Moja priateľka z vážnych dôvodov musí ukončiť podnikanie k 31.1.2012.Avšak má prenajaté priestory v ktorých podnikala a majiteľ týchto priestorov jej neumožnil ukončenie nájmu k uvedenému dňu. Takže podala výpoveď nájmu prenatých priestorov a tak prenájom skončí o 3 mesiace. Avšak počas týchto 3 mesiacov musí platiť nájomné vo výške 450 euro mesačne. kedže zároveň má aj finančné problémy, je osamelá matka s 1 školopovinným dieťaťom, nemá možnosť zaplatiť toto nájomné. Otázka teda znie, aké má možnosti, aby sa nedostala ešte do väčších problémov - myslím tým nejaký splátkový kalendár / ale čo ak majiteľ budovy na to nepristúpi/. A druhá otázka je : ak nie je v zmluve o nájme uvedený úrok z omeškania platby za nájomné, môže majiteľ žiadať úroky z omeškania ?
prípadne by som bola veľmi rada, keďže ste tu veľmi fundovaní ľudkovia, keby ste mi nejako poradili, ako by sa dala táto situácia riešiť, aby okrem závažných dôvodov, ktoré má na ukončenie podnikania, nemala aj tento problém, že ju majiteľ budovy bude vláčiť po nejakých súdoch. Vopred vám všetkým dakujem!!!!