Zdravím vás!
Ďakujem za reakcie. Dopĺňam info. Takže, studňa je kopaná, priemer je 80cm. Plánujem vodu používať na splachovanie WC a automatickú závlahu. Zatiaľ potrebujem poradiť iba s čerpadlom/ vodárňou. Mal som tu dnes "majstra", ktorý mi odporučil talianské čerpadlo - názov si nepamätám - mala by to byť vodáreň, ktorá bude uložená v šachte cca meter pod zemou, s ochranou pre vypnutie čerpadla v prípade vyčerpania vody/poklesu hladiny. Hadica by mala mať ochranu pred nasatím piesku/nečistôt. Rozprával o tom pekne a potom ma zabil cenou približne 1000 eur. Takže ak by ste mi mohli odporučiť z vašich skúseností také, ktoré by potom utiahlo aj závlah. Čítal som, že by malo dať 60-80 litrov /min, aby bol dostatočný tlak.Sused má podobnú studňu, chcel ju vyčerpať a prehĺbiť, no nepodarilo sa mu ju nikdy vyčerpať, tak predpokladám, že prítok vody bude ok, ale studňa je každá iná a moje skúsenosti sú iba laické a fungujem na základe logiky, čo však nepodporia Murphyho zákony

. teraz si idem pozrieť podobné témy, ktoré ste mi odporučili z vašich linkov. Ďakujem!