Zavrieť

Porady

Paradajková polievka - ako robíte?

rada rada

rada je offline (nepripojený) rada

Ja takto.
Cesnak a cibuľu nakrájam na jemno. Zohrejem olej a za stáleho miešania opražím cesnak a cibuľu do sklovita. Zalejem horúcou vodou a pridám bujón, bobkový list, celé čierne korenie. V miske si zmiešam paradajkový pretlak, trocha hladkej múky a pridám trocha 12% sladkej smotany tak, aby sa mi vytvorila hladká kašička, ktorú pridám do povareného bujónu. Dochutím soľ, vegeta, sladidlo,mleté čierne korenie.Po dovarení polievku precedím a na tanieri do nej vložím na tenké kolieska pokrájaný banán (cca 6 koliesoch ) a posypem trochou postrúhaného kokosu. A chutíííííí..............
Usporiadat
dadika dadika

dadika je offline (nepripojený) dadika

väčšinou som sama sebou
ja pridávam môj receptík:
spravím svetlú zápražku /olej+hladká múka/ a dolejem vodu, pridám 1 veľký pretlak, trocha kečupu /dobrý je aj pikantný/, čierne, nové korenie, bobkový list, 1 lyžica cukru, 1/2 lyžice soli, trocha vegety, medzi prsty majoránu a varím cca 20-30 min.
Ako prílohu robím cestovinky-guličky,písmenká, ale moja mama tam zavára ryžu a je to chutné.
0 0
ajacik ajacik

ajacik je offline (nepripojený) ajacik

robím to, čo ma baví a zarábam pri tom ťažké prachy :) ...viac
Zita5
Ja niekedy robím obmenu , na kocečky nakrájané rohlíky dám poopekať na panvicu , ešte teplé ich dám na povrch horúcej polievky .

ja mám tie kocky strašne rada v reštaurácii. už som skúšala aj doma, ale vždy to zhorelo. robila som to z chleba.

ako na to??
0 0
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
ajacik
ja mám tie kocky strašne rada v reštaurácii. už som skúšala aj doma, ale vždy to zhorelo. robila som to z chleba.

ako na to??
Zrejme ich sušia v rúre.
0 0
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
ajacik
ja mám tie kocky strašne rada v reštaurácii. už som skúšala aj doma, ale vždy to zhorelo. robila som to z chleba.

ako na to??

Na panvicu dám lyžičku oleja - možno 2 a nakrájané kocky miešam , ak by som ich nepremiešavala tak by mi prihoreli tiež .

Dajú sa aj rúre ako píše Majka , ale priznám sa ten spôsob som neskúšala .
0 0
Zuzka Zuzka

Zuzka je offline (nepripojený) Zuzka

Ja dávam do paradajkovej polievky postrúhaný tvrdý syr. Ak náhodou nemám, tak chlieb pokrávjam na kocky a upečeiem ho v mikrovlnke.
0 0
kika1 kika1

kika1 je offline (nepripojený) kika1

ajacik
ja mám tie kocky strašne rada v reštaurácii. už som skúšala aj doma, ale vždy to zhorelo. robila som to z chleba.

ako na to??
Ja si nakrájam rožky na kolieska a opečiem ich na masle. Je to veľmi dobré. Len to treba miešať aby rožky nezhoreli.
0 0
klaura klaura

klaura je offline (nepripojený) klaura

Odkedy som niekde vyčítala tento recept, inú paradajkovú polievku v lete už nerobím:

Rýchla paradajková polievka s rokfortom
Najskôr si 800g paradajok nakrojíme, zalejeme vriacou vodou a po chvíli ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme paradajky, chvíľku prehrejeme, zalejeme 0,5l vody, pridáme kocku zeleninového bujónu, ochutíme mletým čiernym korením, čili papričkou a povaríme na miernom ohni asi 10 minút. V tanieri polievku posypeme rozdrobeným rokfortom (nivou) a nasekanou peržlenovou vňaťkou. Chutí skevele !
0 0
Dada Dada

Dada je offline (nepripojený) Dada

Ste mi narobili chute. Eidam do paradajkovej je super, ale skúste ešte, už na polievku v tanieri, pridať šľahačku a jemne opražené mandľové lupienky :-)))
0 0
Tamila Tamila

Tamila je offline (nepripojený) Tamila

Ja mám tiež jednu veľmi rýchlu paradajkovú polievku a mojim deťom veľmi chutí.
Do vody dám variť 2 PL opláchnutej ryže, klinčeky, nové korenie a cibuľu. Keď je ryža skoro uvarená, vlejem tam celú krabičku pasírovaných paradajok ( napr. jednotárske alebo z Billy), ochutím soľou a cukrom, pridám 1 PL olivového oleja a na tanier pridám postrúhaný alebo na kocky nakrájaný syr. Je fakt dobrá a chutí oveľa lepšie ako z pretlaku. Pasírované paradajky s ryžou ju dostatočne zahustia a vôbec nedávam múku.
0 0
daria29 daria29

daria29 je offline (nepripojený) daria29

vyskúšajtesi urobit takzvané krutonky-kocky do polievky bez oleja, len nakrájané kocky rožok,chlieb,čo máte,dajte natanier na 2 min do micro ,a hotovo.
0 0
klaura klaura

klaura je offline (nepripojený) klaura

Tamila Pozri príspevok
Ja mám tiež jednu veľmi rýchlu paradajkovú polievku a mojim deťom veľmi chutí.
Do vody dám variť 2 PL opláchnutej ryže, klinčeky, nové korenie a cibuľu. Keď je ryža skoro uvarená, vlejem tam celú krabičku pasírovaných paradajok ( napr. jednotárske alebo z Billy), ochutím soľou a cukrom, pridám 1 PL olivového oleja a na tanier pridám postrúhaný alebo na kocky nakrájaný syr. Je fakt dobrá a chutí oveľa lepšie ako z pretlaku. Pasírované paradajky s ryžou ju dostatočne zahustia a vôbec nedávam múku.

Ano súhlasím, chuť čerstvých paradajok je nezameniteľná. Keď som tú moju robila prvýkrát, myslela som si, že bez múky to bude riedka voda. Ale nie, je v nej dosť paradajok a len 0,5l vody. Hustota je ideálna.
0 0
Bionda Bionda

Bionda je offline (nepripojený) Bionda

som taká aká som
Ja robím paradajkovú polievku len z paradajok ( ak nie sú čerstvé - plechovkové od Valfrutta sú dobrou náhradou!) . Na opraženú cibuľku dám nakrájané ošúpané paradajky a prilejem trochu vody. Posolím, trochu ml.korenia a dusím. Keď sa povaria do mäkka rozmixujem a dochutím cukrom, pridám čerst. oregáno a malá si pýta aj 3x! Tiež dávam strúhaný syr, alebo krutóny z chleba či rohlíkov.
Úplne bez zápražky , ale konzistencia je dobrá, keď je veľmi hustá prilejem trochu vody a prevarím
0 0
beba13 beba13

beba13 je offline (nepripojený) beba13

Ja varím paradajkovú polievku, takto dám variť 3-4 zemiaky,soľ, bobkový list, 2-3 stonky zelerovej vňate, celé korenie, spravím z múky zápražku, pridám pretlak/len domáci/ a spolu to nechám povariť. Do taniera si každý už dá strúhaný syr, poprípade cukor ja ho nemusím.
0 0
wegamizi wegamizi

wegamizi je offline (nepripojený) wegamizi

Je davam tiez celu cibulu, potom je krasne hladka-kremova. Robim zo "zivych" paradajok a bez zahustenia, je vynikajuca a zdravucka, mnam.
0 0

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať