emília30 Tiež si myslím, že v každom prípade by mi mali tých 400,- EUR , ktoré som zaplatila, zohľadniť, a mala by som uhradiť už len rozdiel. To mi hovorí logika. Vodomery predsa presne ukazujú čo som odvtedy spotrebovala. Začiatkom roka 2010 boli vymenené so začiatočným stavom 0,01 a koncom roka 2011 som mala stavy 35 m3 a 40 m3, t.j. toto je spotreba za 2 roky - a hotovo!
Iné je to napr. pri tých radiatoroch, kde sa už teraz asi nedá zistiť akú som mala spotrebu v roku 2010, keďže sa začiatkom roka automaticky vynulujú. Tu som napríklad ja mohla kúriť v roku 2010 do bezvedomia, prekurovať byt, a vypočítali by mi nejaký priemer, ktorý by mohol byť teoreticky nižší ako moja skutočná spotreba. Ale pri vodomeroch - tam je úplne jasné čo som spotrebovala.
A už si počula o dvojročnom vyúčtovaní??? Ja nie, len o ročnom.
Ak sa pomýlil správca, mal by svoju chybu opraviť. Ak nie, čo má opraviť?
A hotovo!
To máš pravdu, že iné. Tam sa dá zistiť stav za predošlý rok u niektorých aj dva roky. A ako môžeš povedať, že skutočná spotreba, ta sa v bytoch nedá zmerať, že si to ešte PAKO V nevšimol, ten ťa riadne doškrabe.
Ale pri vodomeroch, keby to bolo jasné, nemala by si taký problém.
Ročné vyúčtovanie za rok 2010.
Náklady na vodu, teplú boli 10 000 spotreba bola 1 000 m3. Na bytových vodomeroch bolo 900 m3 bez tvojho odpočtu, pripočítali tvoj nápočet 26 m3, spolu teda 926 m3. 10 000 : 926 = 10,80 x 26 = 280,77. Tak postupovali.
Ako budú v roku 2011, opýtaj sa, aj na Porada sa môžeš. Ale tu riešenie, nie ...
Tečie do topánok?