Zavrieť

Porady

Zemiakové knedle

Prosím o recept na zemiakové knedle. A že sa to aj niečim plní?
Ďakujem.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa bodov

    Klára2 je offline (nepripojený) Klára2

    Klára2
    700g v šupke uvarené zemiaky, cca 150g hrubá múka, 100g detskákrupica, 1 vajce + 1 žĺtko, 2 lyžice solamylu, soľ
    Knedle sa plnia ovocím - slivky, marhule,čučoriedky, jahody apod. posypané tvarohom, makom alebo opraž. strúhankou, cukrom a polejú sa maslom.
    Na slano - plnia saúdeným mäsom alebo párkami s prílohoukysloukapustoua opraženou cibuľkou alebo špenátom

    ilona je offline (nepripojený) ilona

    ilona
    Ja ich robím vždy,keď mi zostane zemiaková kaša,čo je skoro vždy,lebo jej schválne navarím veľa.Robím to odokatývne,čiže do kaši dám 1 vajce.soľ,a hladkej múky koľko treba,aby sa z cesta dali robiť knedlíky.Plním ich podľa toho čo momentálne mám ako Klára2 a po uvarení dávam maslo a orechy s cukrom.

    Kristína je offline (nepripojený) Kristína

    Kristína
    Mám podobný recept ako Klára: v šupke uvarím 60 dkg zemiakov, ešte horúce ich prelisujem, pridám štipku soli, 1 vajce a asi 20 dkg hrubej múky (môže byť aj viac - podľa potreby). Dobré sú aj šúľance a zemiakové pirôžky (na sladko, slano)...
    Čosi podobné ako český bramborový knedlík je mozné urobiť tak, že z vymiesenej hmoty urobíme valček, zavinieme ho do utierky, dobre uviažeme a dáme variť do vody. Takýto prílohový knedlík som robila aj vo forme závinu (naplnený údeným mletým mäskom alebo dusenými špenátovými listami)
    Dajú sa robiť aj zemiakové lokše. Vtedy používam hladkú múku podľa potreby. Lokše je možné piecť na suchej teflónovej panvici, po upečení potrieť husacou masťou alebo olejom.

    Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

    Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.