Zloženie:
4 šálky chlebovej múky (ja som použil 3 1/2 šálky chlebovej múky a 1/2 šálky polohrubej)
* Poznámka: môžete použiť hladkú múku, ak chcete
1/4 lyžičky droždia
2 šálky vody
1 1/2 lyžičky soli
Do misky preosejeme múku, pridáme kvasnice, soľ, premiešame, Pridáme vodu a premiešavame len kým voda vsiakne so múky, zakryjeme, necháme postáť 18 hodín, (cesto zostane jednoliate, s pórovitou štruktúrou, musí byť veľmi mäkké, ťahavé a lepkavé, v žiadnom prípade nepridávať múku a cesto premiešavať)
Cesto preklopíme na pomúčenú dosku, sformujeme tvar a preložíme do pripravenej formy, keď je treba popravíme tvar a zakryjeme, necháme postáť 2-3 hodiny.
Pečieme v rozohriatej rúre 15-20 minút do 230 C a dopečieme pri 200 35-45 minút do hotovosti - hnedo zlata
originál
http://foodwishes.blogspot.sk/2009/01/no-knead-ciabatta-bread-you-can-believe.html
http://www.nytimes.com/video/2006/11/07/dining/1194817104184/no-knead-bread.html