profesional
1. Mas moj uprimny obdiv za snahu v tvojom veku nieco dosiahnut. Vacsina ludi nema tolko podnikatelskeho drivu ako ty ani po mnohych rokoch plnoleteho zivota. A hlavne sa mi paci tvoj sposob rozmyslania. Len sa toho drz, niekam to urcite dotiahnes.
2. Samotne odlisenie je skvela vec a rapidne zvysuje sancu na uspech. Ale to nestaci. V Bratislave som poznal 4 palacinkarne behom poslednych 10 rokov a vsetky krachovali. Z coho vyplyva ze Palacinky asi nie su nieco, co by sa dalo predavat s dostatocnou marzou. Ale mozno tam bol iny problem. Boli to len palacinky. Na co teraz narazam.. ak ti niekto da palacinku naplnenu uz cimkolvek na papierovej tacke na stojaka, tak nemas sancu od neho zinkasovat viac ako drobne. Ludia platia v prvom rade za pocity. A obzvlast to plati ak chcu marktit. Takze rada cislo 1: Nepodavaj bezne sladkosti. Urob z kazdej male umelecke dielo. Ziadne podavanie na stojaka. Prodkty podavane na stojaka nemas sancu predat s dobrou marzou. A ak budes predavat to iste na stojaka a to iste hoc ako skvele dielo, ludia budu ocakavat ze oboje budes predavat za tu istu, nizsiu, cenu. Takze zabudni na podavanie na stojaka resp. na fastfoodovy sposob. Budes potrebovat pekne biele taniere atypickych tvarov, pripadne aj inej farby. A tie palacinky, alebo cokolvek ine, musia byt doslova malym umeleckym dielom. To plati aj o napojoch. Aj keby si tu najlepsiu kavu podaval v salkach zn. Coca Cola, nerataj s tym ze od zakaznika dostanes vysoku cenu. Ale aj to budes podavat v bezfarebnej salke, atypickeho tvaru, s peknou penou a nejakym tym bonusom navyse, tak cena ktoru je ochotny zakaznik zaplatit rapidne stupa. A to celkovo plati o sposobe ako bude tvoj podnik vyzerat.
3. Co sa tyka penazi, tak 5000 Eur moze byt malo a moze byt vela. Vacsinu penazi minies asi na strojove zariadenia. Ale tie sa daju dnes celkom dobre zohnat na leasing. Takze co sa tyka strojov, rozmyslaj nad leasingom, ziadaj o ponuky od viacerych leasingoviek. Peniaze ktore mas pouzi na to aby tvoj podnik vyzeral dobre, aby si mal dobry riad, atd. A tiez si musis cosi nechat na bezny obeh cash-flow. V kazdom pripade v meste do 40.000 ludi alebo plusminus sa taky podnik da otvorit aj s 5000 Eurami. Dolezite je aby si ludom neposkytoval produkt, ale zazitok. V tom pripade budu za tebou chodit aj ludia z dalekeho okolia a mnoho krat taki, co tym mestom iba prechadzaju sa zastavia, aby si nieco u teba dali. Nezabudaj, v takychto podnikoch je dolezita atmosfera.
4. Rada cislo 2: Ludia maju viac zmyslov ako len hmat a zrak. Musis zatlacit na vsetky zmysly. Okrem dobrej chuti, musis v prostredi prehravat vhodnu a nenutenu hudbu ktora v ludoch bude vyvolavat prijemne pocity. A zaroven je dobre aby sa tie prijemnejsie vone z jedla dostali priamo do priestoru kde bude podavane. Jedalny listok, alebo menu musi obsahovat obrazky. Ono je velmi vela drobnosti na ktorych zalezi a ktore tvoria rozdiel. Takze sustred sa na detaily a to tak, aby si ovplyvnil ludom co najviac ich zmyslov.
Som rad ze konecne sa tu nasiel niekto, kto ma skutocny zaujem podnikat a nie len vyuzivat stat a kto uz od zaciatku rozmysla skutocne podnikatelsky. Zelam ti v tvojom biznise vela stastia.
Že to ide aj s jedným artiklom, spomínala spolumajiteľka v nedávno v Inkognite.
https://bistropolievocka.sk/, jediné v BA. Asi aj prvé, minulosť neviem.
Po prvé, dobre urobili, že odišli zo Zámockej ulice na Malý trh, kde sú samé budovy s korporátnikmi, a aj keď je tam v priamom okolí viac možností na obed, stali sa vychytenými, nepodáva sa jedlo priamo, buď si prinesú vlastné nádoby zákazníci, čím si šetria náklady obe strany, a tiež živ. prostredie.
Jediná negatívna vec, že sa na ne dlhšie stojí pre nával. Porcia 4 eurá, čo sa rovná cene meníčka.
Na stránke píšu, že ponúkajú 150 polievok, v relácii spomenula 300.
Keď zaradia šošovicovú, majú problém ju na nejaký čas vyradiť, pretože ju chce každý.
Na 1. str. webu
https://www.forbes.sk/predali-byt-ab...vele-polievky/ https://plus.sme.sk/c/20629349/podni...va-nevari.html
Hodné prečítania aj
https://bistropolievocka.sk/o-nas/, nemali s gastronómiou nič spoločné.