Zavrieť

Porady

Recepty arabskej kuchyne

Otvaram novu temu. Prispela som uz par receptami do temy Tahini a trochu sem - a trochu tam. Budem pisat postupne, ako mi cas dovoli. Arabske jedla su velmi chutne a nakolko som tam par rokov zila a moj muz je syrsky Arab, ktory rad vari mozem dodat par chutnych receptov a pomozem si mojou Libanonskou kucharkou a webovou schrankou www.dedemed.com ak niekto vie anglicky moze sa tam pozriet sam. Budem sa snazit dodat len recepty, pre ktore mate suroviny, hoci nie som si presne vedoma, co na Slovensku dostat a co nie
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Eva Nejm je offline (nepripojený) Eva Nejm

    Eva Nejm
    Mzadra (makke z)

    Recept je pre milovnikov strukovin. Pozostava zo sosovice a ryze a kazdy, kto to pozna jednoducho nemoze odolat.
    1 pohar sosovice
    1 pohar DLHEJ! ryze
    cibula
    sol
    olej

    Na prilohu miesto salatu
    biely jogurt hodne
    uhorka surova
    sol, mata pieporna alebo mentol (nemusi byt)

    Najprv sa uvari sosovica skoro do makka alebo radsej do makka. Varime ju radsej v mensom mnozstve vody, lebo potom tam prisypeme ryzu, posolima polejeme trochou oleja aby sa ryza nelepila a premiesame;prilejem vody podla potreby; ak je vela vody uz sa jej nezbavime a ryza sa rozvari. A zapchate nou WC ako sa mne podarilo, ked som ju prvy krat varila. Radsej budeme vodu po troske dolievat, aby masa bola sypka, preto dlha ryza. Nelepi sa tak, ako okruhla. Budeme sa snazit moc tu masu nemiesat, lebo bude z toho kasa.
    Cibulu - velku rozkrojime napoly a pokrajame na mesiaciky, obalime v muke a usmazime. Muka nato, aby bola chrumkava.

    Miesto salatu: jogurt rozmiesame s vodou na hustejsiu zmes tak, aby sa dala jest lyzicou, posolime dame osupane a na kocky pokrajanu uhorku a posypeme susenym mentolom

    Porciu dame na tanier posypeme cibulou a zajedame jogurtom, alebo si pomozte akymkolvek salatom
    Naposledy upravil Eva Nejm : 27.08.11 at 13:11

    Hlasovalo 6 pouzivatelov

    Užitočné (6)
    zalobaba, avalik, DanielaSL, ludmila12, Slayer666, lavanda
    6

    Eva Nejm je offline (nepripojený) Eva Nejm

    Eva Nejm
    Kavadz (makke z)

    Tento recept som uz napisala do "Leca" lebo je zo zeleniny ale bez vajec. Ale kto nemoze bez vajec nech ich tam hodi.

    1 baklazan (vacsi)
    1 cukinu
    3 paradajky
    2-3 papriky
    2-3 stredne zemiaky
    1 velku cibulu
    maso - podla uvazenia

    Baklazan sa nakraja na 1,5 cm kocky, cukina, paprika, paradajky, zemiaky asi na 1 cm, cibula napoly, potom na mesiaciky. Maso pouzivaju v Arabii baranie ja pouzivam hovadzie nevidim dovod preco by sa nemohlo pouzit bravcove. Mnozstvo podla odhadu - je to viac - menej zeleninove jedlo, vegeteriani mozu maso vynechat. Maso krajam na malinke kusky ako nechet, cize na rezanceky a potom na kusky. Da sa vsetko na plech, posoli, pokoreni, premiesa, utapka, poleje olejom - tu podotykam, ze moj plech meria 22 x 32 cm a je uplne plny, ze zmes utapkam zakryjem napevno alobalom a dam do rury na 180 stupnov na 45 - 60 minut. Zelenina pusti vela vodu na konci necham este bez alobalu, kym sa trochu nechyti zhora a voda nevypari.
    Je to velmi chutne jedlo hlavne pre tych, co by chceli pouzivat baklazan inac ako usmazit na oleji alebo ugrilovat na grile.
    Vlani som si doniesla slovensky plech ale este som neskusala na nom robit kavadz, predpokladam, ze by som vsetkeho dala viac.

    avalik je offline (nepripojený) avalik

    avalik
    Chokma Pozri príspevok
    Mne sa paci, ze sposob kuchtenia je jednoduchy a nepotrebuju k tomu vselijake procedury - teda aspon podla predchadzajucich receptov sudim - a milion dvesto hrncov. S baklazanom mi sadol, lebo fakt uz neviem, co s nim. A naaaaahodou - nenajde sa nieco s okrou? Tej mame teraz tiez dost a jedine, co s nou viem, je urobit taku omacku - podusit spolu so zeleninou, okorenit a stale sa nam to nechce takto jest.


    http://www.whatwhatwhat.com/recipes/...otes_bacon.htm

    http://www.cookatease.com/vendakkai-okra-kootu

    http://en.petitchef.com/recipes/nari...bzi-fid-742978

    http://ruchii.wordpress.com/2008/11/...ju-okra-curry/

    http://www.sailusfood.com/2009/10/09...okra-stir-fry/
    Naposledy upravil avalik : 06.09.11 at 15:21

    veruska je offline (nepripojený) veruska

    veruska
    Eva Nejm Pozri príspevok
    Kavadz (makke z)

    Tento recept som uz napisala do "Leca" lebo je zo zeleniny ale bez vajec. Ale kto nemoze bez vajec nech ich tam hodi.

    1 baklazan (vacsi)
    1 cukinu
    3 paradajky
    2-3 papriky
    2-3 stredne zemiaky
    1 velku cibulu
    maso - podla uvazenia

    Baklazan sa nakraja na 1,5 cm kocky, cukina, paprika, paradajky, zemiaky asi na 1 cm, cibula napoly, potom na mesiaciky. Maso pouzivaju v Arabii baranie ja pouzivam hovadzie nevidim dovod preco by sa nemohlo pouzit bravcove. Mnozstvo podla odhadu - je to viac - menej zeleninove jedlo, vegeteriani mozu maso vynechat. Maso krajam na malinke kusky ako nechet, cize na rezanceky a potom na kusky. Da sa vsetko na plech, posoli, pokoreni, premiesa, utapka, poleje olejom - tu podotykam, ze moj plech meria 22 x 32 cm a je uplne plny, ze zmes utapkam zakryjem napevno alobalom a dam do rury na 180 stupnov na 45 - 60 minut. Zelenina pusti vela vodu na konci necham este bez alobalu, kym sa trochu nechyti zhora a voda nevypari.
    Je to velmi chutne jedlo hlavne pre tych, co by chceli pouzivat baklazan inac ako usmazit na oleji alebo ugrilovat na grile.
    Vlani som si doniesla slovensky plech ale este som neskusala na nom robit kavadz, predpokladam, ze by som vsetkeho dala viac.
    Dnes som vyskúšala toto jedlo, veľmi nám to chutilo, ďakujem za recept. A už sa teším na ďalšie.

    Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

    Slayer666
    Kludne pis tak, ako by si to robila v Syrii. Dnes uz v SR toho dostat dost vela (aspon v KE aj v BA su specializovane arabske potraviny) a co nedostat, sa da objednat. Takze normalne pis tie recepty, ktore su dobre a nezaoberaj sa tym, ci dostat suroviny. Kto nema suroviny, ma smolu, ale preco by mal mat smolu aj ten, kto ich ma?

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    Super..prikladaj recepty, arabskú kuchyňu mám rada....

    Chokma je offline (nepripojený) Chokma

    Chokma
    Mne sa paci, ze sposob kuchtenia je jednoduchy a nepotrebuju k tomu vselijake procedury - teda aspon podla predchadzajucich receptov sudim - a milion dvesto hrncov. S baklazanom mi sadol, lebo fakt uz neviem, co s nim. A naaaaahodou - nenajde sa nieco s okrou? Tej mame teraz tiez dost a jedine, co s nou viem, je urobit taku omacku - podusit spolu so zeleninou, okorenit a stale sa nam to nechce takto jest.

    DanielaSL je offline (nepripojený) DanielaSL

    Mama troch dospelých detí DanielaSL
    Čo keby príspevkami by tu boli Evine recepty a my by sme naše názory dávali len do mimotémy? Zdá sa mi, že by to bolo tak prehľadnejšie....

    Recepty arabskej kuchyne

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.