Dobry den, poprosila by som vase rady, skusenosti, nazor.
Stala sa mi poistna udalost, u nas v dedine som soferovala auto, pricom mi z vedlajsej cesty vbehli do cesty deti na sankach, snazila som sa vyhnut, v danych podmienkach, teda neodhrnuta a neposypana cesta, pricom som vysla na obrubnik a o plot domu som poskodila auto. Nie velmi, ale ostalo nepojazdne, nieco s riadiacou tyckou. oskrety predny naraznik, oskrete 2 disky, a povytiahnuty zadny naraznik (to sa zistilo az v servise) Platim havarijne poistenie, kedze auto mam na leasing, pol rocne. Nahlasila som teda poistnu udalost. Prvy problem, odvoz auta len do autorizovaneho servisu, co je cca 65km. Oslovila som asistencne sluzby, ktore mi odvoz vypocitali na 160e, pricom 90e by mi preplatili, teda ja by som musela zaplatit 70e. Nasla som servis, ktory by mi to odviezol za 60e, nakoniec som to aj vyuzila. Samozrejme, to poistovna neumoznuje, preplatit 60e, radsej zaplati viac. Auto mi opravili v autorizovanom servise, po 3 dnoch som sa dockala aj krycieho listu. Dalsie prekvapenie prislo v podobe spoluucasti, ktoru mu zaplatit ja vo vyske 165e. To teda znamena, ze ja som si sama zavinila poistnu udalost? Ved keby mi deti nevbehli do cesty, tak sa nic nestane. Neviem presne, aka vysoka bola faktura, povodne bola 280e + este zadny naraznik. Nech je to 400e, z toho ja musim zaplatit 165e plus som si zaplatila 60e odvoz auta. Ako si to vlastne predstavuje poistovna, naco vlastne platim havarijne poistenie v takej vyske, ked som zaplatila viac ako polovicu skody? Urcite, ze z pohladu poistovne je vsetko ok.
Ved keby pois. udalost nenahlasim, dam si v ktoromkolvek servise vymenit riadiacu tycku a urcite ma to nestoji tolko penazi..