niekde som si prečítala, že v každom okamihu sa môžeme rozhodnúť, ako sa k danej situácii postavíme. Či budeme frflať, že je pohár poloprázdny alebo sa budeme tešiť, že je ešte polovica. No to je zjednodušené.
Nakoniec, aj na všetkých skúškach sa dá niečo nájsť. Aj keď človek nevie, či bude mať zajtra čo dať do hrnca, aj vtedy sa dá nájsť pozitívum - vedeli sta, že sa dá uvariť polievka zo zádušníka brečtanovitého, omáčka zo štiavu?
A je fakt, že sa dá najsť množstvo drobností, ktoré tešia.
Lebo v konečnom dôsledku, k životu potrebujeme trochu jedla a nejakú tú posteľ.
A že má niekto milióny? No a čo, ja sa aspoň nemusím báť, že ma niekto o ne pripraví
Že nemám jachtu? Veď by som sa musela o ňu starať
Keď niečo chcem veľmi, tak sa na to peniaze vždy nájdu
napadá ma opäť jeden príbeh, čo som počula v kázni - už som to tu na porade písala, ale tuším sa hodí aj do tejto témy, tak mi snáď bude odpustené
Bohatý bankár na dovolenke každý deň pozoroval rybára, ktorý ráno vyplával na more a vždy chytil dve ryby. jednu hneď na brehu predal a druhú aj so svojou ženou zjedli.
Začal sa vypytovať rýba, že prečo nechytí tých rýb viac. Rybár sa pýtal, načo by mu to bolo. - No keby si chytil viac rýb, mohol by si ich viac predať. A potom by si si mohol kúpiť väčší čln a chytať ich ešte viac. Potom by si mal ešte vätší čln a zarábal by si veľko peniaze- . Rybár sa pýtal, na čo by mu to bolo ? - No potom by si si kúpil fabriku a tam by si tie ryby spracovával .... - A potom, pýta sa rybár? - No potom, keď by si bol na dôchodku, tak by si si kúpil malú rybársku chalúpku a každý deň bysi chytal rybu na obed.....
Jasne, má to veľa problémovych bodov, tento príbeh.
Ale sme my ľudia divní - celý rok drieme, aby sme našetrili na 2tyždňovú "úžasnú" dovolenku, miesto aby sme si užívali každý deň...
Všade chodíme autom, aby sme potom hodiny strávili na bežiacom páse v telocvični...
všade sa ponáhľame, všetko robíme v chvate, aby sme si potom večer pustili telku a pozerali na absolútne blbosti...
treba sa naučiť prežívať každú chvíľu, všetko, čo robíme si užívať. Tešiť sa z toho