Zavrieť

Porady

Usporiadat
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Mikolajova
Na aký účet účtujete ročnú dialničnú známku?
Ak sa nemýlim tak 538 je správny účet.
Naposledy upravil Tweety : 16.01.06 at 17:47
chudaska chudaska

chudaska je offline (nepripojený) chudaska

Tento rok si uz mozes uplatnit aj DPH, len musis mat podklad z tej dialnicnej znamky -je to danovy doklad
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

chudaska
Tento rok si uz mozes uplatnit aj DPH, len musis mat podklad z tej dialnicnej znamky -je to danovy doklad
Iba doplním, ak si platcom dph.
Kristina27 Kristina27

Kristina27 je offline (nepripojený) Kristina27

Aj ja som to účtovala na 538 ako napr. kolky, ale audítorka nám odporúčala to účtovať na 518.
tonkat tonkat

tonkat je offline (nepripojený) tonkat

Od vzniku NDS - národná diaľničná spoločnosť je to služba, teda 518
Mikolajova Mikolajova

Mikolajova je offline (nepripojený) Mikolajova

S tou DPH asi ťažko ak pri jej kúpe DPH nemám vyčíslenú nie?
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

Mikolajova
S tou DPH asi ťažko ak pri jej kúpe DPH nemám vyčíslenú nie?
Tu je to riešené:
http://www.porada.sk/showpost.php?p=163933&postcount=14
Dianka Dianka

Dianka je offline (nepripojený) Dianka

Dialničné známky sa fakturujú bez DPH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bola okolo toho veľká diskusia aj na školeniach raz povedali že s DPH, raz
bez DPH a potom to ešte raz zopakovali.....Ale naša auditorka má k tomu
písomné stanovisko, že diaľničné známky bez DPH - bez pochýb a jednoznačne.
liba2 liba2

Dianka
Dianka, a nemohla by si pre nás niečo urobiť? zverejniť to stanovisko, aby si nám pomohla sa zorientovať?
denisadam denisadam

denisadam je offline (nepripojený) denisadam

chudaska
vJU podklad z dialničnej známky zaevidujem ako FA do knihy došlýchFA? Nevadí, že na ňom nie je žiadny dátum? Ten je len na doklade z reg. pokladne
Manual Manual

Manual je offline (nepripojený) Manual

denisadam
vJU podklad z dialničnej známky zaevidujem ako FA do knihy došlýchFA? Nevadí, že na ňom nie je žiadny dátum? Ten je len na doklade z reg. pokladne
Prečo by si to evidovala ako faktúru ? Veď to je bežný nákup cez ERP. Čo ťa k tomu vedie ?
andrej_rv andrej_rv

andrej_rv je offline (nepripojený) andrej_rv

denisadam
Nie, nezaeviduješ. Faktúra sa tu nechápe v účtovníckom zmysle (ako doklad o vzniku záväzku či pohľadávky), ale ako "faktúra" - doklad o dodaní tovaru alebo služby v zmysle § 71 zákona o DPH. Za faktúru sa považuje aj doklad z ERP, ak je cena tovaru alebo služby nižšia ako 50 tis. Sk, a tiež ich nezapisuješ do knihy faktúr, len do záznamov v zmysle § 70 ZDPH.
denisadam denisadam

denisadam je offline (nepripojený) denisadam

andrej_rv
Nie, nezaeviduješ. Faktúra sa tu nechápe v účtovníckom zmysle (ako doklad o vzniku záväzku či pohľadávky), ale ako "faktúra" - doklad o dodaní tovaru alebo služby v zmysle § 71 zákona o DPH. Za faktúru sa považuje aj doklad z ERP, ak je cena tovaru alebo služby nižšia ako 50 tis. Sk, a tiež ich nezapisuješ do knihy faktúr, len do záznamov v zmysle § 70 ZDPH.
ďakujem, slovo "faktúra" ma ozaj zmýlilo.
maruš maruš

maruš je offline (nepripojený) maruš

Dianka keby si bola zlatá a poskytla nám to stanovisko!!!!!!!!!!!!!!!!
Ďakujem veľmo pekne
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Dianka
Uvažujem dobre, ak hovorím, že ak sa dialničné známky podľa toho neurčeného písomného stanoviska fakturujú jednoznačne bez DPH, tak si nemám ako nárokovať odpočet? - ak si mala toto na mysli, lebo tie výkričníky ma dosť nastrašili. Myslím, že áno, ovšem stanovisko DR na stránke http://www.drsr.sk/drsr/slovak/danov...ta/dph1_06.pdf
k § 71 a 75 hovorí niečo celkom iné.
Zároveň neviem načo by bol pri novele zákona o DPH k 1.1.2006 vsunutý bod. č. 4 ods. b:

(4) Za faktúru sa považuje aj a) cestovný lístok vydaný prevádzkovateľom verejnej hromadnej dopravy osôb, ktorý je platiteľom, ak cestovný lístok obsahuje jeho obchodné meno, dátum vyhotovenia a cenu vrátane dane,
b) podkladová časť nálepky, ktorou sa preukazuje zaplatenie úhrady za užívanie diaľnic, ciest pre motorové vozidlá a ciest I. triedy v tuzemsku, ktorá ostane príjemcovi služby po oddelení nalepovacej časti nálepky, ak podkladová časť nálepky obsahuje obchodné meno dodávateľa služby, cenu vrátane dane a sumu dane.

Naposledy upravil evina : 06.02.06 at 18:32
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
evina
Uvažujem ... načo by bol pri novele zákona o DPH k 1.1.2006 vsunutý bod. č. 4 ods. b:

(4) Za faktúru sa považuje aj a) cestovný lístok vydaný prevádzkovateľom verejnej hromadnej dopravy osôb, ktorý je platiteľom, ak cestovný lístok obsahuje jeho obchodné meno, dátum vyhotovenia a cenu vrátane dane,
b) podkladová časť nálepky, ktorou sa preukazuje zaplatenie úhrady za užívanie diaľnic, ciest pre motorové vozidlá a ciest I. triedy v tuzemsku, ktorá ostane príjemcovi služby po oddelení nalepovacej časti nálepky, ak podkladová časť nálepky obsahuje obchodné meno dodávateľa služby, cenu vrátane dane a sumu dane.
na základe tohto ustanovenia, je možné odpočítať DPH. Je to stanovené zákonom a platí to od 1.1.2006, tým je táto diskusia uzavretá, nie?
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Podľa mojej mienky áno, to som chcela jednoznačne povedať mojím príspevkom.
Naposledy upravil evina : 06.02.06 at 19:08
liba2 liba2

evina
Podľa mojej mienky áno, to som chcela jednoznačne povedať mojím príspevkom.
Tak som to po prečítaní prijala .
Dianka Dianka

Dianka je offline (nepripojený) Dianka

Po tom ako sme skúsili vypýtať od tej našej auditorky to stanovisko, sme ju okamžite vymenili. Dobre, že si ho pýtala..........Ak som niekoho /dúfam, že nie/ zaviedla mojim prispevkom, veľmi sa ospravedlňujem.
sonahelenamaria sonahelenamaria

sonahelenamaria je offline (nepripojený) sonahelenamaria

Strelec - rebelant
Pekný deň prajem,

chcem sa spýtať: Je rozdiel medzi diaľničnou známkou a diaľničným poplatkom?

Ďakujem
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať