Názor zákazníka - trochu z iného pohľadu..
A ako riešiť e-shopy, ktoré tovar nedodajú napriek tomu že som ho zaplatil? Nijak. Budem sa s nimi súdiť kvôli podvodu za 100€. Ťažko - zaplatil som dopredu, tak som sa rozhodol, išiel som do toho rizika, mám škodu.. Vy ste poslali tovar dopredu, tak ste sa rozhodli, tiež ste šli do toho rizika.. Rovnako ako sú neseriózni zákazníci, ktorí zneužijú pravidlá a tovar neprevezmú, sú aj neseriózni predajcovia ktorí tovar nedodajú alebo nedodajú tak ako si to zákazník objednal a peniaze nevrátia. (

"" viete čo mňa napríklad neskutočne IRITUJE, JE DRZOST NIEKTORYCH PREDAJCOV, ktori doslova klamu, ze tovar odoslali ""

)
Prečo ale skoro všetci obchodníci na Slovensku tak strašne trváte na dodávke na dobierku? Začnite sa konečne orientovať tak ako každý normálny e-shop v zahraničí na platby kreditnými kartami. Vy budete chránení, ak tovar odošlete, ja budem chránený ak mi tovar poslať "zabudnete". V súčasnosti už aj tak väčšina ľudí ktorí nakupujú cez internet kreditnú kartu má, len ju využíva sporadicky, lebo na Slovensku ju skoro nie je kde využiť.
Čím komplikovanejšie budete mať podmienky objednania a zaplatenia, tým skôr sa vám vyhnem. Koľkokrát som si už veci objednal z Nemecka napriek tomu, že ich mal aj e-shop niekde na Slovensku, ale trvali na dodávke na dobierku (komplikované, musím sa terigať niekde na poštu, nie je tam kde zaparkovať, stojí ma to čas,...). V nemeckom e-shope to všetko bola otázka zadania 4 údajov do formulára. Termín dodania identický - v súčasnej dobe je jedno či vec posielate z New Yorku alebo z Hornej Dolnej. Zaúčtovali si o pár euro väčšie poštovné ale poslali to kuriérom, ktorý si ma už našiel..