Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Pozeral som na to v telke - - už viem, prečo nechodím do takýchto podnikov šikmookých (výnimka by bola hádam Japonci - tí sú puntičkári) - Číňania, Kórejci, Vietnamci, Indovia - veď len z cestopisných dokumentov je jasné, akú majú "kultúru" stravovania - varenie na ulici, všade muchy, dodržiavanie hygienických noriem je nulové. A toto prenášajú aj tu u nás vo svojich "reštauráciách".
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
Od kamaráta kuchára viem ,že nemám kupovať rybu zo zakalenými očami.
http://style.hnonline.sk/c3-58301950...a-pumpuju-vodu
misoft misoft

Aj starí Gálovia to vedeli - keď sa v jednej dedinke pobili a kričali: "Je čerstvá!" - "Nie je čerstvá!"
Títo dvaja by mohli rozprávať:
pavol54 pavol54

pavol54 je teraz online pavol54

misoft Pozri príspevok
Pozeral som na to v telke - - už viem, prečo nechodím do takýchto podnikov šikmookých (výnimka by bola hádam Japonci - tí sú puntičkári) - Číňania, Kórejci, Vietnamci, Indovia - veď len z cestopisných dokumentov je jasné, akú majú "kultúru" stravovania - varenie na ulici, všade muchy, dodržiavanie hygienických noriem je nulové. A toto prenášajú aj tu u nás vo svojich "reštauráciách".
Aby si nebol s tými japoncami prekvapený, aj židia sú na košer potraviny a včera sa prevalilo že majú najviac nebezpečných chemikálií v ovocí a v zelenine, ale oni to asi nežerú ale posielajú niekam inam.
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
a tu sa kuknime ake fajne udeniny nam ponuka jeden slovensky distributor. Obzvlast upozornujem na "sunky" s obsahom masa menej ako 50%.
http://www.noema.sk/noema/pdf/Charak...20vyrobkov.pdf

uz som to tu na poradu daval aj inde, ale cim viac ludi to bude vidiet tym lepsie
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

taiko Pozri príspevok
a tu sa kuknime ake fajne udeniny nam ponuka jeden slovensky distributor. Obzvlast upozornujem na "sunky" s obsahom masa menej ako 50%.
http://www.noema.sk/noema/pdf/Charak...20vyrobkov.pdf

uz som to tu na poradu daval aj inde, ale cim viac ludi to bude vidiet tym lepsie

aha, tak teraz po prečítaní si ten dôchodca, alebo nezamestnaný s príjmom 200.- na mesiac pôjde kúpiť parmskú šunku ???
ivuliatko ivuliatko

ivuliatko je offline (nepripojený) ivuliatko

medúza medzi čučoriedkami (Július Satinský: "ČUČORIEDKY = dievčatá od 15 do 25 rokov, MEDÚZY od 30 do 80 a po osemdesiatke sú STARÉ PRAŽENICE, ktoré majú obrovský zmysel pre humor a o svete si myslia svoje"). ...viac
Peklo na talíři - dnešná téma: MIMIBAZAR

http://www.stream.cz/peklonataliri/7...i-mimibazar-cz
taiko taiko

taiko je offline (nepripojený) taiko

Som, kto som
bjuty smis Pozri príspevok
aha, tak teraz po prečítaní si ten dôchodca, alebo nezamestnaný s príjmom 200.- na mesiac pôjde kúpiť parmskú šunku ???
On si to mozno nevedmnky kupoval aj tak, len teraz bude mat na vyber. Mozno sa na ten ksunt vykasle a kupi si radsej kusok normalne maska, ktory si uvari sam doma. Alebo si kupi nieco ine, cim sa zasyti
účtovník 007 účtovník 007

účtovník 007 je offline (nepripojený) účtovník 007

To by som aj ja chcela občas vedieť. ...viac
Už je to tu na Porade rozoberané v inej téme, ale nevadí.
Ja si myslím, že žiadne brrrr. Tak nám treba. Veď je verejným tajomstvom, ako to v tých reštauráciách vyzerá. A nielen čínskych, thajských...ale i našich. Napriek tomu je tam napráskané. Prečo? Lebo slovák pre lacnú žranicu urobí čokoľvek. Už pri vstupe do zariadenia spol. stravovania musí byť každému jasné, o akú cenovú kategóriu ide a ako to tam s hygienou vyzerá. Ja na rozpoznanie nepotrebujem žiadnu hygienu. Z celej tejto aféry vychádza ako najväčší blbec a debil zákazník a aj ním je. Azíjskí predajcovia iba využili našu nenažranosť a keby sme mali aspoň trošku intuíciou a zdravým rozumom sa riadiaceho zákazníka, tak také reštaurácie nebudú existovať a hygienu plnú premúdrelých úradníkov môžeme zrušiť.
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

dobry link:

www.biospotrebitel.sk
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

taiko Pozri príspevok
On si to mozno nevedmnky kupoval aj tak, len teraz bude mat na vyber. Mozno sa na ten ksunt vykasle a kupi si radsej kusok normalne maska, ktory si uvari sam doma. Alebo si kupi nieco ine, cim sa zasyti
Tiez si myslim, ze dilema medzi tymito pseudoudeninami a parmskou sunkou je falosna. Vzdy je tu moznost urobit si vlastnu varenu sunku doma zo stehna a dokonca clovek vobec nemusi jest udeniny. Telo sa da zasytit a vyzivit aj bez nich.
misoft misoft

bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Slayer666 Pozri príspevok
Tiez si myslim, ze dilema medzi tymito pseudoudeninami a parmskou sunkou je falosna. Vzdy je tu moznost urobit si vlastnu varenu sunku doma zo stehna a dokonca clovek vobec nemusi jest udeniny. Telo sa da zasytit a vyzivit aj bez nich.
to nie je dilema medzi pseudo a parmskou...to je medzi lacnými a drahými....kolko by ťa vyšlo kilo doma urobenej šunky ?? a sme doma...ked raz dôchodcovi alebo nezamestnaným ostane po zaplatení nájmného a liekov možno 2-3 evri na den, tak isto rozmýšla, či je tvoja diléma falošná....
Rozalka Rozalka

Rozalka je offline (nepripojený) Rozalka

Spoluvlastníčka "Prvého nitrianskeho medveďária" ...viac
ej veru brrrrr
Podľa mapky bolo v NR kontrolovaných 13 reštaurácií, 10 nespĺňali limity. Toľko ázijských tu nemáme, to znamená, že aj ostatné nie sú celkom v poriadku?
Kam teda chodiť na obed?
osky osky

osky je offline (nepripojený) osky

no Rozalka,uz len nosit si vlastny
srska srska

srska je offline (nepripojený) srska

to radšej na porádnu šnicľu za 7,90 sem http://www.gemeindeberg.at/system/we...uonr=218849813
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

srska Pozri príspevok
to radšej na porádnu šnicľu za 7,90 sem http://www.gemeindeberg.at/system/we...uonr=218849813
Pozývaš vari?
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať