Zdravotný preukaz vydáva lekár a on do preukazu píše platnosť preukazu.
Pozri si Potravinársky kódex, I hlava, pri výrobe ale je potrebné mať aj potravinárske minimum, a to má platnosť 4 roky. Potom treba ísť na preskúšanie.
- zamestnanec musí mať osvedčenie o zdravotnej a odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností. Pred nástupom do zamestnania musí absolvovať vstupnú lekársku prehliadku.<o:p></o:p>
- zamestnanec je povinný oboznámiť zamestnávateľovi ochorenie na prenosnú chorobu (hnačkové, hnisavé alebo iné horúčkovité ochorenie alebo inú prenosnú chorobu). Zamestnávateľovi musí hlásiť ochorenie svoje, ako aj infekčné ochorenie členov domácnosti alebo spolubývajúcich. V týchto prípadoch sa musí podrobiť lekárskej prehliadke.<o:p></o:p>
Naposledy upravil lenkak : 23.01.06 at 18:07