anize
Super že sa niekto ozval tak ešte raz znížujem si príjem o výdavky spojené s prerábkou bytu a hlavne ma zaujíma či si môžem dať do výdavkou aj kúpu nového bytu, ktorý budem rekonštruovať a daň z príjmu budem platiť za rok, alebo za každý byt zvlášť. Čo musím mať v živnosti aký zámer stačí realitný , stavebný, sprostredkovanie v rozsahu volnej živnosti??????? Ako mám postupovať na začiatku.... ďakujem!!!!! Finančný základ mám.
Ked kupis byt, tak je to pre teba vydavok ovplyvnujuci zaklad dane. Taktiez vsetky vydavky a stavebne prace si das do nakladov. Pri kalkulacii ceny je potrebne (aspon podla mna
) vypocitat si cenu tak, aby si pokryla cenu obstarania bytu + naklady na prerobenie a upravu bytu + nieco pre teba. Co sa tyka dane z prijmu, staci podat raz rocne. Je to klasicke podnikanie, takze raz rocne si urobis danove priznanie. V zivnosti odporucam uviest: stavebne a murarske prace, demolacne prace, montazne prace, obchodna cinnost, realitna cinnost, sprostredkovatelska cinnost, vedenie uctovnictva, reklamna a propagacna cinnost,... To by malo stacit... dufam, ze som ti pomohol