Rosemary, prosím ťa a čo sa plašíš? Pokiaľ nemáš vážny dôvod pre obavy (dedičnosť, isté príznaky...), tak si jednoducho treba povedať, že TY jednoducho budeš zdravá
. Inak si zbytočnými obavami čosi môžeš privolať! Nie že by som bola poverčivá, ale negatívne myšlienky podľa mňa môžu poškodiť. Myslím že to už aj kdesi skúmali, a optimisti mali väčšie šance. Napr. moja babka zomrela na pomotané červá. Operovali ju včas, v podstate žiadna katastrofálna diagnóza, ani extra stará nebola a jednoducho si zomrela. Lekár to mame povedal na rovinu - jej sa už nechcelo žiť. Takže úsmev, teš sa z maličkostí, užívaj si to, že si tu a že si v podstate v pohode. Vieš, všetko je relatívne - nechcela som takto do podrobností, ale keď už sme túto tému načali... Možno to bude choro znieť, ale ja som vďačná za svoju cukrovku a za synovu leukémiu - vysvetlím: Keď mi zistili v 22 rokoch cukrovku, tak ma kamoška strašne ľutovala, bedákala nado mnou, ruky zalamovala... Dnes som po ďalších 22 rokoch stále tu a relatívne v pohode, ona zomrela veľmi mladá v priebehu 1 roka na rakovinu -čosi v bruchu. Hovorím: "zlatá moja cukrovka". Syn mal 12 keď mu diagnostikovali leukémiu. Hrozné dačo, neprajem nikomu, mnohé detičky neprežili. Synovi tiež nedávali veľa nádeje... Neviem čomu vďačiť - osudu? hlavne ale zázračným lekárom a takisto superzlatým sestričkám na detskej onkológii! Dnes je tu, už skoro 8 rokov je OK, dokonca sa mu podarilo prepracovať sa na VŠ. A prečo zlatá leukémia? Keďže mal problémy s dochádzkou do riadnej školy, chodil do školy pre telesne postihnuté deti a tam som si to uvedomovala pri každej návšteve školy: tieto detičky sa so svojim postihnutím budú trápiť celý život, on sa vyliečil a ak sa dačo zlé neprihodí, je v pohode... A niektoré tie prípady boli ozaj hrozné. A neverila by si, ako sa dokázali zabávať. Jednoducho berú svoj postih ako fakt s ktorým musia proste žiť, ako najlepšie dokážu. Takže úsmev na tvár a hor sa do práce
Určite má každý svoje problémy s ktorými sa musí vysporiadať, ale vymýšľať si, že čo keby aj ja... JE BLBOSŤ