Čaute poraďáci,
potrebujem poradiť v jednej veci. Prerábame činžiakové bytové jadro, na ktoré som si najal jedného majstra. Majster mi povedal, že všetok materiál ktorý pri prerábke spotrebuje, odloží z neho obal, aby mi ho vedel vyúčtovať. Hrubá stavba z iporu je o rozmere 184 x 263, výška 264 cm, vo vnútri je ešte jedna priečka dĺžky 184 a výšky 264 cm ktorá rozdeľuje WC od kúpeľne. Celá stavba je zasieťkovaná znútra aj zvonka Plocha spolu je cca 44 m2.. Na chodbe mám 9 prázdnych 25 kg vriec, prekvapuje ma, že bolo použitých viac druhov lepidla na obkladačky (pričom obkladačky sa nerobili) – a to:
2 x SOAS FLEX 25 kg vreco (lep na obklad a dlažbu)
2 x BAUMIT Baumacol Basic 25/kg vreco (práškové lepidlo na obklad)
2 x BAUMIT Planofix 25 kg/vreco (malta na pórobetón)
1 x BAUMIT Duo Contakt 25 kg/vreco (mineralna zmes na lepenie a stierkovanie fasádnych izolačných dosiek)
2 x MURENIX 25 kg/vreco (stavebné a obkladové lepidlo)
V piatok sa mám stretnúť s majstrom, chcem sa ho na to spýtať, celé sa mi to nepozdáva. Pripadá mi to, ako by do bytu nanosil použité prázdne vrecia....nechcem ho bezdôvodne obviniť, nevyznám sa v murárčine. Ale ešte predtým by som chcel poznať Váš nezávislí odborný názor, či na uvedenú stavbu je možné spotrebovať toľko materiálu a hlavne materiálu takého druhu (na lepenie obkladu).
Tak prosím, poradte, napíšte svoj názor...
Ďakujem.