Zavrieť

Porady

rybacia polievka z filé

hladala som v kucharskej knihe...nič take som nenašla, ale spojila som par receptov a urobila vlastny:
1 cibula na hrubo pokrajaná - udusit do sklovita, pridat podla chuti zeleninu (mrkvu na kolieska alebo na rezanceky príp. aj inú),ak máte čerstvú papriku, tak na rezančeky nakrájať, nasypať červenú papriku, zaliať vodou a nechať varit
počas varenia dať do vody 1-2 bobkové listy, pár zrniečok nového i čierneho korenia, kečup alebo pretlak (asi tri polievk.lyzice,podla chuti aj viac), žiada sa čosi pálivé, takze bud feferonku alebo pálivú papriku -kto chce, tak jeden rybací bujón, alebo gulášový, či gulásové korenie. Asi 10 minut povarit a potom pridať mrazené filé - aj zvyšky, ktoré sa nájdu od vianoc v mrazničke (množstvo záleží od vás). Za pár minút je to uvarené, ak máte radi hustejšie, zahustujem bud detskou krupicou alebo rozomletým macesom či maizenou rozpustenou vo vode.
Celá príprava je najviac 30 minút.
Podávam s chlebom a ked mám, tak aj s lyžicou smotany či zo sprayu
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

    Origos je offline (nepripojený) Origos

    Origos
    Dnes už existuje aj bujón v kocke "halászlé". Keď to k tomu pridáš ....,ale totto som ešte nejedol... :-)

    Kristína je offline (nepripojený) Kristína

    Kristína
    Ja robím rybaciu polievku zo všelijakých zvyškov, aj z rybacieho filé.
    Kúsky ryby dám variť do vody, v podstate urobím rybací vývar. Medzitým opražím na cibuľke koreňovú zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler), pridám hladkú múku - primerane: 1 - 2 lyžice, bobkový list, celé korenie, nové korenie. Trošku popražím, zalejem rybacím vývarom, pridám 1 sladkú smotanu navarenie (spolu je to asi 2 l), povarím do zmäknutia zeleniny. Pridám kúsky rybacieho mäsa a na záver dochutím soľou a mletým muškátovým orieškom. Pri servírovaní pridáme kocočky opraženého chleba a posypene petržlenovou vňaťou.

    rybacia polievka z filé

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.