RODIČ "prístup p. riaditeľa je zvláštny" ano, je to eufemizmus na označenie jeho arogantného jednania. Uvítam
úradné predvolanie. Vyhľadal som vzory pozvaní, výziev ,predvolaní . . . a VŠADE je "žiadame, aby ste sa dostavili...
"VO VECI... alebo Z DOVODU..., ZA ÚČELOM...... NA PREROKOVANIE . . ."
Je to o arogancii moci a ignorovaní dôstojnosti partnera v
komunikácii. "Škola" všeobecne zaobchádza s rodičmi ako pán s podriadenými, a
rodičia konajú "pod nátlakom" vlastnej psychiky, v strachu /
obavách, že pri dožadovaní sa rovnoprávneho postavenia, sa "škola"
vyvŕši na dietati. Pritom rodič objednáva a platí škole za
poskytovanie služieb ! !! Takže hádam škola by si mala rodiča
"obchádzať" :-)), ale minimálne jednať fair play. Mimochodom, PREčO už pri prvom kontakte cez žiacku knižku nenapísali priamo napr. "zjedol pani učiteľke desiatu" alebo "
Hľadí na mňa cez pravítko a smeje sa, že som zelená" ?? :-)
...ty kokso ..........škola - objednávka služieb ?????
To je už čo za konina ???
...ozaj .....predpokladám , že v škole ste neboli....ani jeden z rodičov žiaka ....
...čo už , riaditeľ si veľa dovolil ....nenapísal úradné lajstro na kriedovom papiery opatrenom napatrovanou príslušnou hlavičkou školy ....už len voňavka chýba ...
Len tak mimochodom , žiacka knižka je svojím spôsobom ( teda bola niekedy ) na tie odkazy medzi školou a rodičmi ...
Lajstro poslané po žiakovi by sa predsa len mohlo " stratiť "....a škola/y nemajú zvyšné financie na to poštovné...
...a keďže je to tak , ako to je ......tak potom ani neviete , čo je to vlastne za problém...
"Škola" všeobecne zaobchádza s rodičmi ako pán s podriadenými, a
rodičia konajú "pod nátlakom" vlastnej psychiky, v strachu /
obavách, že pri dožadovaní sa rovnoprávneho postavenia, sa "škola"
vyvŕši na dietati.
To vyvršenie na žiakovi normálny učiteľ neurobí a s nenormálnym sa dá vždy dá poriadok urobiť ( teda aspoň ja by som to dokázal )....