denne Dobrý deň.Ak riad.prijíma späť učiteľku po MD, do akej platovej triedy ju zaradí? Má uznanú len strednú pedagogickú školu, inak je špeciálny pedagóg, pracuje viac ako 15 rokov. zaujíma ma, či stále platí 8. trieda a kariérny rast alebo 9.plat.trieda bez kariérneho rastu. kde to nájdem...v 317 som to nenašla. Má jej ponúknuť možnosť výberu, kde chce byť? po nástupe z MD bola automaticky zaradená do 8.plat.triedy, prac.trieda 1.
Nie som v tejto oblasti odborník, ale ak pred nástupom na MD pracovala vo vašej MŠ, potom nastúpila na MD a po jej ukončení sa vrátila opäť na tú istú MŠ, tak by mala byť podľa mňa v tej istej platovej triede ako pred odchodom na MD.
Počas MD sa pracovný pomer len preruší na čas MD a po jej ukončení sa zamestnanec vracia na svoje pôvodné miesto, pokiaľ sa samozrejme nedohodne so svojim zamestnávateľom na iných podmienkach a pod.
Čiže ak si vaša kolegyňa počas MD nezvyšovala kvalifikáciu, nezískavala kredity a pod., nastupuje na tú istú pozíciu ako pred odchodom, tak by mala byť v tej istej platovej triede ako pred odchodom na MD.
Ak by teraz nastúpila do vašej MŠ ako nová učiteľka, riadila by sa zákonom ktorý je platný teraz a bola by zaradená do 8.PT, ako kvalifikovaná so SŠ vzdelaním a bola by zaradená ako samostatný pedagogický zamestnanec, lebo už má pg. prax.