Zavrieť

Porady

Potraviny-co kupujeme a jedavame?

Bryndza nie je bryndza,žinčica z kravskej srvátky,umelé ovocie a zelenina, dopovanie hydiny, krmenie prasat kostnou múčkou a výsledkom sú nechutné umeliny-je ešte možnost zohnat na SK ,zdravé a kvalitné potraviny? Nechápem prečo nechránime aj pravne svoje výrobky /však mame patenty EU,inde sa uplatnujú žaloby o poškodenie dobrého mena výrobku -išlo by to myslím u bryndze a ovčích syrov/Kam to všetko povedie,?
Naposledy upravil arizona : 07.06.17 at 00:14
erik555 erik555

erik555 je offline (nepripojený) erik555

A tu sme pri sustavnom probleme!!! Co sa deje s vyrobcami a ich vyrobkami v obchodoch po takychto testoch potravin, kde sa preukazu nedostatky a kde sa zavadza zakaznik klamlivymi etiketami? NIC, NIC a zas len NIC!
gypsynka gypsynka

gypsynka je offline (nepripojený) gypsynka

mám rada spoločnosť, ale som rada aj sama so sebou, milujem svoju rodinu ...viac
(jar) - "Ich zámerom je byť na trhu a pritom zarábať a na to si potrebujú udržať záujem zákazníkov"

Záujem zákazníkov si sotva udržia predajom takých sračiek, čo už ani zver nezožerie
Naposledy upravil gypsynka : 05.04.13 at 11:28 Dôvod: doplnenie
Dáša_ Dáša_

Dáša_ je offline (nepripojený) Dáša_

erik555 Pozri príspevok
A tu sme pri sustavnom probleme!!! Co sa deje s vyrobcami a ich vyrobkami v obchodoch po takychto testoch potravin, kde sa preukazu nedostatky a kde sa zavadza zakaznik klamlivymi etiketami? NIC, NIC a zas len NIC!
pokiaľ to budú zákazníci kupovať, tak sa neudeje nič.

ak štát zasiehne tu - vynoria sa iné "párky" od iného výrobcu na druhom konci regála. Ale keď si raz povieme my zákazníci, že tieto šmejdy nekúpime, tak nekúpime. Ale ke´d ich budú stále plné koše, tak kde je problém. Ke´d to ľu´dom chutí...
oni tuším dokonca konštatovali, že normy tie párky splnili všetky. Vybrať si musíme už my.

mmch, tie najlepšie párky z lidla, od nemeckého výrobcu občas tiež kúpime. A zistili sme skusmo, že v lidli platí základné pravidlo - aký výrobca vyrobil - ak je nemecky, tak výrobok je zvyčajne OK. Aj ke´d od nemeckých výrobcov je obmedzený sortiment, napríklad dva tvrdé syry. Párky ani netuším, to kupujeme fakt len výnimočne asi 3x do roka

Inak, asi tri týždne dozadu som brala stopárku a tá mi zrazu povedala, že toto všetko máme my ženy v rukách - že predsa my rozhodujeme, čo sa v rodinách je, čo sa kupuje. A kým nezačneme my rozmýšľať, čo dávame na tanier, tak nebude dobre.
erik555 erik555

Dáša_ Pozri príspevok
pokiaľ to budú zákazníci kupovať, tak sa neudeje nič.

ak štát zasiehne tu - vynoria sa iné "párky" od iného výrobcu na druhom konci regála. Ale keď si raz povieme my zákazníci, že tieto šmejdy nekúpime, tak nekúpime. Ale ke´d ich budú stále plné koše, tak kde je problém. Ke´d to ľu´dom chutí...
oni tuším dokonca konštatovali, že normy tie párky splnili všetky. Vybrať si musíme už my.
Ale ja neviem, ci som somar, ze by som rad videl aj "zasah" statu/inspekcie na tu firmu/vyrobok???
Normy splnili? Ked je menej o 15% podielu masa, oproti deklarovaneho na etikete? Tak potom nie je nieco v poriadku s tymi normami!!!
Ja neviem, ale nezda sa mi, zeby vsetci ludia sa "dostali" k takymto testom potravin!!! Aby zareagovali tak, ako ty pises!!! Porozmyslaj...

A zial v nasom state je predsa este vela rodin, kde sa obracia KAZDY CENT!!!!!!!!! Tak ked si pozru etiketu napr. na parkoch, kde je uvedeny podiel masa 70% a cenovo je to pre neho este dostupne, tak nie je mozne, aby to bol klamlivy udaj, kde nakoniec je podiel masa max. 55%! To v akej diere predsa zijeme??? (a to nemam iba na mysli vyrobcov/oj.bavacov, ale spolocnost/stat, ktora toto zakonmi toleruje!!!) Nech mi nikto nenahovara, ze tvrdymi postihmi by sa tento stat neocistil od pliagy, ktoru nachadzame v potravinarskom sektore! Zdoraznujem potravinarskom!!! (potom stat somre, ze je vela chorych ludi, ze musi ist vela financnych prostriedkov do zdravotnictva to je nonsens tato nasa stupidna spolocnost!) Ale emigranti na zapade su hrdy na Slovensko Tak to by som aj ja bol, ale ked zijem tu, tak ani nahodou
Naposledy upravil erik555 : 05.04.13 at 12:39
Dáša_ Dáša_

erik555 Pozri príspevok
Ale ja neviem, ci som somar, ze by som rad videl aj "zasah" statu/inspekcie na tu firmu/vyrobok???
Normy splnili? Ked je menej o 15% podielu masa, oproti deklarovaneho na etikete? Tak potom nie je nieco v poriadku s tymi normami!!!
Ja neviem, ale nezda sa mi, zeby vsetci ludia sa "dostali" k takymto testom potravin!!! Aby zareagovali tak, ako ty pises!!! Porozmyslaj...

A zial v nasom state je predsa este vela rodin, kde sa obracia KAZDY CENT!!!!!!!!! Tak ked si pozru etiketu napr. na parkoch, kde je uvedeny podiel masa 70% a cenovo je to pre neho este dostupne, tak nie je mozne, aby to bol klamlivy udaj, kde nakoniec je podiel masa max. 55%! To v akej diere predsa zijeme??? (a to nemam iba na mysli vyrobcov/oj.bavacov, ale spolocnost/stat, ktora toto zakonmi toleruje!!!) Nech mi nikto nenahovara, ze tvrdymi postihmi by sa tento stat neocistil od pliagy, ktoru nachadzame v potravinarskom sektore! Zdoraznujem potravinarskom!!! (potom stat somre, ze je vela chorych ludi, ze musi ist vela financnych prostriedkov do zdravotnictva to je nonsens tato nasa stupidna spolocnost!) Ale emigranti na zapade su hrdy na Slovensko Tak to by som aj ja bol, ale ked zijem tu, tak ani nahodou
ve´d ľudia majú sná´d ešte chuťové poháriky, to je predsa najlepší tester. Ke´d to nechutí, tak to nekúpim. A hlavne tým neotravujem aj rodinu

A keď niekto musí obracať každý cent, tak prosím ťa prečo musí kupovať párky??? A iné šmejdy? Sladené vody, šaláty sladené umelými sladidlami, konzervy, ktoré mäso ani nevideli.....Prečo nemôže jesť napríklad chleba s maslom na večeru? Alebo s kúskom kvalitného syra? Alebo prečo si neuvarí zemiaky s kyslým mliekom? Alebo si sám doma neurobí mäsovú pomazánku? Alebo domáce nátierky so syrom, mrkvou, smotanou napríklad? Aj ryžový nákyp alebo halušky sú lepšou alternatívou. tisíce možností ako odignorovať hnus v obchodoch.
erik555 erik555

Ale to som chcel poukazat na to, ze ako je mozne v spolocnosti tolerovat klamlive udaje na potravinarskych vyrobkoch a nie na to, co maju ludia radsej jest! Snad uz z tohto sa to bude dat pochopit...
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

erik555 Pozri príspevok
Ale to som chcel poukazat na to, ze ako je mozne v spolocnosti tolerovat klamlive udaje na potravinarskych vyrobkoch a nie na to, co maju ludia radsej jest! Snad uz z tohto sa to bude dat pochopit...
Ak by boli dokázateľné iné ako deklarované hodnoty, tak zaviesť povinnosť niekomu vyvesiť nejaké výrazné oznámenie do regála s daným výrobkom s dostatočne vysokou pokutou pre obchodníka, aby to neodoberal.
A výsledok? Zvyk je železná košeľa, aj tak to bude určitá časť obyvateľstva kupovať, preto - lebo.
Osveta obyvateľstva všade aj v médiách, dokola umývať mozgy, kým sa to do nich nevstrebe aspoň čiastočne. Ale kto by uvoľnil zasa v médiách priestor práve tejto závažnej téme. Zaplať reklamu na zdravé potraviny, utópia.
Ale ja ťa chápem, veď nám tu v téme ide všetkým o to isté, o zdravé potraviny.
Preto uvedomelí chodia na nákupy napr. aj do toho Rakúska. Každý si chráni prioritne svoje zdravie ako vie a svojím spôsobom. Niekto si dopestuje a dochová doma, kto nie, zájde do obchodu, ktorému dôveruje.
korela korela

korela je offline (nepripojený) korela

Dáša_ Pozri príspevok
ve´d ľudia majú sná´d ešte chuťové poháriky, to je predsa najlepší tester. Ke´d to nechutí, tak to nekúpim. A hlavne tým neotravujem aj rodinu

A keď niekto musí obracať každý cent, tak prosím ťa prečo musí kupovať párky??? A iné šmejdy? Sladené vody, šaláty sladené umelými sladidlami, konzervy, ktoré mäso ani nevideli.....Prečo nemôže jesť napríklad chleba s maslom na večeru? Alebo s kúskom kvalitného syra? Alebo prečo si neuvarí zemiaky s kyslým mliekom? Alebo si sám doma neurobí mäsovú pomazánku? Alebo domáce nátierky so syrom, mrkvou, smotanou napríklad? Aj ryžový nákyp alebo halušky sú lepšou alternatívou. tisíce možností ako odignorovať hnus v obchodoch.
Práve že chuťové poháriky sa vedia elegantne výrobcom oklamať, etiketa by mala byť vžitá pre zákazníka. Ale aj tie zlyhávajú.
Ľudia by si mali uvedomiť, že sa kedysi všetky jedlá pripravovali doma. Zavedenie výroby potravín pomohlo akurát tak zamestnanosti, príprava jedál sa jednoducho premiestnila z domácností do priemyselnej výroby. A tam už nikoho netrápilo zvyšovať zisk a znižovať výživnú kvalitu jedla a pridávať tzv. náhrady. A začala sa predlžovať životnosť potravín. Tým sa dosiahlo prijímať mŕtve potraviny.
V Čechách mali na služby pre obyvateľstvo taký pekné pomenovanie -"Osvobozená domácnosť". Pod to spadali komunálne služby ako pranie, žehliarne, čistiarne a pod.
Ženy sa "oslobodili" od každodennej lopoty. Bože, ako sa nechali zmanipulovať. Čo je krajšie, ako sa starať o svoju rodinu?
erik555 erik555

korela Pozri príspevok
Ak by boli dokázateľné iné ako deklarované hodnoty, tak zaviesť povinnosť niekomu vyvesiť nejaké výrazné oznámenie do regála s daným výrobkom s dostatočne vysokou pokutou pre obchodníka, aby to neodoberal.
Deklarovane hodnoty napr. v tych niektorych parkoch boli o 15% nizsie hodnoty podielu masa. Ak aj toto je v norme, tak....
Ine je potom este zvysene hodnoty "Eciek"...o tom som sa v tych prispevkoch nebavil. Napr. parky Mecom Natur su uvadzane bez Eciek s podielom masa 70% vo viedenskych a frankfurdskych. Ale ci je to naozaj tak, to posudit ja neviem.

Preto uvedomelí chodia na nákupy napr. aj do toho Rakúska.
Ale to hadam by nemalo byt taketo riesenie tejto nasej spolocnosti!!! A co dalsi obcania Slovenska? To je jedno tejto slovenskej stupidnej spolocnosti, co sa im tu ponuka? To je spravne podla teba? Ze ty mas blizko do Rakuska, tak si za vodou? Alebo ako si tu takto diskutujuci predstavujete fungovanie tohto statu? Ze vynasate na Slovensku zarobene peniaze do Rakuska a tak rakusanom prispievate do rozpoctu cez DPH, obchodnikom zisky, vyrobcom odbyt? A to stredoslovaci a vychodniari maju tento stat drzat z tych mizernych platov a este tomuto statu je jedno, ze ako je klamany zakaznik? Ja budem vzdy tvrdit, ze toto je jeden velky pajzel a nie aby som mal byt hrdym slovakom...ani nahodou!
Dáša_ Dáša_

erik555 Pozri príspevok
A to stredoslovaci a vychodniari maju tento stat drzat z tych mizernych platov a este tomuto statu je jedno, ze ako je klamany zakaznik? Ja budem vzdy tvrdit, ze toto je jeden velky pajzel a nie aby som mal byt hrdym slovakom...ani nahodou!
no my stredoslováci, my si dochováme, dorobíme, zavaríme, uvaríme doma podľa možnosti čo najviac bez účasti štátu
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Dáša_ Pozri príspevok
no my stredoslováci, my si dochováme, dorobíme, zavaríme, uvaríme doma podľa možnosti čo najviac bez účasti štátu
...nie všetci , nie všade , nie vždy.....

Ako markantný príklad dávam Kysuce .........aj tie sú na strednom Slovensku ...
erik555 erik555

Dáša_ Pozri príspevok
no my stredoslováci, my si dochováme,
Jj, kazdy jeden ma tu moznost! Alebo zeby to bola rada od teba pre panelakovych obcanov? napr. v pivnici chovat prasa a na balkone sliepky
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Erik, prečo si si vybral za terč Dášku? Ak si pozrieš jej príspevky a ak čítaš tému čo dnes na obed, mohol si si všimnúť, že tento problém rieši aktívne. A nie je sama. Je také ťažké pochopiť, že nadávky nič nevyriešia? Ani zákony tak ľahko nezmeníš.
Čo si dáš na tanier, o tom rozhoduješ len ty sám.
erik555 erik555

kukučka Pozri príspevok
Erik, prečo si si vybral za terč Dášku? Ak si pozrieš jej príspevky a ak čítaš tému čo dnes na obed, mohol si si všimnúť, že tento problém rieši aktívne. A nie je sama. Je také ťažké pochopiť, že nadávky nič nevyriešia? Ani zákony tak ľahko nezmeníš.
Čo si dáš na tanier, o tom rozhoduješ len ty sám.
Ak si si nevsimol, tak som skor debatil s inymi, potom ked sa pridala ona, tak som debatil s nou. V com je problem???
Ja jej nezazlievam, ze niekde ma prispevky, ktore sa ti pacia, ale mne sa jej nazor tu v teme nepacil.
Ved mne to je jasne, ze co si dam na tanier, tak to budem jest. Ale ja tu polemizujem s inymi o nasom stupidnom systeme, kde v potravinach predavanych na Slovensku je same klamstvo a nase urady s tym asi suhlasia. Ale mozno tebe sa tento system uradov u nas asi paci tiez! Nie je mozne, aby si clovek vybral potravinu s precitanim etikety a bude tam mat nakoniec ine, nez deklarovane!!! A to sa tu snazim niektorym vysvetlit, co oni argumentuju tym, ze netreba si to kupit. Ale to moze byt v kazdej potravine...to nikto nechape???
Naposledy upravil erik555 : 05.04.13 at 19:54
trisestri trisestri

trisestri je offline (nepripojený) trisestri

otazka stoji tak ze ci kazdy je dostatocne informovany o tom co si da na tanier-boli potravinove skandaly kde nebolo deklarovane ze potraviny obsahuju prisady ktor tam nemaju co hladat,takisto ktovie odhadnut obsah dusicnanov v zelenine?-nuz kto ma moznost si dopestuje,ale taku moznost vascina nema a preto treba vsimat info ktore sa daju sledovat,cibrit chutove pohariky a selektovat spravne informacie.
na nete sa toho vela popise a vela aj amaterskych subjektivnych prispevkov,je smutne ze najmenej sa k zavadnosti potravin na nete vyjadruju vedci a lekari-lebo nie vsetko co je nechutne,resp prezentovane ako zavadne je aj zdraviu skodlive,to podla vsetkych prispevkov co sa popisali by sme boli zdravotne inde,ale nespochybnujem negativny dopad nekvality potravin na zdravotny stav,nuz ale ide aj o mieru a vplyv nasich stravovacich navykov.
Dáša_ Dáša_

erik555 Pozri príspevok
Jj, kazdy jeden ma tu moznost! Alebo zeby to bola rada od teba pre panelakovych obcanov? napr. v pivnici chovat prasa a na balkone sliepky
ja bývam v paneláku, medzi nami dievčatami. a aktívne si zháňam ľudí, ktorí mi pomôžu sa lepšie stravovať. Aj za cenu toho, že sa aktívne podieľam napríklad na okopávaní zemiakov....

Nadávanie na štát je síce fajn, ale zjavne to nič nerieši, ke´d nakupujeme polotovary, napchávame sa parkami, paštétami, akciovými šunkami....
Dáša_ Dáša_

buchač Pozri príspevok

no práve na kysuciach sa chovali býky, kosilo sa. A sú miesta, kde sa tak deje dodnes. Vždy sú možnosti. Kde je vôľa, tam je cesta
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Dáša_ Pozri príspevok
buchač Pozri príspevok
Dáša_ Pozri príspevok
no práve na kysuciach sa chovali býky, kosilo sa. A sú miesta, kde sa tak deje dodnes.Vždy sú možnosti. Kde je vôľa, tam je cesta
Dáši , ale ja netvrdím opak ...
Lenže jeden môže mať voľu a aj tú cestu , no nemá možnosti ...a preto to červené...

Spomínať úrodnosť poniektorých lokalít a rozširovať debatu o tom ???....snáď nie je potrebné ...
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať