Zavrieť

Porady

dve kupelne na jeden kombinovany prudovy chranic

mozem zapojit do jednopoloveho kombinovaneho prudoveho chranica dve kupelne, cize by do neho vchadzala jedna faza a jeden nulak a vychadzali by dve fazy a dva nulaky priamo do kupelni uz nicim neprerusene
Usporiadat
alltracboy alltracboy

alltracboy je offline (nepripojený) alltracboy

preco by si ma mal nastvat? ja som ti len napisal ako to funguje. situacie ako sa dostanes k zivemu vodicu si uz mozes vymyslat sam. Vana nieje spotrebic..ani ocelove vodovodne potrubie..tym padom tam ma to pospojovanie zmysel. Spotrebic je chraneny bud dvojitou izolaciou alebo zemnenim.
rudopp rudopp

rudopp je offline (nepripojený) rudopp

alltracboy Pozri príspevok
preco by si ma mal nastvat? ja som ti len napisal ako to funguje. situacie ako sa dostanes k zivemu vodicu si uz mozes vymyslat sam. Vana nieje spotrebic..ani ocelove vodovodne potrubie..tym padom tam ma to pospojovanie zmysel. Spotrebic je chraneny bud dvojitou izolaciou alebo zemnenim.
Smalt vraj izoluje .

Takže do jednej ruky fáza do druhej vaňa (odizolovaný od zeme) a usmievam sa (a PCh si povie pch - - nič sa nedeje).
alltracboy alltracboy

alltracboy je offline (nepripojený) alltracboy

pokial si odizolovany tak ti moze byt jedno ci sa drzis fazy. Problem nastava pokial sa uzmenis a chranic zaznamena na nulaku rozdiel a odpoji sa.
rudopp rudopp

rudopp je offline (nepripojený) rudopp

ochranne pospojovanie je doplnkova ochrana. cize uzemnis vsetky vodive veci ktore by ta mohli kopnut ak sa na ne dostane prud. Ale ked chytis fazu jednou rukou a kovovu uzemnenu vanu druhou, tak ta to kopne (alebo zabije) aj tak. Pokial by odseknuty kabej padol na tak uzemnenu vanu tak to vyhodi poistku. Pokial mas prudovy chranic tak by mal odpojit prud aj v prvom pripade.
pokial si odizolovany tak ti moze byt jedno ci sa drzis fazy. Problem nastava pokial sa uzmenis a chranic zaznamena na nulaku rozdiel a odpoji sa.

Mne to nemusíššššš
- ja som elektrikár (dokonca silnoprúd)
tienik tienik

tienik je offline (nepripojený) tienik

Hm, netusil som ze sa nad task banalnou cecou da meditovat na 3 strany:-)

v skratke:
ako zapojit elektriku v kupelni hovori norma uplne presne. Co a ako poprepajat v kupelni opat najdeme uplne presne v norme.

A odpoved na povodnu otazku:

ANo, je to mozne tak zapojit, aj ked to z hladiska spolahlivosti neodporucam. Ale z bezpecnostneho hladiska je to OK, takze revizii vyhovie.
ajaj8 ajaj8

ajaj8 je offline (nepripojený) ajaj8

tienik diky

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať