Zavrieť

Porady

Daňová povinnosť...

Ahojte! Chcem sa spytat, asi pre vas primitivnu, na jednu vec! Co znamena na vydanej fakture policko "Dátum vzniku daňovej povinnosti"??? Tyka sa to i neplatcu DPH, teda ci ten datum tam musi mat vyplnený?! Keďže neviem ako to mám chápať, tak vas prosim o radu! Ď
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

blcha je offline (nepripojený) blcha

blcha
    Je to dátum, kedy nastali dôvody pre fakturáciu. Napríklad sa dodal tovar. Alebo sa uskutočnila služba. Ak sa v ten istý deň aj vystavili účtovné doklady, tak to bude dátum zhodný s dátumom vystavenia dokladu. Ale môže sa stať, že faktúru vystavíš až o tri dni, potom dátum vystavenia bude napríklad 10. 3., dátum vzniku daňovej povinnosti bude napríklad 7.3. a dátum splatnosti aký len chceš.
    Pre dph-čkarov je to dôležitý dátum, ale prečo by si ho aj ty nemohla vypisovať správne?
    blcha
    Je to dátum, kedy nastali dôvody pre fakturáciu. Napríklad sa dodal tovar. Alebo sa uskutočnila služba. Ak sa v ten istý deň aj vystavili účtovné doklady, tak to bude dátum zhodný s dátumom vystavenia dokladu. Ale môže sa stať, že faktúru vystavíš až o tri dni, potom dátum vystavenia bude napríklad 10. 3., dátum vzniku daňovej povinnosti bude napríklad 7.3. a dátum splatnosti aký len chceš.
    Pre dph-čkarov je to dôležitý dátum, ale prečo by si ho aj ty nemohla vypisovať správne?
    Ďakujem veľmi pekne! Aspoň niekto...

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu. Melnick
    S.Skrabakova
    Ahojte! Chcem sa spytat, asi pre vas primitivnu, na jednu vec! Co znamena na vydanej fakture policko "Dátum vzniku daňovej povinnosti"??? Tyka sa to i neplatcu DPH, teda ci ten datum tam musi mat vyplnený?! Keďže neviem ako to mám chápať, tak vas prosim o radu! Ď
    Ak vystaví Fa platiteľ dph ,daňová povinnosť mu vzniká dňom dodania tovaru,alebo služby.Táto problematika je vysvetlená v zákone č.222/2004Z.z.§19. Pre Teba účtujúcu v JÚ do pozornosti odporúčam
    Postupy účtovania v JÚ §3.

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu. Melnick
    S.Skrabakova
    Tušim tu na mňa kašlete... Hmm...
    A myslím,že ani nie.

:p :p :p :p :p :p :p
    Dopĺňam:
    Niekedy naša bezmocnosť robí z nás nedočkavých ľudí. Ja som sa určite neurazila:p :p
    Naposledy upravil Melnick : 16.02.06 at 21:21

anize je offline (nepripojený) anize

anize
    Dobrý večer, chcela by som sa s Vami poradiť akú živnosť - zámer potrebujem ak chcem prerabať byty s tým že ich budem kupovať a kompletne rekonštruovať. A na koho mám tie byty kupovať na firmu a ako je to s daňou s príjmu.....platí sa s každého bytu alebo sa dá kúpa ďalšieho bytu dať do nákladov ako výdavok???? Som zvedavá čo sa dozviem čakám na vaše názory!!!!

STRELEC je offline (nepripojený) STRELEC

STRELEC
    [anize].... chcem prerabať byty s tým že ich budem kupovať a kompletne rekonštruovať. A na koho mám tie byty kupovať na firmu a ako je to s daňou s príjmu: Tento postup má svoj špecifický názov - nie a nie si pomenúť to cudzie slovo. Byty sa stávajú tovarom (s náročnou administratívou) kupovaným firmou, upravovaným a ďalej predávaným. .....platí sa s každého bytu alebo sa dá kúpa ďalšieho bytu dať do nákladov ako výdavok????.....Kúpa bytu je výdavok, predaj výnos, rozdiel je zisk na zdanenie po znížení o ostatné výdavky. Povedal by som - klasika, ale v náročnej (!) oblasti.

anize je offline (nepripojený) anize

anize
    Super že sa niekto ozval tak ešte raz znížujem si príjem o výdavky spojené s prerábkou bytu a hlavne ma zaujíma či si môžem dať do výdavkou aj kúpu nového bytu, ktorý budem rekonštruovať a daň z príjmu budem platiť za rok, alebo za každý byt zvlášť. Čo musím mať v živnosti aký zámer stačí realitný , stavebný, sprostredkovanie v rozsahu volnej živnosti??????? Ako mám postupovať na začiatku.... ďakujem!!!!! Finančný základ mám.
    Naposledy upravil anize : 16.02.06 at 23:24

Lapko je offline (nepripojený) Lapko

Lapko
    anize
    Super že sa niekto ozval tak ešte raz znížujem si príjem o výdavky spojené s prerábkou bytu a hlavne ma zaujíma či si môžem dať do výdavkou aj kúpu nového bytu, ktorý budem rekonštruovať a daň z príjmu budem platiť za rok, alebo za každý byt zvlášť. Čo musím mať v živnosti aký zámer stačí realitný , stavebný, sprostredkovanie v rozsahu volnej živnosti??????? Ako mám postupovať na začiatku.... ďakujem!!!!! Finančný základ mám.
    Ked kupis byt, tak je to pre teba vydavok ovplyvnujuci zaklad dane. Taktiez vsetky vydavky a stavebne prace si das do nakladov. Pri kalkulacii ceny je potrebne (aspon podla mna ) vypocitat si cenu tak, aby si pokryla cenu obstarania bytu + naklady na prerobenie a upravu bytu + nieco pre teba. Co sa tyka dane z prijmu, staci podat raz rocne. Je to klasicke podnikanie, takze raz rocne si urobis danove priznanie. V zivnosti odporucam uviest: stavebne a murarske prace, demolacne prace, montazne prace, obchodna cinnost, realitna cinnost, sprostredkovatelska cinnost, vedenie uctovnictva, reklamna a propagacna cinnost,... To by malo stacit... dufam, ze som ti pomohol

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.