Zavrieť

Porady

Vystúpenie spoločníka zo spoločnosti

Dobrý deň,

chcem by Vás požiadať o pomoc. Som v spoločnosti spoločník. Okrem mňa sú tam ďalší štyria spoločníci a rozhodol som sa svoj podiel prepísať na jedného zo spoločníkov a zo spoločnosti vystúpiť. Je to možné takto vystúpiť z s.r.o.? Aké formuláre/tlačivá k tomu treba a ako rýchlo sa to asi dá zrealizovať?

ďakujem za info
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac KEJKA
    bez VZ tento spôsob /len tvoje rozhodnutie/ nie je možný.
    Daj podnet na konanie VZ, navrhni bod v programe - vystúpenie zo spoločnosti, prevod podielu.
    Dohodni sa s druhým spoločníkom, pripravte zmluvu o prevode OP, ale nie je to nutné.
    Najskôr musí VZ súhlasiť s týmto riešením. Aj ostatní spoločníci majú obvykle právo na časť tvojho podielu, aby majetkové práva - štruktúra spolorčnosti sa nezmenila v neprospech niekoho z nich. Môže sa stať, že budete pripravovať tri zmluvy o prevode časti OP.
    KEJKA Pozri príspevok
    Daj podnet na konanie VZ, navrhni bod v programe - vystúpenie zo spoločnosti, prevod podielu.
    Dohodni sa s druhým spoločníkom, pripravte zmluvu o prevode OP, ale nie je to nutné.
    Najskôr musí VZ súhlasiť s týmto riešením. Aj ostatní spoločníci majú obvykle právo na časť tvojho podielu, aby majetkové práva - štruktúra spolorčnosti sa nezmenila v neprospech niekoho z nich. Môže sa stať, že budete pripravovať tri zmluvy o prevode časti OP.

Ide o to, že s.r.o. je vlastne rodinná firma. Takže s VZ by nemalo byť problém. Rozumiem tomu správne, že stačí spísať dohodu o prevode podielu, a tým je to vybavené? Treba potom nejak na novo podpisovať spoločenskú zmluvu alebo niečo podobné? Čo sa týka OR čo tam treba k tomu aby ma vymazali z OR aby som tam nefiguroval ako spoločník?

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac KEJKA
    asi dosť dobre nečítaš odpovede, zvýrazňujem
    aj ked nie je s VZ problém, je to priorita.
    Zápis zmien prebieha štandardne podaním návrhu.
    a o zmenách zapisovaných do OR je tu strašne veľa príspevkov, návodov, postupov, včítane spôsobu ako ušetriť 50% na poplatku.
    KEJKA Pozri príspevok
    Najskôr musí VZ súhlasiť s týmto riešením. Aj ostatní spoločníci majú obvykle právo na časť tvojho podielu, aby majetkové práva - štruktúra spoločnosti sa nezmenila v neprospech niekoho z nich. Môže sa stať, že budete pripravovať tri zmluvy o prevode časti OP.

Vystúpenie spoločníka zo spoločnosti

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.