Rada, za 10 minút máš daňové priznanie hotové - aj keď si nedosiahla spomínaný príjem, odporúčam DP podať. Vyplníš DP typ B, oddiel I. - IV. vyplníš podľa predlohy, oddiel V. zrejme nevypľňaš, oddiel VI - v príslušnom riadku 3 - 8 (keďže píšeš, že podnikáš na základe iného ako živnost. oprávnenia)v stĺpci 1 dáš úhrn príjmov, do stĺpca 2 dáš 25 % z úhrnu príjmov + zaplatené zdrav. poistenie, vyplníš až po r. 42 - pekne ťa to navedie. Ak si nemala žiadny iný zdaniteľný príjem, už vieš svoj čiastkový základ dane, ďalej vypisuješ až r. 59 - 68. Číslo z r. 68 opíšeš na r. 69, uplatníš si 87936.- Sk v riadku 70 a ďalej máš vlastne už len nuly - to je zjednodušene celé daňové.
V XIII. oddiele by som ešte uviedla, že v období od 1.1.2005 do 14.7.2005 som bola dobrovoľne nezamestnaná, nemala som žiadny zdaniteľný príjem a že výdavky si uplatňujem % z príjmov. K DP neprikladáš žiadne kópie PPD ani VPD. Výpis pre zdrav. a soc. poisťovňu môžeš poslať aj poštou - tlačivo býva alebo aspoň bývalo aj na Daňovom úrade. Ešte si musíš urobiť ročné zúčtovanie poistného, ale o tom je toho veľa na iných stránkach.