Zavrieť

Porady

likvidácia spoločnosti krok za krokom.

Ahojte, prosím o radu ako postupovať pri likvidácii spoločnosti, keď mi prišlo rozhodnutie zo súdu, kde ma určili za likvidátora. Žiaľ, na profesionálnu likvidáciu nemám prostriedky.
Usporiadat
Economic Economic

Economic je offline (nepripojený) Economic

majiteľka spoločnosti a ekonómka spoločnosti ...viac
elnik Pozri príspevok
Našiel som ešte RTF formulár. Môžem to vyplniť doň, vytlačiť, popis overiť u norára a predať osobne na Okresnom súde na podateľni?
Čo sa má uviesť ako právny dôvod zrušenia a právny dôvod výmazu? (odstavec 4 a 5 vo formulári)
Ďakujem
dobrovoľný výmaz
alena alena

alena je offline (nepripojený) alena

dobrý deň,
keď spoločnosť vstupovala do likvidácie, oznámili sme to aj na Daňový úrad, pretože likvidáciou sme poverili jednu právnickú firmu. Teraz, keď prebehli všetky procesné úkony ohľadne likvidácie a Daňový úrad bol požiadaný o súhlas s výmazom spoločnosti, DÚ vyrubil spoločnosti ešte sankčný úrok z roku 2007, teda 2 mesiace pred koncom obdobia v ktorom ho môžu vymáhať. Neviem, čo robili doteraz, ale pre DÚ neplatí, že si mohli svoje nároky uplatniť v období, keď bola likvidácia oznámená vo Vestníku? Ako to ovplyvní likvidáciu, keď je likvidácia ukončená, zápisnica o likvidačnom zostatku schválená? Účet v banke je zrušený, je už len hotovosť v pokladni, z ktorej sa to dá uhradiť. Ďakujem za radu.
JAJA11 JAJA11

JAJA11 je offline (nepripojený) JAJA11

KEJKA Pozri príspevok
trať bude dlhá podľa stavu majetku a záväzkov................
1. napíš oznámenie do Vestníka - zverejnenie vstupu do likvidácie, výzva veriteľom, tuším sa to dnes už musí robiť elektronicky
2 urob mimoriadnu účtovnú zavierku - kompletnú - k 2.2.2012
3. otvor účtovné knihy a začínaš účtovať obdobie likvidácie
4. oznámiť treba aj na DU - vrátiš kartičku DIČ, dostaneš novú DIČ sro v likvidácii

5. podaj návrh na zápis zmien do OR - len neviem, či to už nie je riešené na základe súdneho rozhodnutia, ja mám zatiaľ len "dobrovoľné" likvidácie.
ako treba oznámiť na DU vstup do likvidácie? je na to tlačivo? a vraj to treba oznámiť aj na živnostenský?
Economic Economic

Normálne listom + kópia Potvrdenia o zápise - to majú veľmi radi. Na ŽÚ sa zmeny už nenahlasujú.
Badko Badko

Badko je offline (nepripojený) Badko

Firma je od 1.10. v likvidácií, nemá žiadne pohľadávky, žiaden majetok, len závazky voči
spoločníkom na 365 - ako účet 365 vysporiadať?
Economic Economic

Badko Pozri príspevok
Firma je od 1.10. v likvidácií, nemá žiadne pohľadávky, žiaden majetok, len závazky voči
spoločníkom na 365 - ako účet 365 vysporiadať?
Ak na firme v pokladni, ani na účte nie je ani fuka, ostane to visieť... Po ukončení likvidácie nie je nikde napísané, že výkazy budú nulové.
Takže asi nijako. Ak máš z čoho ich vrátiť, tak ich vráť, ak nemáš z čoho... ostávajú.
Badko Badko

Badko je offline (nepripojený) Badko

Economic Pozri príspevok
Ak na firme v pokladni, ani na účte nie je ani fuka, ostane to visieť... Po ukončení likvidácie nie je nikde napísané, že výkazy budú nulové.
Takže asi nijako. Ak máš z čoho ich vrátiť, tak ich vráť, ak nemáš z čoho... ostávajú.
Vrátiť nie je z čoho, díky
Gong Gong

Gong je offline (nepripojený) Gong

:-)
Dobrý večer,
spoločnosť s.r.o. s jedným spoločníkom chce vstúpiť do likvidácie k 31.12.2012. Chcem sa len uistiť, či správne uvažujem: mimoriadna účt. závierka sa zostaví ku dňu pred vstupom do likvidácie, t.j. 1.1.2012-30.12.2012. Po tomto nastupuje likvidačné obdobie, ktoré je od 31.12.2012 alebo od 01.01.2013???? a trvá až do skončenia likvidácie. Po skončení likvidácie zostavujem už riadnu účt.závierku??? Ďakujem
Economic Economic

Deň pred vstupom do likvidácie je v tvojom prípade 30. 12. 2012. Keby si dala že dňom 1. 1. 2013 vstupuje do likvidácie, mimoriadna účt. závierka bude identická s riadnou a bude sa robiť k 31. 12. 2012. Likvidácia trvá do momentu jej ukončenia, to môže byť možno aj polrok, ale aj 2 roky.
Gong Gong

Economic Pozri príspevok
Deň pred vstupom do likvidácie je v tvojom prípade 30. 12. 2012. Keby si dala že dňom 1. 1. 2013 vstupuje do likvidácie, mimoriadna účt. závierka bude identická s riadnou a bude sa robiť k 31. 12. 2012. Likvidácia trvá do momentu jej ukončenia, to môže byť možno aj polrok, ale aj 2 roky.
Dakujem, čiže keď vstúpia do likvidácie 31.12.2012, k 30.12.2012 spravím mim. účt.závierku a do 90 dní ju pošlem na DU, nové účt.obdobie začína od 31.12.2012 do skončenia likvidácie. Napr. keď skončím likvidáciu v budúcom roku dajme tomu 30.06.2013, tak vystavím účt.závierku za obdobie 31.12.2012-30.06.2013??? Správne som to pochopila?
Viem, že je jednoduchšie vstúpiť do likvidácie dňom 1.1.2013, lenže si to klienti nedajú vyhovoriť, trvajú vstúpiť do likvidácie 31.12.2012. Preto sa uisťujem, či správne zmýšľam.
Economic Economic

Gong Pozri príspevok
Dakujem, čiže keď vstúpia do likvidácie 31.12.2012, k 30.12.2012 spravím mim. účt.závierku a do 90 dní ju pošlem na DU, nové účt.obdobie začína od 31.12.2012 do skončenia likvidácie. Napr. keď skončím likvidáciu v budúcom roku dajme tomu 30.06.2013, tak vystavím účt.závierku za obdobie 31.12.2012-30.06.2013??? Správne som to pochopila?
Viem, že je jednoduchšie vstúpiť do likvidácie dňom 1.1.2013, lenže si to klienti nedajú vyhovoriť, trvajú vstúpiť do likvidácie 31.12.2012. Preto sa uisťujem, či správne zmýšľam.

áno, dobre rozmýšľaš... Nezabudni zverejnenie z OV, aby ti čím skôr začala plynúť lehota.
Gong Gong

Ešte mám jednu otázočku, ukončujem inú likvidáciu: práve uzatváram knihy, mám zostatky ešte na účtoch 211=366,69€, 411=6639€, 413=3217€, 417=331,94€ a 343=147,40€ (nadmerný odpočet DPH). Po uzavretí kníh mi vychádza za obdobie v likvidácii strata. Do likvidačného zostatku zarátavam všetky tieto účty, alebo len pokladňu. A ako sa ráta odmena likvidátora? Jedná sa o sro, kde je 1 spoločník, ako mám vypočítať jeho podiel? Prosím ešte som to nerobila, keby ste ma správne naviedli, aby som niečo nedomrvila.
Gong Gong

Ešte mám jednu otázočku, ukončujem inú likvidáciu: práve uzatváram knihy, mám zostatky ešte na účtoch 211=366,69€, 411=6639€, 413=3217€, 417=331,94€ a 343=147,40€ (nadmerný odpočet DPH). Po uzavretí kníh mi vychádza za obdobie v likvidácii strata. Do likvidačného zostatku zarátavam všetky tieto účty, alebo len pokladňu. A ako sa ráta odmena likvidátora? Jedná sa o sro, kde je 1 spoločník, ako mám vypočítať jeho podiel? Prosím ešte som to nerobila, keby ste ma správne naviedli, aby som niečo nedomrvila. Dakujem
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
prečo DU nevráti NO?
ak je na to dôvod, účtuješ do nákladov, zvyšuješ stratu.
L.Z. je len pokladnica.
Gong Gong

KEJKA Pozri príspevok
prečo DU nevráti NO?
ak je na to dôvod, účtuješ do nákladov, zvyšuješ stratu.
L.Z. je len pokladnica.
DAKUJEM pekne, a ako si určím výšku odmeny? A ako vypočítam podiel? Ked to zoberiem, že L.Z. je tých 366,69€, z toho si vypočítam 10% ako odmenu? a po odrátaní odmeny ide zbytok spoločníkovi?
fable fable

fable je offline (nepripojený) fable

Ahojte, chcem sa s vami podeliť o skúsenosť. Spoločnosť mi k dnešnému dňu vymazali z OR, ale poplatok vo výške 33,- Eur (elektronické podanie) som musela zaplatiť. Nechceli ho prijať na účet súdu ani prevziať v kolkoch v podateľni, tak sme šli za VSU, ktorý rozhodoval vo veci, že čo s tým, tak vravel že trvá na zaplatení poplatku za výmaz spoločnosti, tak kolky máme zaslať spolu s písomnými námietkami. Záver: záleží kto rozhoduje. Ale pripravujem žiadosť o vrátenie poplatku, hoci len kvôli tomu, aby som mala písomne či sa má platiť alebo nie. Pekný deň
Economic Economic

fable Pozri príspevok
Ahojte, chcem sa s vami podeliť o skúsenosť. Spoločnosť mi k dnešnému dňu vymazali z OR, ale poplatok vo výške 33,- Eur (elektronické podanie) som musela zaplatiť. Nechceli ho prijať na účet súdu ani prevziať v kolkoch v podateľni, tak sme šli za VSU, ktorý rozhodoval vo veci, že čo s tým, tak vravel že trvá na zaplatení poplatku za výmaz spoločnosti, tak kolky máme zaslať spolu s písomnými námietkami. Záver: záleží kto rozhoduje. Ale pripravujem žiadosť o vrátenie poplatku, hoci len kvôli tomu, aby som mala písomne či sa má platiť alebo nie. Pekný deň

Na Slovensku teda neplatia zákony, ale záleží kto rozhoduje. Kam toto speje ? Možno ma niekedy bude operovať auto opravár
fable fable

fable je offline (nepripojený) fable

Vzhľadom na to ako je u nás nastavený systém vzdelávania (hlavne počet a kvalita VŠ), možno sa toho ozaj dožijeme
Gong Gong

Gong Pozri príspevok
DAKUJEM pekne, a ako si určím výšku odmeny? A ako vypočítam podiel? Ked to zoberiem, že L.Z. je tých 366,69€, z toho si vypočítam 10% ako odmenu? a po odrátaní odmeny ide zbytok spoločníkovi?
Vzhľadom k tomu, že L.Z. sro je len 366,69€. Z tejto výšky si určím odmenu ako? Na koľko mám nárok. Dakujem
Gong Gong

Dobrý den,
stálesa trápim so správou o priebehu likvidácie. Môžem v správe uviesť toto?Nie som si istá, videla som to takto uvedené na jednom príklade.Stav finančných prostriedkov spoločnosti???, s.r.o. v likvidácii k 05.11.2012 – výpočet likvidačnéhozostatku:-súčet majetku = 4385,14€Záväzky z titulu likvidácie:-strata za likvidačné obdobie - 3605,39€-záväzky za služby počas likvidácie -363,06€-odmena likvidátora -50,00€______________________________________Likvidačný zostatok: 366,69 €
Prosím, čo všetko v tej správe má byť, na nete som našla i správy firiem, ale moc mi to nepomohlo, skôr som z toho domotaná. Mám tam uvedený i prehľad záväzkov, ďalej rozpis nákladov i výnosov počas likvidácie.
Dakujem za všetky rady
G
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať