Sabadka
.... z tohto celého diania a nie len momentálneho je mi na grc. Prvá myšlienka tak ako to tu už odznelo niekoľkokrát bolo, že kašlem na ich voľby a odignorujem ich, pretože nemajú absolútny žiadny význam. Po úvahe som usúdila, že je to blbosť, voliť pôjdem, ale určite využijem možnosť krúžkovania preferenčných hlasov tak ako nikdy pred tým a začnem so študovaním kandidátky od posledného miesta.
Ak možnosť kandidovať na prezidenta republiky je umožnená len 2x (chvalabohu), prečo to nie je tak aj pri voľbách do parlamentu. Veď niektorí (veká väčšina) tam derie lavice už vyše 20 rokov a vynesú ich len nohami dopredu (aj to len pri troche nášho šťastia). Každé 4 roky si vymenia teplé miestečká v opozícii na ešte teplejšie v koalícii, pred verejnosťou na seba kydajú ako v 4. cenovej a keď kamery vypnú tak sa bratríčkujú a posúvajú si kšeftíky. Národ sa medzi sebou žere, lebo jeden ospevuje Fica, druhý Dzurindu, niektorí sú schopní si dať kôli ich obhajobe aj po papuli a popritom je to jedna zberba. Jeden za 19 a druhý za 20 bez jednej.
Paródia jedného nemenovaného politika - "Nikto vám nevie toľko dať, ako vám ja viem sľúbiť" - a je to fakt pravda, my národ blbý sme im to zatiaľ vždy zožrali aj s navijákom.
a že presne z mojej duše.
ja by som to zakončila bonmottom:
POSLEDNÝ, KTO OPUSTÍ KRAJINU, ZHASNE SVETLO! pretože nič iné, ako zbaliť si svojich pár slivák a tiahnuť niekam dopreč (aj keď sakra neviem kam), nezostáva.
a predsa ešte jedna poznámka: prečo sú všetci takí vyjavení, čo sa dialo vo "veľkej" politike? mali sme tu kauzy stretávania sa na jachte a podobne. nikomu to vtedy neprišlo čudné? ten ústav pamäti národa akosi nefunguje ako má, ak sa na takéto veci zabúda. kdesi-čosi sa objaví správa o nejakom spoločnom obede, plesovaní, nejakej spoločnej akožecharitatívnej akcie, všetci sme vysratí z toho, koľko ten miliardár stovák poukázal na chúdence choré detičky, pekne nám ťahajú medové motúziky popod nos a sme ochotní na jachty zabudnúť. lebo aký je to len dobrý anjel. a keď sa objaví nejaká gorila, sme všetci zaskočení a prekvapení...
nepoučiteľní sme my, národ holubičí... stará pravda - ruka ruku myje, a predsa si myslíme, že do politiky príde nejaká nová tvár, ktorá to s nami, chudobnými (pozor! nie obyčajnými) ľuďmi myslí dobre. res publica je vec už nie verejná, ale výnosná. a v "práci" pre ňu sa objavia tí, ktorí si spočítali, že jedna a jedna je dvadsaťdva...