiť. Ale zákon!

Okrem sardiniek jediné ryby - losos - voľný chov - severný Pacifik. Párkrát do roka.
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Morské ryby z fariem

Chov morských rýb v rybích farmách je v podstate to isté, čo chov brojlerov. Množstvo rýb na malej ploche, ktoré nemajú pohyb, konzumujú výkaly ostatných rýb, hromadný výskyt parazitov a chorôb (napr. 90 percent farmovaných lososov má vírus Infectious salmon anaemia). To znamená pridávanie antibiotík, ale aj pesticídov do stravy, kŕmenie krmivami často geneticky modifikovanými, ktoré umožňujú, aby ryby rýchlo narástli.

Rybie farmy sú miliardový biznis. Napríklad až 95 percent atlantických lososov, ktoré sa predajú, pochádza z fariem. Pozitívom fariem, naopak, je, že keďže ryby z nich sú výrazne lacnejšie ako lovené, naučili ľudí jesť ich a zároveň znižujú vylovenie morí a oceánov.

Negatívom je vplyv na životné prostredie. Podľa magazínu Science produkuje 8 000 m2 veľká lososia farma toľko odpadu ako mesto s 10 000 obyvateľmi. Okrem toho chované lososy, ktoré každoročne v tisícoch unikajú z nádrží do oceánov, nesú inú (horšiu) genetickú informáciu ako divé lososy a párením populáciu divých lososov degradujú.

Iba výňatok z https://www.etrend.sk/trend-archiv/r...html?split=all
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
pavol54
korela
Práve min. týždeň som bola po prvýkrát na ich stránke http://www.kapustaren.sk/predajna.html, lebo som sa chcela dopátrať k zloženiu jedného výrobku. Tiež žiadne popisy produktov, mini foto nepostačí na vylúštenie použitých surovín.

"Maloobchod - zákazníci si môžu v našej podnikovej predajni zakúpiť naše rôzne výrobky v spotrebitelských baleniach,rezanú kapustu na kvasenie, ale tiež výrobky zdravej výživy,jabĺčka zo Slovenských sadov,prútené košíky.Tento sortiment Vám ponúkame celoročne v čase otváracích hodín."
Hneď vedľa, kde svoje produkty predávajú, jedno z miest - farmárska tržnica.
Jedno je isté, že všetko vypestovali farmári, ide o to kde.
Taký humbug dnes všetko.
"Našu kapustu nájdete aj v ďalších predajniach:

Farmárska tržnica Bratislava
(stará Ikea, Tomášikova ulica)

Stánok Monika Lacková
pri Novom kostole, Karlova nová Ves, Bratislava ..."
o to čo je v tých téglikoch (okrem kvasenej kapusty lebo tá nepotrebuje konzervant) by som ani špinavú botu neobtrel Otvorim si pohár so sterilizovanou zeleninou, a po týždni ide do hája, lebo mi skyslená nechutí To akože normálne doma na akože farme by sa malo takto robiť?
Neviem, čo v nich je, eshop nemal popis, tak som sa prepracovala ku kapustárni.
Zavárala som roky aj 300 pohárov, všetko sa logicky neminulo. Čalamády nie. Uhorky v skle pre mňa nemusia existovať.
Napr. Aro Kvasená kapusta biela v slanom náleve 500 g má E211. Tesco, Billa má bez konzervantov.Určite sa nájdu aj iné.
E211 je brutálny konzervant, len drbo dá do kvasenej kapusty konzervant a ešte aj nálev
foresterbig foresterbig

foresterbig je offline (nepripojený) foresterbig

Hurá nakupovať do Tesco a Billa :-)
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Mňam
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

Som rada,ze tu tri roky nazad na šutaku...bola debata o kapuste do poharov....a tri roky mam svoju vlastnu kyslu kapustu
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

lujza.j
Som rada,ze tu tri roky nazad na šutaku...bola debata o kapuste do poharov....a tri roky mam svoju vlastnu kyslu kapustu
Pamätám. Je plno receptov ako na to.
Mama nám v mladosti darovala aj keramický súdok na kapustu, nejako sme sa k tomu nevedeli prepracovať, ľaví sme neboli. Skôr vzťah k takýmto prácam nám chýbal, nevideli sme doma.
Však aj tu bolo priložené foto s pohármi ..., veď je to tak zdravé.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

korela
lujza.j
Som rada,ze tu tri roky nazad na šutaku...bola debata o kapuste do poharov....a tri roky mam svoju vlastnu kyslu kapustu
Pamätám. Je plno receptov ako na to.
Mama nám v mladosti darovala aj keramický súdok na kapustu, nejako sme sa k tomu nevedeli prepracovať, ľaví sme neboli. Skôr vzťah k takýmto prácam nám chýbal, nevideli sme doma.
Však aj tu bolo priložené foto s pohármi ..., veď je to tak zdravé.
Na súdok sa vykašli ja robím niekoľko rokov do pohárov a pre jedného odberateľa tony (dve pre úprimnosť) akurát je trocha suchšia asi preto že tam nedolievame slanú vodu, vydrží aj viac ako pol roka prípadný konzervant ruší kvasný proces,kvasenie je samo o sebe konzervácia
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

lujza.j
Som rada,ze tu tri roky nazad na šutaku...bola debata o kapuste do poharov....a tri roky mam svoju vlastnu kyslu kapustu
už ju skonzumuj však na jar bude nová
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Len mne pri fľaškovej chýba kapušňarka.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Nuž - každý má iné chute, iný spôsob. Ja do skla by som asi néééé, ale do súdka áááno - bo tam je taká mňáááám
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

pavol54
lujza.j
Som rada,ze tu tri roky nazad na šutaku...bola debata o kapuste do poharov....a tri roky mam svoju vlastnu kyslu kapustu
už ju skonzumuj však na jar bude nová
Sak uz ja som tlacila do poharov uz 30.9...lebo som mala chut na segedin...nakoniec az vanocna kapustica a seged..az nedavno....dva pohare som mame a ta tiez chvalila..ze vinivini...ano je suchsia-malo stavy...ale je dobra a moja...ja som spoko
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

misoft
Nuž - každý má iné chute, iný spôsob. Ja do skla by som asi néééé, ale do súdka áááno - bo tam je taká mňáááám
To je tvoj problém ja len viem že v žiline bola "najlepšia kapusta od toho maďara ( teda odo mňa aj keď neviem ani ceknúť) za necelý mesiac predal 400 pohárov x 3,5 t j 1500 kg a od iných klasických výrobcov podstatne menej.
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Pali, aj ku nám do KK chodí maďar, ale kvašnu kapustu nemá. Môžeš sa pridať, ľudia kupujú poľskú v putkách.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

kukučka
Pali, aj ku nám do KK chodí maďar, ale kvašnu kapustu nemá. Môžeš sa pridať, ľudia kupujú poľskú v putkách.
ja už nechodím po svete, naposledy som napriamo predával štátne hmotné rezervy (bomba kšeft) potom už len do skladov (respektíve sklady si chodia ku mne) a apod.nemám čas, ani sa mi nechce, kto by potom sedel pri počítači.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať