Vysvetlí mi niekto, prečo je celozrnná múka drahšia ako biela, keď na výrobu bielej je potrebné asi o dve operácie viacej,
prečo je tmavý cukor drahší ako biely, keď na výrobu bieleho je treba o min. jednu operáciu viacej,
prečo sa dováža trstinový cukor, pri výrobe, ktorého sa ničí životné prostredie, vypaľovanie plantáži, a tým aj zabitie všetkých organizmov,keď repa sa pestuje normálne ,keď dovoz takéhoto cukru, má veľkú uhlíkovú, či energetickú stopu, prečo ho ľudia kupujú, lebo snobizmus ?
Trochu sa zaoberám aj liečivými bylinami a zisťujem, že v každom pásme sa nájde bylina s porovnateľnými účinkami a pritom nám tu ponúkajú a podsúvajú bylinay s priam zázračnými účinkami a neznalý kúpi, lebo nevie, ža také niečo môže nájsť aj u nás za humnami. Tak je to asi aj s repným a trstinovým cukrom a inými potravinami. Podľa mňa by mal človek konzumovať také potraviny, ktoré sa v jeho okolí aj vypestujú. Načo nám je úžasné exotické ovocie, ktoré sa oberá skoro zelené a zákazník kúpi drahý hnus. Na potraviny, ktoré nepochádzajú z nášho pásma si generácie pomaly zvykali, paradajky, paprika, zemiaky, tekvica, nie nárazovo nákupom v markete.
Načo sú nám sladké zemiaky, keď nie sme na ne zvyknutí, a naši poľno. majú problém predať tu vypestované. Však, keď chceme sladké, nechajme si tie naše zamrznúť