Zavrieť

Porady

podpora v nezamestnanosti

Dobrý deň
Neviem či píšem na správne miesto ale mal by som jednu otázku.
Mám pracovnú zmluvu na dobu určitú na 12 mesiacov a končí mi tento mesiac nanešťastie zamestnávateľ mi oznámil že mi ju nepredĺži. chcel som sa opýtať keďže som odrobil celých 12 mesiacov mám nárok na podporu v nezamestnanosti kým si nenájdem iné zamestnanie?
Ak áno ešte by som sa opítal oľko mesiacov by som mohol dostať túto podporu a akú časť môjho doterajšieho príjmu by som dostával. Ďakujem za odpovede
Usporiadat
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

fidolena Pozri príspevok
Idem si vybavovat podporu po materskej ja som bola zamestnana ked som bola na materskej ale podnik skoncil tak mi dali odstupne a papiere na na podporu
Kedy skončil tvoj pracovný pomer vo firme ? MD, resp. RD ešte trvá ?

Najskôr sa musíš isť zaevidovať na Úrad práce, až potom - ak ti vznikne nárok na dávku v nezamestnanosti - túto vybavíš v Sociálnej poisťovni
fidolena fidolena

fidolena je offline (nepripojený) fidolena

pracovny pomer mi oni ukoncily a materska sa mi uz skoncila pracovny pomer mi skoncil asi minuly rok nejako v lete
Naposledy upravil fidolena : 09.12.12 at 17:18 Dôvod: dopisanie
veronikasad veronikasad

fidolena Pozri príspevok
pracovny pomer mi oni ukoncily a materska sa mi uz skoncila pracovny pomer mi skoncil asi minuly rok nejako v lete
uve´d presné dátumy
LenkaaH LenkaaH

LenkaaH je offline (nepripojený) LenkaaH

Dobrý deň,som na rodičovskom príspevku ktorý mi končí 23.12.2012,som aj zamestnaná na neurčito od 1.11.2011,čiže viac ako rok. Mám dostať do konca roka výpoveď,preto by som chcela vedieť čo by bolo pre mňa lepšie,keď ju dostanem pred ukončením rodič.príspevku,alebo až po.Alebo súbežne k 23.12.2012? Potom sa mám ist zaevidovat na úrad práce,ale z toho čo som čitala tak nárok na podporu asi mat nebudem. Alebo budem mat nárok na dávku v hmotnej núdrzi? Dakujem pekne všetkým za odpovede.
veronikasad veronikasad

LenkaaH Pozri príspevok
Dobrý deň,som na rodičovskom príspevku ktorý mi končí 23.12.2012,som aj zamestnaná na neurčito od 1.11.2011,čiže viac ako rok. Mám dostať do konca roka výpoveď,preto by som chcela vedieť čo by bolo pre mňa lepšie,keď ju dostanem pred ukončením rodič.príspevku,alebo až po.Alebo súbežne k 23.12.2012? Potom sa mám ist zaevidovat na úrad práce,ale z toho čo som čitala tak nárok na podporu asi mat nebudem. Alebo budem mat nárok na dávku v hmotnej núdrzi? Dakujem pekne všetkým za odpovede.
Z akého poistenia si dostávala materské ? Odkedy trvá tvoj súčasný pracovný pomer ?
fidolena fidolena

fidolena je offline (nepripojený) fidolena

Tak toto by som uz mala vyriesene len mam ini problem a neviem na koho sa mam obratit pomozete mi?? ale netika sa to tejto temy
veronikasad veronikasad

fidolena Pozri príspevok
Tak toto by som uz mala vyriesene len mam ini problem a neviem na koho sa mam obratit pomozete mi?? ale netika sa to tejto temy
Ak nenájdeš vhodnú tému na Porade, založ si novú. Určite sa nájde niekto, kto ti poradí.
LenkaaH LenkaaH

LenkaaH je offline (nepripojený) LenkaaH

Materska mi vysla z predchadzajuceho zamestnania,ale tam mi skoncil pracovný pomer. Súčasný trvá od 1.11.2011...
veronikasad veronikasad

LenkaaH Pozri príspevok
Materska mi vysla z predchadzajuceho zamestnania,ale tam mi skoncil pracovný pomer. Súčasný trvá od 1.11.2011...
Kedy skončil predch.prac.pomer? Pre vznik nároku na dávku potrebuješ 730 dní poistenia v nez. v posledných 3 rokoch. Poistenie v nez. počas RD trvá len v prípade, ak trvá pracovný pomer.
an-ps an-ps

an-ps je offline (nepripojený) an-ps

Dobrý den, prosím Vás o Váš názor.
pracovná zmluva od r. 2005 do 10.12.2012, od 11.12.2012 nová pracovná zmluva u iného zamestnávateľa, chcem z tejto novej práce odísť, mala by som nárok na podporu v nezamestnanosti? Ako by sa počítala jej výška keď som u druhého zamestnávateľa odpracovala len pár dní?
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

an-ps Pozri príspevok
Dobrý den, prosím Vás o Váš názor.
pracovná zmluva od r. 2005 do 10.12.2012, od 11.12.2012 nová pracovná zmluva u iného zamestnávateľa, chcem z tejto novej práce odísť, mala by som nárok na podporu v nezamestnanosti? Ako by sa počítala jej výška keď som u druhého zamestnávateľa odpracovala len pár dní?
Na vznik nároku na podporu sa počíta obdobie posledných 3 rokov a v nich musíš mať 730 dní poistenia. Toto splňaš, nárok teda vznikne.
an-ps an-ps

an-ps je offline (nepripojený) an-ps

Tweety Pozri príspevok
Na vznik nároku na podporu sa počíta obdobie posledných 3 rokov a v nich musíš mať 730 dní poistenia. Toto splňaš, nárok teda vznikne.
Ďakujem za rýchlu odpoveď, padol mi kameň zo srdca :-)

A vieš mi povedať ako sa bude počítať výška podpory?
Tweety Tweety

an-ps Pozri príspevok
Ďakujem za rýchlu odpoveď, padol mi kameň zo srdca :-)

A vieš mi povedať ako sa bude počítať výška podpory?
Spočítajú sa všetky VZ a podelia dňami a z toho 50%.
50 % x DVZ x počet dní v mesiaci
Llívia Llívia

Llívia je offline (nepripojený) Llívia

Je povinnosťou nezamestnaného, aby pri žiadosti o podporu predložil potvrdenie zamestnávateľ na účely nároku na dávku v nezamestnanosti? Veď soc. poisťovňa má prehľad o vymeriavacich základov z mesačných výkazov.
Tweety Tweety

Llívia Pozri príspevok
Je povinnosťou nezamestnaného, aby pri žiadosti o podporu predložil potvrdenie zamestnávateľ na účely nároku na dávku v nezamestnanosti? Veď soc. poisťovňa má prehľad o vymeriavacich základov z mesačných výkazov.
Áno, je.
Llívia Llívia

Tweety Pozri príspevok
Áno, je.
V zákone o soc. poistení som nenašla ako podmienku pre uplatnenie nároku na podporu, že by musel predložiť potvrdenie. Keď mu ho zamestnávateľ nevydal a teraz ho už nemá odkiaľ získať, lebo zamestnávateľ zanikol, tak nedostane podporu?
Naposledy upravil Llívia : 21.02.13 at 09:43
Mila123 Mila123

Mila123 je offline (nepripojený) Mila123

Llívia Pozri príspevok
V zákone o soc. poistení som nenašla ako podmienku pre uplatnenie nároku na podporu, že by musel predložiť potvrdenie. Keď mu ho zamestnávateľ nevydal a teraz ho už nemá odkiaľ získať, lebo zamestnávateľ zanikol, tak nedostane podporu?
Lívia, túto záležitosť rieš s pobočkou SP, nech sú ti nápomocní......
Llívia Llívia

Mila123 Pozri príspevok
Lívia, túto záležitosť rieš s pobočkou SP, nech sú ti nápomocní......
To nie je moja záležitosť
Vážne nechápem bu...rovanie zo strany SP, keď všetko tam vďaka EZU majú
Tweety Tweety

Majú majú, ale byrokraciu len tak ľahko neide vykynožiť. A ako poznám SP, nemajú tam práve najlepší poriadok, tak spoliehajú na zadné dvierka od zamestnáv. lebo vedia, že mzdárky im dajú všetko pekne na tácke.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať