buchač Nie si mimo , práve naopak ...
...veľkosť znamená , že na akú hrúbku melie mäso ...sú to tie výmenné dosky s veľkosťou ôk...
Príklad - rozdiel medzi 10 a 22...
Nuž .......myslel som si , že každý si domyslí ten rozdiel...
Stefan2005 ... tiež nie som odborník na kuchynskú techniku, ale s danou odpoveďou sa vôbec nestotožňujem.
Veľkosť mlynčeka podľa mňa vôbec nesúvisí s veľkosťou dierok na riečičke (tá je charakteristická väčšinou 3 priemermi ich otvorov - napr. 10 klobásová, 5 fašírková 2 paštétová a väčšinou riečičky pasujú do viacerých veľkostných typov mlynčekov - viď napr. tu
http://www.souest.sk/optim_msie/p_vyrobky.htm , ale Moulinex má priemery napr. 7,5 a 4,9 a pod.) - ale veľkosťou jeho konštrukcie - čím väčšie číslo, tým väčšie množstvo spracovaného mäsa....
P.S. takže som našiel aj definíciu určovania veľkosti mäsových mlynčekov:
"Velikost mlýnku je dána průměrem složení matric a nožů a jejich počtem v pracovním prostoru tělesa mlýnku. Obecně platí, že větší průměr odpovídá většímu výkonu strojku."
zdroj:
http://www.technologie-stravovani.cz...lynky-na-maso/ Stefan , dovolím si poopraviť ......nie ani tak obecne , ale aj logicky ...
Predsa je jasné , že čím vyššie číslo , tým väčší stroj - tým viac pomletého mäsa.....logicka nepustí .....či ???
Rozdiel sa dá zistiť aj jednoducho , tak ako ja včera som čerpal z tých linkov ...
Mlynček č. 10
http://www.zeleziarstvoplus.sk/mlyncek-na-maso?id=143
Mlynček č. 22
http://www.zeleziarstvoplus.sk/mlync...maso-22?id=461
Už na pohľad sú viditeľné rozdiely ...
Tie výmenné dosky s tými inými veľkosťami ôk sú tiež jasné ...
Je jasné , že jedna doska nepasuje do toho druhého a naopak ...a aj iné vnútorné súčasti ...
Tie stroje na elektrinu , s tým vyšším výkonom by som do toho nemontoval ...