Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Dobrý deň prajem.
Vie mi niekto pomôcť? Potrebovala by som recept na čokoládový koláč Milka(tak sa volal originál recept). Bol z časopisu, ak sa dobre pamätám NČ-ľudia, asi z októbra.Koláč sa pečie vo forme na srnčí chrbát a do cesta ide 200g čokolády milka. Ja som ho už robila, ale stratila som ten recept. Ono sa to dá v pohode spraviť aj bez milka čokolády s obyčajnou mliečnou čokoládou.
Je to chuťovo veľmi dobré, hlavne keď sa po dve zlepia marmeládou, polejú čokoládovou polevou a ozdobí sa to šlahačkou
Pravidlá a tipy
Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte. Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
❤ Buďte priateľskí ❤
Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
Svojho času ste hľadali koláč s Milka čokoládou. Tento recept nie je originál, ale možno sa mu bude podobať:
Čokoládový srnčí chrbát
Potrebujeme: 110 g Hery, 120 g práškového cukru, 30 g polohrubej múky, 30 g strúhanky, 50 g čokolády na varenie, 6 vajec, rum, ríbezľový lekvár, čokoládová poleva, 150-200 g mandlí Ako na to:
Múku, strúhanku a orechy nasucho premiešame a odložíme. Zmäknutú čokoládu vymiešame s Herou a s 90 g práškového cukru. Postupne zapracujeme 6 žĺtkov. Zo šiestich bielkov pripravíme tuhý sneh a pridáme doň 30 g práškového cukru. Do čokoládovej hmoty striedavo po malých častiach zamiešame orechovú zmes a sneh. Cesto dáme do väčšej formy na srnčí chrbát, ktorú sme predtým vymastili a posypali múkou. Povrch zarovnáme a pečieme asi 1 hodinu. Upečený studený chrbát rozrežeme na 2 časti. Pokropíme rumom, natrieme lekvárom a znova spojíme. Aj povrch natrieme lekvárom a polejeme čokoládovou polevou. Mandle pokrájané na malé kúsky napicháme do koláča. Recept je z www.recepty.sk.
Inšpirovala som sa "bezradnou" a začala hľadať recepty koláčov a tôrt s použitím Milka čokolády. Netušila som, aké rôzne variácie pripravil najmä sám výrobca. Mňa oslovil Milka fialový koláč, poleva je naozaj fialová s fľakmi z bielej čokolády. Fialová sa dosiahne bez potr. farbiva s použitím čučoriedok, alebo tak nejak. Kto má malé deti obľubujúce túto maškrtu, tak ho snáď ocení. www.milka.sk
S trochou improvizácie by bolo zahodno skúsiť aj tieto: