Zavrieť

Porady

Med z agatu

Prajem pekný deň.Mam otázku chcem si urobiť domáci med z agátu neviete niekto recept prosím poraďte mi viem že sa to dá za agtu urobiť.Dakujem
Usporiadat
Slayer666 Slayer666

Slayer666 je offline (nepripojený) Slayer666

Mas vcely?
0 0
Menej reklamy? Zaregistrujte sa! - Žiadne vyskakovacie reklamy!
Janko5.5 Janko5.5

Janko5.5 je offline (nepripojený) Janko5.5

mam včely ale chcel by som aj taky domaci.
0 0
Janko5.5 Janko5.5

Janko5.5 je offline (nepripojený) Janko5.5

to som našiel aj ja ale tam neni postupny recept prosim ak ho ma niekto napište mi ho.Vdaka
0 0
Janko5.5 Janko5.5

Janko5.5 je offline (nepripojený) Janko5.5

to je síce pekne ale rad by som uvítal recept na agatovy med ktorý sa vari a robí ručne.
0 0
lujza.j lujza.j

lujza.j je offline (nepripojený) lujza.j

iba toto som našla...
recept na agatovy med
Dobrý deň, veľmi rada by som navarila agatový med, ale neviem zohnať recept. Poradí mi niekto? ďakujem.
Pridať reakciu
Jana



Reakcia na príspevokpridané 5.7.2008 07:49:04
Agátový med
Agátový med sa nevarí. Keď kvitnú agáty (je to nádherná vôňa), odtiahnú sa včely v pojazdnom včelíne do veľkého agátového hája. Po odkvitnutí agátových kvetov sa z rámikov vytočí agátový med. Je úžasný, aj ja ho milujem.
Pridať reakciu
chemička



Reakcia na príspevokpridané 5.6.2010 19:41:20
agátový med
Ja som agátový med skúsila uvariť, nebol síce ako od včiel ale dá sa to a je tiež výborný. Riedky skôr do čaju, ale v zime, v čase choroby pomôže

z:http://www.couvarit.sk/?id6=37

0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Kedy vlastne scukornatie agátový med?
0 0
arizona arizona

arizona je offline (nepripojený) arizona

Skus sa poradit tu: http://www.vcely.sk/modules.php?name=Forums
1 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

pavol54 Pozri príspevok
Kedy vlastne scukornatie agátový med?
V tekutom stave vydrží aj dva roky. Čím viac hroznového cukru med obsahuje, tým tuhne rýchlejšie a naopak, čím viac obsahuje ovocného cukru, tým tuhne pomalšie.
Med necukornatie ale kryštalizuje.

Dodatok: Už viem, kde som sa to dočítala, tu.
Naposledy upravil Marína : 07.06.12 at 22:30
0 0
angelik82 angelik82

angelik82 je offline (nepripojený) angelik82

pavol54 Pozri príspevok
Kedy vlastne scukornatie agátový med?

Med z agatu by nemal scukornatiet... resp. mozno ak je este z niecim pomiesany, co vobec nevadi... Staci ho zahriat do 40 stupnov a dobre premiesat. Vznikne pasta a med budes mat
stale kremovy ))
1 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Ďakujem za odpovede, asi mám ten med 100% bez prímesí iných rastlín, od iného dodávateľa mi do roka zvykol čiastočne skryštalizovať aj agátový, tak som sa začínal mať obavy o jeho pravosti respektíve či nie je líznutý nejakým izosweetom.
0 0
Janko5.5 Janko5.5

Janko5.5 je offline (nepripojený) Janko5.5

Takže da sa med variť aj z agatu ?? a ten recept niekto nema??
0 0
BXLmiami BXLmiami

BXLmiami je offline (nepripojený) BXLmiami

Neviem o tom,že by sa med z agátu dal spraviť varením,je to svetlý včelí med z času ked kvitnú agátové kvety.Ale ak niekde najdeš taký recept,daj vedieť.Co sa agátu týka,všetky jeho časti okrem kvetov sú silne jedovaté,tak neviem či by som to riskla.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Janko5.5 Pozri príspevok
Takže da sa med variť aj z agatu ?? a ten recept niekto nema??
med je med a hustý sirup z rozpusteného cukru s príchuťou nejakého kvetu s ním nemá nič spoločné, a navyše to varenie vyjde podstatne drahšie.
0 0
anto anto

anto je offline (nepripojený) anto

ekonóm
Vzhľadom k tomu, že pri výrobe takéhoto sirupu sa spolu s kvetmi agátu používa cukor, nejedná sa o med, ale sirup cukrovo-agátový. Prosím, aby ste si nezamieňali názvy, pretože med je biologický produkt včiel a sirup je roztok cukru a prídavných látok. Takýto sirup nemá nič spoločné s medom, ani názov, aj keď ho tak voláte. Účinné látky v takomto sirupe sú v podstate len výťažok z kvetov agáta, pričom pravý včelí med z agáta obsahuje podstatne viac účinných látok a je významnou potravinou s bohatým účinkom na organizmus. Cukor všeobecne je látka, ktorá je v podstate určená na oklamanie našich chuťových buniek v ústach a spôsobuje príjemný pocit pri konzumácii, ale jeho účinok v organizme je viacmenej škodlivý. Preto odporúčam vrelo kúpiť od včelára med agátový, nie z obchodnej siete, tam sú medy pančované.
0 0
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

anto Pozri príspevok
Vzhľadom k tomu, že pri výrobe takéhoto sirupu sa spolu s kvetmi agátu používa cukor, nejedná sa o med, ale sirup cukrovo-agátový. Prosím, aby ste si nezamieňali názvy, pretože med je biologický produkt včiel a sirup je roztok cukru a prídavných látok. Takýto sirup nemá nič spoločné s medom, ani názov, aj keď ho tak voláte. Účinné látky v takomto sirupe sú v podstate len výťažok z kvetov agáta, pričom pravý včelí med z agáta obsahuje podstatne viac účinných látok a je významnou potravinou s bohatým účinkom na organizmus. Cukor všeobecne je látka, ktorá je v podstate určená na oklamanie našich chuťových buniek v ústach a spôsobuje príjemný pocit pri konzumácii, ale jeho účinok v organizme je viacmenej škodlivý. Preto odporúčam vrelo kúpiť od včelára med agátový, nie z obchodnej siete, tam sú medy pančované.
ako zistím či nie je pančovaný u včelára? to vieš zisk je zisk.
0 0
Marína Marína

Marína je offline (nepripojený) Marína

Ako zistiť pravosť(čistotu) medu
Naposledy upravil Marína : 09.06.12 at 19:13
3 0
Zewa Zewa

Zewa je offline (nepripojený) Zewa

agatovy med, ako aj ine druhy medy, je produkt vciel, ktore znasaju kvetovy nektar alebo ine ovocne stavy a spracujuho vo svojom traviacom ustrojenstve posobenim traviacich enzymov z vyluckov slinnych zliaz.

med z agatoveho nektaru necukornatie, pretoze neobsahuje tolko cukrov ako medy z neskorsich znasok.
ma vyraznu agatovu aromu a je tekutejsi ako ostatne druhy medov. to co spominate vy sa medom neda nazvat, je to len syrup z prichutou agatu.

vo vseobecnosti by sa med nemal ohrievat na teplotu vyssiu ako 37-40 stupnov Celzia.
po prekroceni tejto teploty sa uz nicia a rozkladaju obsiahnute latky a vitaminy a zostane iba sladky roztok, bez vyssej nutricnej hodnoty.

zakladny laicky trik na rozoznanie praveho medu od falosneho je, ze pravy vceli med sa pri odkvapnuti z lyzice ''stiahne'' nazad na tom konci z ktoreho odkvapne, smerom ku lyzicke, alebo palicke.
medy riedene alebo zahustovane tuto vlastnost nemaju.

najlepsie je kupovat med priamo od vcelara z krajiny v ktorej zijete a vyvarovat sa dlhodobemu uzivaniu medu z cudziny, koli obsahu pelu a inych latok, ktore mozu byt pre organizmus cloveka skodlive, ako aj koli podpore domaceho trhu a regionu.
1 0
hubatá hubatá

hubatá je offline (nepripojený) hubatá

Veď už nemáme agátové stromy, včelu som takisto ešte tohto roku nevidela tak z čoho chcete mať agátový med?
0 0
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať