Ahojte, prešla som celú tému a chcem sa spýtať na môj prípad. Mám s.r.o.-čku, ktorej majiteľ (je iba on jeden),že koncom roka 2013 chce zrušiť túto s.r.o.-čku. (teraz v marci 2013 si vytvoril novú s.r.o.).
V tejto s.r.o., čo chce zrušiť, má vysoké pohľadávky, u ktorých je isté, že nebudú uhradené. Majiteľ ich ale nechce dať na súd, tak som ešte v DP za 2012 urobila OP k týmto pohľadávkam 50 %tné.
Ďalej má zamestnancov, ale tých ku koncu roka asi prepustí, ak to už neurobil teraz. Má nejaké pohľadávky voči DÚ zo ZČ aj z motorových vozidiel (mám podať žiadosti o vrátenie zistených preplatkov už teraz kým nie je v likvidácii alebo stačí až ku koncu roka?)
- keď pozriem dnes HK k 31.12.2012 (ešte sme nepodali DP za 2012), tak mala by som urobiť nejaké účtovné kroky, ktoré by mi mohli pomôcť pri účtovaní v likvidácii?
Tiež mám vysoké záväzky voči konateľovi, lebo vkladal peniaze do pokladne keď bola v mínuse.
Záväzky z obchodného styku niesu takmer žiadne nejakých 100 €.
Záväzky voči zamestnancom- v priebehu roka im z výplat stiahol stravné lístky, ale reálne lístky nedostali, čakala som že spätne lístky kúpi a dá im ich, ale zatiaľ nič a zrejme tak ani neurobí.
V živote som s.r.o. nelikvidovala, tak neviem vôbec čo robiť- po tom všetkom čo som tu prečítala mám uplny mix informácii, tak by som poprosila niekoho, kto by všetko so mnou prešiel krok za krokom. Kedy začať, aké zmluvy urobiť...Ďakujem vopred. Budem sa snažiť pridŕžať krokov z príspevku 9#