wagner
Myslím si, že kedysi štúdium na VŠ bolo oproti súčasnej dobe neporovnateľne ťažšie. Bol problém dostať sa tam, samozrejme okrem vyvolený komunistov, čo robili za semester jeden ročník a za ročník dva ročníky. Aj na takého som mala šťastie naraziť, myslím že to bolo v treťom ročníku. My čo sme nepatrili medzi vyvolených stranou a vládou sme sa museli drviť. A prijímačky bývali z matiky, fyziky a nejakej politiky - tú som ja nikdy nevedela. Nevedela som rozoznať pravicu od ľavice

, ale na prijímačkach sa ma na to nepýtali a čo chceli vedieť, tak som sa náhodou trafila tú správnu odpoveď. Inak bez mučenia priznávam, že keby neboli zrušili Marx.leninskú filozofiu na školách, tak neviem ako by som bola spravila tretí ročník. Asi by som sa nebola ďalej dostala.
Tak s týmto súhlasím

. Som ročník 1993, Marx-Leninizmus nám zrušili po revolúcii, čiže hneď v prvom semestri

DDDD , čomu som sa ja náááramne potešila. Prijímačky som z politiky tiež nespravila,ale mipovedali, že to nebude mať vplyv na moje prijatie, keďže fyziku a matiku som spravila ok

. Fyzika u Kalužného bol "zážitok" , vyslovene som sa ju musela nadrviť (môj manžel kvôli nemu opakoval ročník

). Matiku sme mali u p. Trubenovej - vynikajúca ženská, ale sekera. Niektoré cvičenia sme mali u takej mladej, šľahnutej, strašne ambicióznej devy - tá nás nenaučila nič.
Čo ma najviac mrzí je, že revolúciou nám zrušili skúšky z cudzích jazykov a ostali len klasifikované zápočty. Samozrejme, v tej dobe mi boli prednejšie hranolky ako ísť na hodinu angličtiny. Doteraz to ľutujem, pretože už ma nik nedonútil sa ju naučiť
Inak školu som vychodila (zlievarinu) a diplom mám v šuplíku. V meste, kde som žila ma na Úrade práce vysmiali, že čo chcem v ich regióne s takou VŠ. Manžel začal podnikať a ja už 16 rokov robím účtovníctvo