luebchenko PO-Ježiško sa pričinil a v rámci výpredaja som nadobudla elektrický WOK - len čo s ním? I takú malú knižočku s recepismi som si zadovážila, ale prax je prax - akú máte skúsenosť s touto zázračnou panvicou? Môj prvý pokus o akési kuracie kúsky s kopou zelovocu na čínsky spôsob chutil síce fajn, len som ho "varila" podstatne dlhšie, ako píšu v recepte. Uvítala by som vaše praktické rady, tipy...zatiaľ tu tuším taká téma nie je.
Keď wok ....tak od elektrického je lepší obyčajný , klasický ....dôvod by som uviedol lepšiu manipuláciu s ohňom , predsa len plyn rýchlejšie reaguje ako elektrina ...
Aj do samotného woku sa oplatí zainvestovať , kvalita materiálu je podstatná záležitosť , mal som už aj taký , ktorý po pár používaní začal hrdzu púšťať ...letel do smetia jedna radosť ..
Ako DanielaSĽ uviedla , stačí len trochu oleja dať ...
Recepty by som ani tak neriešil , vždy sa dá v ňom variť aj naša kuchyňa , akurát je jedna výhoda ..že sa rýchlejšie jedlo uvarí ...
Vo woku je potrebné dodržať jednu zásadu :
- mäso narezať na malé kúsky čo najmenšie
- ostatné prílohy pridávať postupne
- koreniny podľa vlastného
- receptov je na nete dosť ....
Ozaj ,
hádanka ...prečo je wok taký , aký je ?
Prečo sa v ňom varí tak , ako sa varí ?