Zavrieť

Porady

Poštová banka.

Som bývalá zdravotná sestra,na invalidnom dochodku.V roku 2007 som stratila syna/22r./,mám dcéru 21 r.na VŠ.Mám dobrého manžela.Svoju rodinu milujem a som schopná pre nich aj...! ...viac
Môj manžel a ja sme poberateľmi invalidného dôchodku.Dnes poštárka oznámila,že od nového roku musíme mať založený účet.Keďže nemáme skoro žiadne skúsenosti /len negatívne s Tatra a VÚB bankou/s bankami,pýtam sa na Vaše skúsenosti.Máte Vy alebo Vaši príbuzní založený dôchodcovský účet v niektorej banke??Ako ste spokojní,nespokojní??Poštárka je za Poštovú banku.Veľmi pekne ďakujeme za odpovede.Krásny zbytok dňa.
Usporiadat
GabiZ GabiZ

GabiZ je offline (nepripojený) GabiZ

Neviem, či som niečo prehliadla v legislatíve, ale z akého dôvodu musíte mať založený účet? Ako vám to odôvodnila?
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
GabiZ GabiZ

Podľa môjho názoru poštárka len propaguje službu Poštovej banky, na základe ktorej si môžete tento účet zriadiť, nie musíte. Ide o tzv. Seniorkonto, áno?
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
smutok Pozri príspevok
Môj manžel a ja sme poberateľmi invalidného dôchodku.Dnes poštárka oznámila,že od nového roku musíme mať založený účet.Keďže nemáme skoro žiadne skúsenosti /len negatívne s Tatra a VÚB bankou/s bankami,pýtam sa na Vaše skúsenosti.Máte Vy alebo Vaši príbuzní založený dôchodcovský účet v niektorej banke??Ako ste spokojní,nespokojní??Poštárka je za Poštovú banku.Veľmi pekne ďakujeme za odpovede.Krásny zbytok dňa.
...na dôvody sa radšej ani nepýtaj ...

Ale len tak námatkou :
- nedá sa na hociktorej pošte hociaká suma vybrať
Niekde je to 300 € , niekde 100 € ...a aj to musíš vopred nahlásiť ...he , že vraj " mimoriadny " výber...
Svojho času som šiel chalupu vyplatiť ...vydrancoval som celú pobočku , týždeň vopred som oznámil ...
- meškanie platieb
- neskoré nabehovanie peňazí na účet ...točia nejaký ten deň zákaznícke peniaze ...brat mal vždy asi o tri skôr na účte love ako ja - to isté finančné oddelenie poukazovalo love ......

Naštval som sa a zmenil firmu ...
smutok smutok

smutok je offline (nepripojený) smutok

Som bývalá zdravotná sestra,na invalidnom dochodku.V roku 2007 som stratila syna/22r./,mám dcéru 21 r.na VŠ.Mám dobrého manžela.Svoju rodinu milujem a som schopná pre nich aj...! ...viac
Ona vysvetlovala,že od nového roku už treba mať založený účet,lebo soc.poisť.sa chce zbaviť zbytočného papierovania.Áno,ide o Seniorkonto!!
lubka0907 lubka0907

lubka0907 je offline (nepripojený) lubka0907

Nikto nikoho nemôže k tomu donútiť. Ide o to, že poštárka za to dostane odmenu (ak nie ona, tak vedúca), nemusia chodiť s dôchodkami po domoch a ušetrí jej to kopu času. Ak by ste si dali účet, tak potom by bol problém s jeho zrušením. Nie pre podmienky v zmluve, ale pre to, lebo si myslia že ľudí ukecajú a hlavne tých starších, lebo svojej poštárke veria. Poštová banka ako taká k tomu ľudí nenúti, ale samotné pošty. Majú z toho provízie.
GabiZ GabiZ

Treba si to rozmyslieť, preto som sa pýtala na dôvody. Nemôžu vás donútiť, ak nechcete, nemusíte si zakladať účet. Sú v tom možno výhody, ale aj nevýhody, nehovoriac o platení poplatkov a následne vyberaní z účtu. Ako bolo spomenuté vyššie, niekto bude mať z toho provízie a preto na vás tlačí. Okrem toho sa ušetrí aj práca poštárok, ktoré by tým pádom nemuseli chodiť osobne a zrejme aj o to tu ide.
lubka0907 lubka0907

lubka0907 je offline (nepripojený) lubka0907

Kľudne si to môžete overiť na sociálnej poisťovni.
misoft misoft

misoft je offline (nepripojený) misoft

Ona vysvetlovala,že od nového roku už treba mať založený účet,lebo soc.poisť.sa chce zbaviť zbytočného papierovania.Áno,ide o Seniorkonto!!
Toto je TOTÁLNA hlúposť. Poštárka jednoducho len "agitovala" za Poštovú banku a za druhé, uľahčenie práce pre poštu. Na to, aby si niekto zakladal účet lebo hento a toto, nie je žiadna "norma".

Povedal by som po našom - vychcanosť!
adi11 adi11

adi11 je offline (nepripojený) adi11

smutok Pozri príspevok
moja kamoska ma ucet v postovej banke a je s nou spokojna, chodi jej tam aj dochodok
zalobaba zalobaba

zalobaba je offline (nepripojený) zalobaba

baba
tá vychcanosť sa dá nazvať aj krajšími slovami - čo tak ponuka špeciálnych služieb pre dôchodcov ?

http://www.pabk.sk/sk/tlacovy-servis...-senior-dochod
ela77 ela77

ela77 je offline (nepripojený) ela77

Ja mám účet v poštovej banke a chodí mi tam aj dôchodok, lepšie povedané iba dôchodok. Bol založený akože výhodný dochodcovský bez poplatkov, ale tie výhody som doteraz ešte nevidela a to je už 4 roky. Rada by som zmenila na inú banku, lebo poštová banka má málo pobočiek a ešte menej bankomatov. Všetky výbery sú spoplatnené a stalo sa mi už aj to, že napriek tomu, že som tam mala dostatok peňazí a neprekročila som vyberajúci limit tak mi bankomat pri pošte odmietol dať peniaze, nešlo to ani na pošte napriek tomu, že si overili zostatok a možnosti. Nie som s nimi vôbec spokojná, chcem to zmeniť, ale to musím urobiť nový účet u iných a na sociálke to zahlásiť, ale kto žije na vidieku, tak nemá možnosť hocikedy si to zariadiť a hlavne ja žijem pri Senci a výpoveď z Poštovej musím ísť urobiť do Bratislavy, lebo v Senci pobočku nemajú. Treba si urobiť účet v takej banke aby si mala poruke bankomaty, ale i tak je lepšie platiť kartou, je to lacnejšie. Keby si si šla vybrať na poštu peniaze, tak ti to poštárka cez poštovú banku urobí, ale zase sú tam poplatky.
smutok smutok

smutok je offline (nepripojený) smutok

Ďakujem za Vaše odpovede,ste fajn poraďáci.Ešte raz díky.Krásny víkend,aj keď zajtra je ešte piatok.
peterkos2 peterkos2

peterkos2 je offline (nepripojený) peterkos2

Mám doma poštárku manželku a môžem vám povedať,že to poštárky nemajú vôbec ľahké aj čo sa týka týchto účtov.Pretože ich nútia to robiť pod hrozbou vyhodenia z práce a nakoniec ich aj tak vyhodia,lebo nebudú mať čo nosiť,keď všetkým porobia účty.Samozrejme majú za to províziu.Aj sa jej čudujem,že za tie peniaze to robí
knoflikar knoflikar

knoflikar je offline (nepripojený) knoflikar

Moj otec sa dal tiez takto od postarky nahovorit na seniorucet a doteraz to lutuje - ten ucet tam mal asi 4 mesiace az kym ho nezrusil a stalo ho to asi 20 eur. Spoplatnene je tam uplne vsetko - vklady, vybery, platby kartou, zrusenie,... Zrusenie prvy rok po zalozeni uctu stoji o dost viac ako po roku (jeho stalo cez 8 eur), nemozte vyberat kedy chcete a kolko chcete a k tomu este ten pristup... Skratka typicky komunisticky podnik tato "banka".

Btw mal tam aj vkladnu knizku ktoru tiez rusil a zostatok 80 centov mu ani nevratili - vraj sumy do 1 eura nevracaju, normalne to zaokruhlia na nulu. To svedci o serioznosti tejto institucie...
MilanH MilanH

MilanH je offline (nepripojený) MilanH

Pred nedavnom si bola mama na poste po dochodok a mila teta je oznamila, ze doterajsi sposob vyplacania na ruku uz nebude mozny. Ale hned je supli papiere aby jej to socialka posielala na ucet. Sranda je ale v tom, ze tie papiere boli zmluva o zalozenie senior uctu v postovej banke, za ktory sa plati ojro mesacne. (o dalsich poplatkoch ani nehovorim) No ked si tak predstavim kolko dochodcov na tom odzubu tak si posta celkom dobre prilepsi.
Zita5 Zita5

Zita5 je offline (nepripojený) Zita5

Nech robíme čokoľvek, má nám záležať na tom, čo robíme, nie na tom, či nás niekto vidí. Cicero ...viac
Minule to dávali v TV (cca 1 týždeň), že takto oblbujú dôchodcov , vyjadrovala sa na základe sťažnosti hovorkyňa Pošty ...nie je to pravda , dôchodky sa budú aj naďalej vyplácať na ruku ako doteraz , len tu je ten háčik, že pracovníčky za každé uzatvorenie zmluvy pre Poštovú banku majú províziu a tak pekne zarábajú na neznalosti ľudí .Tak si to treba presne zistiť a podať sťažnosť , ak je to proti rozhodnutiu dôchodcu .
tictac7 tictac7

tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

...toto sa riešilo aj minulý týždeň v TV (už neviem, v ktorých správach) a teta hovorkyňa sa ospravedlnila za nedorozumenie, ale pošta bude aj naďalej vyplácať dôchodky, tak, ako doteraz. To len tety doručovateľky boli na školení a majú aj nejakú odmenu za každú lapenú dušičku, takže preto idú na dôchodcov takto zhurta a so skreslenými informáciami. Podaj sťažnosť na tú konkrétnu poštu, aj na konkrétnu poštárku.
tictac7 tictac7

tictac7 je offline (nepripojený) tictac7

Zita5 Pozri príspevok
Minule to dávali v TV (cca 1 týždeň), že takto oblbujú dôchodcov , vyjadrovala sa na základe sťažnosti hovorkyňa Pošty ...nie je to pravda , dôchodky sa budú aj naďalej vyplácať na ruku ako doteraz , len tu je ten háčik, že pracovníčky za každé uzatvorenie zmluvy pre Poštovú banku majú províziu a tak pekne zarábajú na neznalosti ľudí .Tak si to treba presne zistiť a podať sťažnosť , ak je to proti rozhodnutiu dôchodcu .
...som neodpisovala len mi to dlhšie trvalo, kým som doklepala
GabiZ GabiZ

Pred nedávnom sme tento problém riešili tu http://www.porada.sk/t177893-p2-postova-banka.html.
Netreba sa nechať nachytať.
MilanH MilanH

MilanH je offline (nepripojený) MilanH

No pekne. No to som teda nevedel. A je dost mozne, ze to este vela ludi nevie.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať