Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

erik555 Pozri príspevok
Ja zas valim oci, ze je toto vobec povolene a predavane!!!
Vsade si davat pozor, na vsetko! To nam prizvukuju vsetci! SOIka, policajti, atd. atd Je to vobec normalne v tomto svete? To uz fakt nic clovek nemoze ine robit, len byt vsade v strehu? Este aj v potravinach, kde by nemali byt nekvalitne, nezdrave vyrobky??? Ved to by hadam mal byt aj zaujem statu!!!
Bolo napísané v niekde že ku katru išiel nakupovač z nejakej siete? Sprostí novinári iba blábolia že akí sú zlí výrobcovia kdekoľvek na svete ale zmluvy medzi partnermi sú jasné a tam musí byť napísané ako sa potravina vyrobí tak šup vinníka do basy a nie že pár tisíc zaplatí sieť veď to je pre nich ako psovi mucha.
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

dakde na forach som cital ze si prevazovali balene potraviny a vaha im ukazala menej ako mal byt deklarovany obsah-prekontroloval som muku a cuduj sa svete,miesto kila 940 gramov,925 gramov,salat baleny namiesto 400 gramov deklarovany obsah podielu,mal 385 gramov,jedine cestoviny mali gramaz v poriadku,nestaci ze tu zarabaju na smejdoch,ze predrazuju,ze setria na zamestnancoch-este aj odrbavaju na vahe,par gramov v celej sieti hodi peknych par grosov navyse-zaujimave by boli porovnania ziskov na meter predajnej plochy v ramci nielen unie.
pavol54 pavol54

trisestri Pozri príspevok
dakde na forach som cital ze si prevazovali balene potraviny a vaha im ukazala menej ako mal byt deklarovany obsah-prekontroloval som muku a cuduj sa svete,miesto kila 940 gramov,925 gramov,salat baleny namiesto 400 gramov deklarovany obsah podielu,mal 385 gramov,jedine cestoviny mali gramaz v poriadku,nestaci ze tu zarabaju na smejdoch,ze predrazuju,ze setria na zamestnancoch-este aj odrbavaju na vahe,par gramov v celej sieti hodi peknych par grosov navyse-zaujimave by boli porovnania ziskov na meter predajnej plochy v ramci nielen unie.
a tá hmnotnosť bola označená "e 1000g"? a vážil si to na kontrolnej váhe? s tým asi nemá sieť nič spoločné, lebo nabalené výrobky sa nedodávajú na váhu ale na kusy. To vieš taká balička má možno hodinovú kapacitu aj 2 tony, ale keď si objedná odberateľ hmotnosť s parametrom "e" tak by nemala byť menšia inak je dodávka v Gausovom klobúku
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

jasne ze hej-tak pri 2 tonach za hodinu sa dakomu aj po gramoch nazbiera
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
do pi...http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1...na-vasem-stole
wagner wagner

wagner je offline (nepripojený) wagner

Asi pôjdeme radšej chytať do čistých vôd pstruhov.Neoplatí sa už pomaly nič kupovať, lebo nevieš kde Ťa odr...
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

wagner Pozri príspevok
Asi pôjdeme radšej chytať do čistých vôd pstruhov.
No...len potom aby v tych vodach aj nadalej plavali tie pstruhy. Plno hladnych krkov na tomto svete uz je cim dalej zlozitejsie nakrmit cistymi sposobmi! Tento svet ide do zaniku.
pavol54 pavol54

erik555 Pozri príspevok
No...len potom aby v tych vodach aj nadalej plavali tie pstruhy. Plno hladnych krkov na tomto svete uz je cim dalej zlozitejsie nakrmit cistymi sposobmi! Tento svet ide do zaniku.
len taká británia ročne vyhodí 15 miliónov potravín do odpadu, ľudia si nevážia potraviny, musia ich mať čo najlacnejšie aby ich potom mohli bezohľadne vyhodiť
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

pavol54 Pozri príspevok
len taká británia ročne vyhodí 15 miliónov potravín do odpadu, ľudia si nevážia potraviny, musia ich mať čo najlacnejšie aby ich potom mohli bezohľadne vyhodiť
To je tiez pravda! Maju to lacne na tie ich zarobky. To ako ked som davnejsie (myslim na Spektrum) videl par dielov o mladych anglicanoch, ako ich zobrali na vzdialene miesta po svete, odkial ich oblubene jedla pochadzaju a tam aj pracovali v tych potravinarskych fabrikach a dostavali tie nizke platy ako "domorodci", tak im do smiechu nebolo, ked si nevedeli zaplatit chyzu na spanie, potraviny a nie to este nieco extra, na co boli zvyknuty z ostrovov. Tam videli (po niektori aj odpadavali ), ako ini tvrdo pracuju za par grosov, aby si oni zili v blahobyte a to este aj tie potraviny vyhadzuju!!! Nacisto chory tento svet!
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Ide o to, že lekári o tomto všetkom vedia.
Som tu spomínala niekoľkokrát, že som prešla nedávno očistou pod dohľadom lekára. Nemala som inú možnosť (nestálo to málo), pretože s lekármi zatiaľ nemám osobné dobré skúsenosti. Keď sa z niečoho dostanem, sprevádza ma to takmer po celý život, tak je to alternatíva. Tak ako i teraz. Neľutujem.
Pri ukončovaní procesu po viac ako roku, keď som začala nabiehať na normálnu stravu, tak mi odporúčal čo sa týka rýb konzumovať iba pravého lososa, zdôraznil iba pravého ako aj iné ryby. Dovtedy sa mi nesnívalo, že aj takéto ryby sú z fariem vyživované hormónmi, chémiou a pod. Neviem ako je to sladkovodnými rybami z fariem u nás, nie je ich na moje počudovanie málo, ale nemá ma kto presvedčiť a ich akosti.

Tak pokiaľ môžem, idem cestou kvality nad kvantitou ako sa dá. Radšej losos iba 2x do mesiaca, namiesto štyroch, z bioobchodu - voľne lovený v Atlantiku, sušené ovocie je bez ochranných postrekov v prirodzenej forme, neprisladzované, bez chémie, strukoviny, múky, a proste všetko čo je bio je bez GMO. Mliečne výrobky. Vajíčka. Kvalitné horké čokolády vyjdú lacnejšie o tretinu ako v normálnom obchode. Strukoviny sú iba o málo drahšie, to je min. rozdiel. A viem, že si nekupujem plesnivé orechy, pretože niektoré prechádzajú i dvojnásobnou kontrolou, rovnako sušené ovocie.
V obchode nekupujem nič okrem niektorého mäsa, ovocia, to už z bio nemám. A tam je tých prímesí neúrekom. Čo nikdy nekúpim je balené balíčkované mäso, a mleté ani nikdy predtým. Chlieb iba domáci, a pre udržanie zásad sú výborné i iné obilniny ako pšeno, pohánka, quinoa, ryža natural a pod. Hotové cestoviny nikdy.
Takže bio nie je záležitosť módy, ale zdravia. Naše deti už nevedia, čo je prirodzená chuť sušených hrozienok, lebo sú cítiť po rope (olej na povrchu), rovnako aj datle a možno i iné ostatné.
Netrávte seba ani svoje deti. Eliminovať dosah ničenia organizmov ako sa len dá. Skúste zaradiť tieto potraviny do svojho repertoáru. Skúste si pozrieť ceny týchto potravín a nebudete sa spolupodieľať na likvidácii ľudstva a naháňať zisky farma firmám a lekárom.
Lekári si vedia postrážiť svoju stravu, ale pacientom osvetu nepodávajú.
pavol54 pavol54

korela Pozri príspevok
Som tu spomínala niekoľkokrát, že som prešla nedávno očistou pod dohľadom lekára. Nemala som inú možnosť (nestálo to málo), pretože s lekármi zatiaľ nemám osobné dobré skúsenosti. Keď sa z niečoho dostanem, sprevádza ma to takmer po celý život, tak je to alternatíva. Tak ako i teraz. Neľutujem.
Pri ukončovaní procesu po viac ako roku, keď som začala nabiehať na normálnu stravu, tak mi odporúčal čo sa týka rýb konzumovať iba pravého lososa, zdôraznil iba pravého ako aj iné ryby. Dovtedy sa mi nesnívalo, že aj takéto ryby sú z fariem vyživované hormónmi, chémiou a pod. Neviem ako je to sladkovodnými rybami z fariem u nás, nie je ich na moje počudovanie málo, ale nemá ma kto presvedčiť a ich akosti.

Tak pokiaľ môžem, idem cestou kvality nad kvantitou ako sa dá. Radšej losos iba 2x do mesiaca, namiesto štyroch, z bioobchodu - voľne lovený v Atlantiku, sušené ovocie je bez ochranných postrekov v prirodzenej forme, neprisladzované, bez chémie, strukoviny, múky, a proste všetko čo je bio je bez GMO. Mliečne výrobky. Vajíčka. Kvalitné horké čokolády vyjdú lacnejšie o tretinu ako v normálnom obchode. Strukoviny sú iba o málo drahšie, to je min. rozdiel. A viem, že si nekupujem plesnivé orechy, pretože niektoré prechádzajú i dvojnásobnou kontrolou, rovnako sušené ovocie.
V obchode nekupujem nič okrem niektorého mäsa, ovocia, to už z bio nemám. A tam je tých prímesí neúrekom. Čo nikdy nekúpim je balené balíčkované mäso, a mleté ani nikdy predtým. Chlieb iba domáci, a pre udržanie zásad sú výborné i iné obilniny ako pšeno, pohánka, quinoa, ryža natural a pod. Hotové cestoviny nikdy.
Takže bio nie je záležitosť módy, ale zdravia. Naše deti už nevedia, čo je prirodzená chuť sušených hrozienok, lebo sú cítiť po rope (olej na povrchu), rovnako aj datle a možno i iné ostatné.
Netrávte seba ani svoje deti. Eliminovať dosah ničenia organizmov ako sa len dá. Skúste zaradiť tieto potraviny do svojho repertoáru. Skúste si pozrieť ceny týchto potravín a nebudete sa spolupodieľať na likvidácii ľudstva a naháňať zisky farma firmám a lekárom.
Napísala si to pekne a dlho o svojom presvedčení ja tvrdím len jedno kým kôň prejde z Rumunska do Francúzska tak prestane erdžať a začne bučať teda sa zmení na kravu to sa ešte dá podľa DNA vypátrať, ale kým nebio produkcia spraví otočku okolo európy veľmi neverím že sa nezbaví na tej ceste škodlivých prísad a stane sa z nej BIO. Nemusí to byť pravidlom, ale vylúčené to nie je kto by sa trápil s nejakým karuselom na daňových únikoch, keď sa dá jednoducho spraviť karusel v segmente potravín. Za únik na daniach môžeš ísť potencionálne do basy, pokiaľ nespravíš všeobecné ohrozenie života(a to niekto musí dokázať) tak za podvod tohoto typu sa nezatvára.
220870 220870

220870 je offline (nepripojený) 220870

Remeselník,stavbár.
korela Pozri príspevok

To sú moje myšlienky.Ako sa vám ich podarilo takto verne napísať?
Pridám jeden link na chlieb.Najmä ten koniec na stránke je zaujímavý a poučný http://www.hobbyportal.sk/zivotny-st...ik-moze-chlieb
Citujem :
Na záver pár faktov

Konzumáciou klasického pečiva vyrobeného z droždia sa narúša rovnováha črevnej mikroflóry v prospech kvasiniek a plesní, ktoré v kombinácii s nevhodnou stravou narúšajú rovnováhu trávenia a aj celého organizmu. Dôsledkom je prekyslenie organizmu (premnoženie kvasiniek a plesní), čo spôsobuje veľmi časté ochorenia. Kvasinky produkujú toxické látky, ktoré spôsobujú alergie, imunitné ochorenia, zápaly a poškodenia tkanív orgánov.
Kváskový chlieb je naopak jednoznačne zdraviu prospešný. Jeho konzumácia podporuje zdravú črevnú mikroflóru a zabraňuje premnoženiu zdraviu škodlivých mikroorganizmov. Probiotické kultúry posilňujú imunitu, zlepšujú peristaltiku čriev a predchádzajú zápche. Dlhá doba fermentácie, počas ktorej sa bielkoviny rozkladajú na aminokyseliny, spôsobuje že chlieb je ľahko stráviteľný. A až po takto dlhej fermentácii dokáže človek využiť mnoho minerálnych látok obsiahnutých v múke. Vďaka kvásku sa v ceste nachádzajú aj aminokyseliny, ktoré si ľudské telo nedokáže samo vyrobiť a neboli obsiahnuté ani v pôvodnom zrne. Kváskový chlieb čistí krv, je zvlášť vhodný pre ľudí trpiacich akné, v tele sa nevytvárajú podmienky pre vznik kožných chorôb a mykóz a je prospešný nervovému systému. Napomáha chrániť organizmus pred rakovinou hrubého čreva a konečníka. Pečivo vyrobené z kvásku je cenným zdrojom vitamínov, ktoré sú hybnou silou mnohých životných procesov. Kyselina mliečna, ktorá sa tvorí pri kvasení, vytvára typickú chlebovú arómu a prirodzene chlieb konzervuje. Jeho konzumácia bráni tvorbe hlienu, a ten ako je známe, je hlavou príčinou chorôb, ktoré chronicky trápia dnešnú ľudskú populáciu. Vo väčšine pekárni výroba chleba za pomoci tradičného kvásku upadla do zabudnutia, alebo sa od nej upustilo, pretože je časovo veľmi náročná a pracná. Kvalitný kvások je tak, ako napríklad pivársky slad rukopisom každého pekára. Upiecť kváskový chlieb, to chce predovšetkým kus nadšenia, pekárskeho umenia a vytrvalú prácu. Samotná príprava sa začína už 3 dni pred tým, ako vytiahneme chrumkavý chlebík z pece. To čakanie sa však určite oplatí. Takýto chlieb sa odvďačí vynikajúcou chuťou a omamnou vôňou. Pravý kvások totiž nedokáže nahradiť žiadny stabilizátor, ani syntetické dochucovadlo. Apropo, čítali ste niekedy dôkladne etiketu na chlebe, ktorý kupujete v hypermarket
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

http://www.bezpecnostpotravin.cz/dro...-alnatura.aspx

síce v ČR, ale aj u nás sa predáva.
pavol54 pavol54

lujza.j Pozri príspevok
http://www.bezpecnostpotravin.cz/dro...-alnatura.aspx

síce v ČR, ale aj u nás sa predáva.
to je dosť vážny problém z hľadiska kvality priebežnej kontroly, iný ako vytrasená skrutka v jogurte, lebo ak sa pohár rozbije vidieť hneď pri plnení.
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

Tak, jahniatko je doma, rozporcované v mrazničke. Uff, prvá investícia bude pílka na kosti. Malo necelých 13 kg-81 eur aj s tringeltom.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Antea Pozri príspevok
Tak, jahniatko je doma, rozporcované v mrazničke. Uff, prvá investícia bude pílka na kosti. Malo necelých 13 kg-81 eur aj s tringeltom.
Neblázni......

...malý príklad ....
Antea Antea

Antea je offline (nepripojený) Antea

buchač Pozri príspevok
Neblázni......

...malý príklad ....
Tak som to robila, len s chrbticou bol problém, sekáčik nemám a nože zásadne len tupé. Pílka sa uživí, možno kúpim aj pol svinky alebo asi ročného barana, nech jeme normálne mäso.
Todek u nás na tržnici otvorili malú predajňu, ktorá patrí neďalekému bitunku a majú vypísané, predávame normálne mäso vodou neupravované nenapichané.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať