Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
Usporiadat
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

to sú tie poctivé slovenské s rodokmenom.......a zdá sa, že aj z chorobopisom...
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

...a keď sa pozorne pozriete mikroskopom - aj slovenský znak na hrudi majú ..... (tie salmonelly - ale nie Nella_2 - tá ma na hrudi asi niečo iné )
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
To je Polská odnož.Toľko ich sem vozili až sa tu uchytili.
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

220870 Pozri príspevok
To je Polská odnož.Toľko ich sem vozili až sa tu uchytili.
inak nevsimli ste-po aferach s polskymi potravinami poriadne poskocili ceny potravin,hlavne hydiny,ryb,zeleniny,bravcoveho mäsa atd.
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
trisestri Pozri príspevok
inak nevsimli ste-po aferach s polskymi potravinami poriadne poskocili ceny potravin,hlavne hydiny,ryb,zeleniny,bravcoveho mäsa atd.
To nieje preto ,že sem zakazujú voziť poliakom.To je preto lebo padá euro a dochádza ropa.Je obrovská neúroda po celom svete Rusko už v máji zakázalo vývoz akýchkoľvek potravín podobne je na tom USA(najväčší vývozca ,tak málo kukurice sa im neurodilo asi odvtedy čo ju sadia a Čína).Veľká neúroda a ekonomická recesia postihla aj úrodné polia v Argentíne .Ak vypnete TV a budete pozorne počúvať a sledovať čo vravia ekonómovia NIE politici tak sa dozviete oveľa viac.Ekonomický predpoklad je následovný ( ak dovtedy nepadne euro) rast cien potravín do konca tohto roka o 30% do 2015 o 300%.Nesrandujem berte to vážne.Vyhrá ten kto bude mať kus zeme a zasdí semená.Keď kydne euro tak nič nekúpite,ak nemáte zásoby budete hladovať.
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

netuším, kto môže takú vec kupovať - mleté mäso, o ktorom netuším, čo tam je a ešte k tomu aj zmrazené ...
trisestri trisestri

220870 Pozri príspevok
To nieje preto ,že sem zakazujú voziť poliakom.To je preto lebo padá euro a dochádza ropa.Je obrovská neúroda po celom svete Rusko už v máji zakázalo vývoz akýchkoľvek potravín podobne je na tom USA(najväčší vývozca ,tak málo kukurice sa im neurodilo asi odvtedy čo ju sadia a Čína).Veľká neúroda a ekonomická recesia postihla aj úrodné polia v Argentíne .Ak vypnete TV a budete pozorne počúvať a sledovať čo vravia ekonómovia NIE politici tak sa dozviete oveľa viac.Ekonomický predpoklad je následovný ( ak dovtedy nepadne euro) rast cien potravín do konca tohto roka o 30% do 2015 o 300%.Nesrandujem berte to vážne.Vyhrá ten kto bude mať kus zeme a zasdí semená.Keď kydne euro tak nič nekúpite,ak nemáte zásoby budete hladovať.
no ale tie ceny zacali stupat este skor nez bolo avizo o neurode u klucovych exporterov-bohuzial mas pravdu, tendencia rastu cien dlhodobo je velmi vysoka,dobre ceny uz boli.
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

220870 Pozri príspevok
vieš napríklad že sa nepíše o všetkých príčinách neúrody? napríklad v amerike gmo kukurica proti kukuričiarovi vykultivovala ešte žravejšieho mutanta?
pavol54 pavol54

no ale tie ceny zacali stupat este skor nez bolo avizo o neurode u klucovych exporterov-bohuzial mas pravdu, tendencia rastu cien dlhodobo je velmi vysoka,dobre ceny uz boli.
prosím ťa kam majú vrhnúť svoj špekulačný kapitál finanční mágovia? bubliny praskajú s nehnuteľnosťami, zo štátnymi dlhopismi, surovinami, a pod ľudstvo musí jesť spravidla denne a to aj trikrát no nevrhni špekulatívny kapitál na potraviny.
avalik avalik

avalik je offline (nepripojený) avalik

Peklo na talíři: Buřty a špekáčky

http://www.stream.cz/peklonataliri/7...rty-a-spekacky
trisestri trisestri

pavol54 Pozri príspevok
prosím ťa kam majú vrhnúť svoj špekulačný kapitál finanční mágovia? bubliny praskajú s nehnuteľnosťami, zo štátnymi dlhopismi, surovinami, a pod ľudstvo musí jesť spravidla denne a to aj trikrát no nevrhni špekulatívny kapitál na potraviny.
mali by investovat do novych technologii,do bezpecnych mien /svajciarsky frank,cinsky juan/,novych nalezisk surovin a pod.
inak ma napadla otazka, ak by produkcia potravin bola plne ekologicka, stacila by uzivit tie miliardy ludi?
pavol54 pavol54

mali by investovat do novych technologii,do bezpecnych mien /svajciarsky frank,cinsky juan/,novych nalezisk surovin a pod.
inak ma napadla otazka, ak by produkcia potravin bola plne ekologicka, stacila by uzivit tie miliardy ludi?
Môžeš dostať(vytvoriť) ten zoznam ľudí ktorých má uživiť, určite sa začína nad určitou hranicou príjmov ostatní sa musia postarať o seba.
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

Ona by nemusela byť až tak strikne ekologická aby uživila,ale podstatne znížiť umelé hnojivá. Lebo na jednej strane sa presadzuje kukurica GMO, aby sa zabezpečila výživa a na druhej strane sa pestuje ako biopalivo a tiež pšenica. Stačilo mi, keď som na Agrokomplexe prešla celý pavilón, zameraný na biopalivá, spaľovanie slamy, kúrenie pšenicou, niečo hrozné.
pavol54 pavol54

autor nevie čo píše
1. odrody rajčín: sú vyšľachtené odrody rajčín odolávajúce sprostému zachádzaniu zo strany zákazníka (stále tvrdé) koľko uchopení stisnutí musí normálna rajčina absolvovať aby bola pre mäkkosť nepredajná?
2. od roku 1983 bol prekročený počet tropických dní nad 45, ale to už sa neuvádza koľko ich bolo tesne pod touto teplotou, toto spôsobilo že aj klasické rajčiny zodpovedajúce našim predstavám sú po obratí (krásne červené) okamžite nekonzumovateľné a spravidla dobu do dozretia si musia niekde odležať v špajzi. skrátka rýchlejšie sa dostávajú do štádia optickej zrelosti, a vo vnútri ešte neprebehol proces zretia.
pavol54 pavol54

Antea Pozri príspevok
Ona by nemusela byť až tak strikne ekologická aby uživila,ale podstatne znížiť umelé hnojivá. Lebo na jednej strane sa presadzuje kukurica GMO, aby sa zabezpečila výživa a na druhej strane sa pestuje ako biopalivo a tiež pšenica. Stačilo mi, keď som na Agrokomplexe prešla celý pavilón, zameraný na biopalivá, spaľovanie slamy, kúrenie pšenicou, niečo hrozné.
treba výrazne obmedziť bytovú plochu, životný komfort, inak moji predkovia (sedliaci) celý život kúrili v peci dobytkom neskonzumovateľnými časťami kukuríčia, nádenní robotníci chodili mrviť k veľkým statkárom kukuricu aj za kukuričné šúľky, na jar celá dedina chodila do polí zbierať korene z kukurice a v lete na pastviskách tí chudobnejší zbierali sušené kravské placky. Zníženie dávky umelých hnojív si neviem predstaviť keď boli zredukované stáda dobytka ktoré dokáže vyprodukovať hnoj, pšenica ktorá sa používa na kúrenie nie je vhodná pre nedostatok živín na potraviny pre nedostatok lepku a iných kvalitatívnych parametrov (ak ovšem nechceš mať miesto nakysnutého chleba koláča rožka len zdrcnutú placku ktorú by si vyhodila), a keď ju nedokážeme spracovať v živočíšnej výrobe tak čo s ňou?
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

pavol54 Pozri príspevok
treba výrazne obmedziť bytovú plochu, životný komfort, inak moji predkovia (sedliaci) celý život kúrili v peci dobytkom neskonzumovateľnými časťami kukuríčia, nádenní robotníci chodili mrviť k veľkým statkárom kukuricu aj za kukuričné šúľky, na jar celá dedina chodila do polí zbierať korene z kukurice a v lete na pastviskách tí chudobnejší zbierali sušené kravské placky. Zníženie dávky umelých hnojív si neviem predstaviť keď boli zredukované stáda dobytka ktoré dokáže vyprodukovať hnoj, pšenica ktorá sa používa na kúrenie nie je vhodná pre nedostatok živín na potraviny pre nedostatok lepku a iných kvalitatívnych parametrov (ak ovšem nechceš mať miesto nakysnutého chleba koláča rožka len zdrcnutú placku ktorú by si vyhodila), a keď ju nedokážeme spracovať v živočíšnej výrobe tak čo s ňou?
V niečom máš pravdu, však čo so šuľkami, ale aby sa kukurica zámerne pestovalana na výrobu metánu a vo svete je hlad, tak to je trochu divné, a splaľuje sa aj prebytková pšenica, kto vie prečo je prebytková. Ale ako poľnohospodár musíš uznať, že v pôde chýba organická hmota, ale slama sa používa na kúrenie. A mi nehovor, že v dnešnej dobe sa tá slama nedá zapracovať do pôdy nejako ináč, len vo forme hnoja. Jasne, že roštový chov je jednoduchší ako podstieľkový, čo však s tou hnojovicou, každému vadí jej vyvážanie na pole, smrdí jak ďas, asi tam neprebehne ten proces rozkladu ako v hnoji. Potom sa čudujeme, že sú záplavy keď niekde trochu naprší, veď tú vodu v pôde nemá čo udržať, zbehne po povrchu a je problém. Organická hmota pôsobí ako špongia, nasáva zrážky, v pôde sa dlhšie udrží vlaha, však aj tak zavlažovacie systémy sú kaput a aj tak neboli zadarmo, tak prečo si takýmto jednoduchým spôsobom nepomôcť.
Nie som odborník na poľnohodpodárstvo, ale niektoré procesy som vypozorovala vo svojej záhrade.
pavol54 pavol54

Antea Pozri príspevok
V niečom máš pravdu, však čo so šuľkami, ale aby sa kukurica zámerne pestovalana na výrobu metánu a vo svete je hlad, tak to je trochu divné, a splaľuje sa aj prebytková pšenica, kto vie prečo je prebytková. Ale ako poľnohospodár musíš uznať, že v pôde chýba organická hmota, ale slama sa používa na kúrenie. A mi nehovor, že v dnešnej dobe sa tá slama nedá zapracovať do pôdy nejako ináč, len vo forme hnoja. Jasne, že roštový chov je jednoduchší ako podstieľkový, čo však s tou hnojovicou, každému vadí jej vyvážanie na pole, smrdí jak ďas, asi tam neprebehne ten proces rozkladu ako v hnoji. Potom sa čudujeme, že sú záplavy keď niekde trochu naprší, veď tú vodu v pôde nemá čo udržať, zbehne po povrchu a je problém. Organická hmota pôsobí ako špongia, nasáva zrážky, v pôde sa dlhšie udrží vlaha, však aj tak zavlažovacie systémy sú kaput a aj tak neboli zadarmo, tak prečo si takýmto jednoduchým spôsobom nepomôcť.
Nie som odborník na poľnohodpodárstvo, ale niektoré procesy som vypozorovala vo svojej záhrade.
nie raz sa pôvodný zámer minul účinkom, aj u nás je v osadách hlad, keby len v osadách, a je to odo mňa cynické keď poviem že bez práce ani kilo krumplí? Ani vo svete kde je hlad som nebol a nie vždy je to o neúrode ale aj o lenivosti.
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

pavol54 Pozri príspevok
a nie vždy je to o neúrode ale aj o lenivosti.
V tomto máš pravdu. Už som to tu niekde spomínala - mám susedu, už je na SD. Vyučená čašníčka. Odrobila možno dva-tri roky. Celý život vymýšlala ako nerobiť. Chvíľu sa starala o rodičov, chvíľu bola na MD pri dvoch ďeťoch a teraz sa čuduje, že jej to zrátali maximálne na desať rokov Takže berie sociálny dôchodok - ja by som jej ani to nedala. Doma má veľkú záhradu - neobrobenú a stále vykrikuje, že jej ten dôchodok nestačí. Že keď zaplatí inkaso a lieky, tak jej ostane na živobytie 20 €. Ale nezasadí na záhradu nič, lebo obidve ruky má ľavé. Tak len chodí, vymýšľa choroby a každú chvíľu je v nemocnici - raz v Bojniciach, raz v Martine.( však sa potrebuje niekde prestravovať )A stále jej nevedia zistiť čo jej je. Ja by som jej rýchlo dala diagnozu - rýľ, lopatu a veľký bič.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať