Zavrieť

Porady

Ukončenie strednej školy-bonus

Dobry deň,
Ako je to vlastne z daňovým bonusom keď mi zamestnankyňa doniesla este v juni potvrdenie o ukončeni strednej školy svojho syna ku 30.04.2005.
Daňový bonus som jej priznala naposledy v máji v aprilovej mzde.Teraz ked som jej robila potrvdenie o prijme,lebo ukončila u nas pracovný pomer som si uvedomila ci som to vôbec urobila správne.
Lebo neviem či jej syn nastupil potom hned do prace alebo ostal doma.Či mala naň este nárok.
Poradíte mi?
Usporiadat
tima tima

tima je offline (nepripojený) tima

ahojte,
chcela by som sa este k tejto teme spytat, ja mam zamestnankynu,
ktora nastupila 1.9.2005, v maji zmaturovala, rodicia maju uplatneny
danovy bonus za august, ja jej urobim rocne zuctovanie a nezdanitelnu
cast jej priznam za 4 mesiace?Potrebujem od nej nejake potvrdenie?
dakujem
Peťo Peťo

Peťo je offline (nepripojený) Peťo

V prvom rade si musí podať žiadosť na vykonanie roč.zuč. dane, kde vyhlasí či mala alebo nemala v zdaň.období ešte iné prijmy zo zavislej činnosti s prípadnými potvrdeniami a priznate jej celu nezdaniteľnú časť t.j. 87 936 Sk /teda za 12 mesiacov/. Pekný deň.
Zita4 Zita4

Zita4 je offline (nepripojený) Zita4

tima
ahojte,
dakujem
Potrebuješ mať podpísané vyhlásenie k dani a žiadosť o ročné zúčtovanie dane. Tam ona všetko vypíše a iné doklady nepotrebuješ.
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

tima
ahojte,
dakujem
Tak ako uvedol Peťo, zamestnanec si uplatňuje celú nezdaniteľnú časť nezávisle od toho, koľko mesiacov v roku pracoval. Na mesiace sa to rozpočítava len kvôli zálohám dane.
AGRO AGRO

AGRO je offline (nepripojený) AGRO

Keď študent, ktorý mal maturovať v máji nespravil skúšky ale bude robiť opravné v auguste a potom bude až maturovať môžem mu vyplatiť DB aj za august ? DB sa vypláca mesiac pozdadu ako mzda, alebo na ten mesiac v ktorom je vyplácaný ? T.j. výplata za máj v júni ale DB je už na jún ?
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

AGRO
Keď študent, ktorý mal maturovať v máji nespravil skúšky ale bude robiť opravné v auguste a potom bude až maturovať môžem mu vyplatiť DB aj za august ? DB sa vypláca mesiac pozdadu ako mzda, alebo na ten mesiac v ktorom je vyplácaný ? T.j. výplata za máj v júni ale DB je už na jún ?
DB mu tak či tak patrí do konca školského roka t.j. do 31.8.2006, posledný vo výplate za august /vyplácaná v septembri/.
raimonda raimonda

raimonda je offline (nepripojený) raimonda

ano ma , ale mam dotaz ked skoncil bakalarske studium v juni ale zamestnanec mi tvrdi ze az v septembri sa zaeviduje na urade prace ma narok aj na danovy bonus za prazdniny plati to aj pre bakalarov? mal by mi doniest potvrdenie zo skoly o ukonceni studia ,

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať